+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Úszó- és trükkverseny két- és négylábúaknak
2022. július 18. hétfő 15:30 - Keszthely
Úszó- és trükkverseny két- és négylábúaknak
Dog Beach Festre várták a kutyákat és gazdáikat szombaton. A Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkertbe az ország számos pontjáról érkeztek vendégek. Az eseménynek az időjárás is kedvezett, igazi strandidőben szórakozhattak a kutyások. A programok mellett kitelepülőkkel és tanácsadókkal is lehetett találkozni.

Kutyák és gazdáik is nagy lelkesedéssel mérették meg magukat az úszóversenyen. A vetélkedőn több kategóriában lehetett indulni, a legkisebbek és a legnagyobbak is kipróbálhatták magukat. A kutyák többsége lelkesen úszott, láthatóan élvezték a játékot.

„Mi itt lakunk Keszthelyen, és már többször jártunk itt. Nagy meglepetésünkre szolgál, hogy nagyon jó itt a hangulat, és szép maga a rész. Az elkülönítések, hogy van játszótér, vannak VIP részlegek, lehet venni mindenféle finomságot a kutyának vagy ruhácskát vagy éppen nyakörvet.” - mondta egy résztvevő, Zsalakovics Ágnes.

A kutyák feltalálták magukat a strandon. Volt aki gazdáival pihent a napágyakon, mások szaladgáltak, játszottak. Az akadálypályán trükkversenyt is szerveztek. A négylábúak kiválóan teljesítettek, jutalomfalattal vagy játékkal motiválták őket a gazdáik. Voltak olyanok, akik konkrét céllal érkeztek a rendezvényre.

„Mi elsősorban azért jöttünk volna, mert szerettünk volna futóhámot venni a kutyának, mert már futunk egy ideje, csak nem volt hozzá eddig megfelelő felszerelés. Ez most itt egy remek alkalom volt, hogy fel lehessen próbálni a dolgokat, mert azért a kutyának nem igazán mindegy, hogy miben jön-megy, miben fut, mert megterhelő a mozgás, engem is húz.” - tette hozzá egy másik résztvevő, Tóth Zsófia.

A kutyás park egész nyáron nyitva van, de időről időre programokat is szerveznek. A létesítmény mára már közösségi helyként is működik, de a szervezők a strandolás mellett szórakozási lehetőséget és hasznos programokat is szeretnének kínálni az ide látogatóknak.

„Most van a legjobb idő, tehát nyár közepe van, kánikula van, ilyenkor lehet például kutya úszóversenyt rendezni. Illetve szeretnénk egy picit azért feldobni, hogy ne csak strandolni jöjjenek az emberek, hanem valami aktivitásban is vegyenek részt. Egyébként amellett, hogy ilyen aktivitások, programok vannak, nagyon sok olyan partnerünk jött ki, aki tanácsadással is foglalkozik.” - tájékoztatott Sziládi-Kovács Tibor, a Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert üzemeltetője.

A kutyás park egész nyáron várja a vendégeket, és további programokat is terveznek. A szezon végén egy hasonló nagy rendezvényt szeretnének megvalósítani.         

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Pályázati forrásból és önkormányzati támogatásból valósultak meg Zalaszántón a beruházások.
 
Az erős szél miatt ágleszakadásoktól tartott a strandüzemeltető.
 
18 pálya, 3 nap, több mint 50 induló – ez számokban a 26. Balaton kupa.
 
28 éve már augusztus első hétvégéje a balatoni halászok napja.
 
A Híradó Plusz vendége: Gyanó Szilvia néprajzkutató.
 
Ószandec és a lengyel-magyar barátság szószólójaként méltatták dr. Cséby Gézát.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár