+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Felújított utcákat adtak át Esztergályhorvátiban
2022. július 12. kedd 16:10 - Eszterrgályhorváti
Felújított utcákat adtak át Esztergályhorvátiban
Átadták a felújított Jókai és Iskola utcát Esztergályhorvátiban. A beruházást 19 millió forintos hazai forrásból és 3,5 millió forint önerőből oldotta meg a település. Az átadón elhangzott, a jövőhöz, a települések közösségmegtartó erejéhez kellenek a fejlesztések. Esztergályhorvátiban a Kultúrház is megújul, ezt várhatóan szeptemberben adják át.

Az Iskola utca 280 méter hosszan kapott új útburkolatot. A szakemberek lemarták a károsodott aszfaltréteget, a kátyús részeken pótolták az útalapot is. Az utca két oldalán 50 cm szélességben útpadkát alakítottak ki, és kikotorták az útárkot is.  

Esztergályhorváti polgármestere úgy fogalmazott, a kistelepülések megtartó erejéhez nagyon fontosak az infrastrukturális fejlesztések. Brunner Tibor hozzátette, a két utca jelentős a falu életében, hiszen itt találhatóak a középültek, így nagyon forgalmasak.

„Ez azért volt fontos a településünk részére, mert a Jókai utcában található a postahivatal, ami nagyon nagy forgalmat bonyolít. Az Iskola utcában pedig mindenfajta közintézményünk található. Itt található a presszó is, de itt van a könyvtár is, az orvosi rendelő. Itt található a régi temetőnk, a régi temetőnknek a parkolója. Ez a két utca a településünkön nagyon nagy forgalmat bonyolít.” - tájékoztatott Esztergályhorváti  polgármestere.

A Jókai utca teljes hosszában megújult. Az 1980-as években épült, kátyús, néhol járhatatlan utcák új burkoalta nagy öröm a település lakóinak. A beruházásnak köszönhetően a csapadékvíz-elvezetőket is felújították. Az elmúlt években nagyon sok útszakasz újult meg Zalában. Az aprófalvas megyében ez volt az egyik legfontosabb beruházás, aminek köszönhetően az utazás gyorsabbá és biztonságosabbá vált.

„Ahhoz, hogy itt a közlekedés megfelelő, kellően gyors és leginkább kellően biztonságos legyen, ahhoz mind a települések közti úthálózat, mind pedig a belterületi utaknak az állapota és fejlesztése is nagyon fontos. Az elmúlt években elkezdődött az a fejlesztési sorozat, mind a Magyar falu program, mind a Belügyminisztérium beltéri úthálózat fejlesztését célzó program, ami azt indította el, hogy a vidékmegtartó erőt növelni tudják.” - emelte ki Nagy Bálint, beruházásokért felelős államtitkár.

Az újonnan átadott utakat Cséry Gergő plébános áldotta meg. Esztergályhorvátinak továbbra is célja a fejlesztés, így a jövőben is pályázni fognak különböző beruházásokra.

Regman Karola - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
A program célja volt, hogy tartalmas kikapcsolódást biztosítsanak a keszthelyi családoknak.
 
Ismét a Helikon Kastélymúzeum volt az egyik helyszíne a rendhagyó közösségi véradásnak.
 
Irak, Szíria, Libanon és Jordánia keresztény közösségeit mutatja be egy nemrég megjelent kiadvány.
 
Belügyminisztériumi támogatásból és az önkormányzat önerejéből korszerűsítették az utcát.
 
A városvezetés szándéka, hogy minél több közösségi teret, játszóteret újítson fel, vagy építsen
 
A Híradó Plusz vendége: Tar László, a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda Nonprofit Kft. ügyvezetője.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár