+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / NIT Szabadegyetem
2022. július 8. péntek 19:08 - Keszthely
NIT Szabadegyetem
Az Ifjúság Európai Éve jegyében tartanak tanácskozást. A Nemzeti Ifjúsági Tanács Keszthelyen tartja 7. Szabadegyetemét. A négy napos program célja a fiatalok edukálása, előadások és szórakoztató nyári programok keretei között.

A Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Georgikon Campusa ad otthont a Magyarország legnagyobb ifjúsági közösségeit tömörítő ernyőszervezete  Szabadegyetemének. A négy napos program résztvevőit a város polgármestere, Manninger Jenő köszöntötte. "Nemzeti Ifjúsági Tanács első alkalommal ülésezik Keszthelyen. Ez önmagában már jó, ha ide tudjuk vonzani az ifjúsági szervezeteket. Érdekes a témájuk. Ifjúság kommunikáció."- mondta

A  98 tagszervezetet tömörítő NIT nyári Szabadegyeteme kezdetek óta a Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkárság finanszírozásával jön létre. A rendezvénynyitón a fiatalok lehetőségeiről beszélt Nagy- Vargha Zsófia helyettes államtitkár. "Bármelyik élethelyzetet nézem, két kifejezés jut eszembe. Az egyik- a már említett- végtelen lehetőségek, a másik pedig a kiszámíthatatlan jövő. Szüleinknek és nagyszüleinknek nem volt természetes, hogy külföldre utazzanak, tapasztalatot szerezzenek és idehaza is jóval szorosabb és szerényebb körülmények között éltek, mint mi ma. Ezzel szemben egy fiatalnak számtalan lehetősége van. Mobilitási programok, ösztöndíjak, fesztiválok, rendezvények, különféle karrier utak és külföldi tanulmányok."- mondta el a helyettes álllamtitkár.

Az ifjúsági civil szektor érdekképviseletét 2012 óta ellátó szervezet elnöke,a működésről, célokról beszélt. "Legfontosabb célunk az, hogy a 14-35 éves korosztálynak az érdekeit megjelenítsük a döntéshozók felé. Ez különböző programokon, projekteken és érdekképviseleti tevékenységen keresztül tudjuk végezni kiemelt partnerségben állunk olyan nagy ifjúsági szervezetekkel, akik egyben tagjaink is, mint a Hallgatói Önkormányzat Országos Konferenciája vagy a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége."- adott tájékoztatást Kovács Péter.

A Szabadegyetem idei résztvevői között olyan fiatal is jelen van, aki az ENSZ Ifjúsági Küldött Programban, -amiben a magyar fiatalok lehetőséget kapnak arra, hogy a véleményükkel világszintű folyamatokat és döntéseket befolyásoljanak,- részt vesz.

"Az ifjúsági nemzetközi tér nagyon jó lehetőséget ad arra, hogy tanuljunk egymástól és megmutassuk azt, hogy mi innen Magyarországról is képesek vagyunk vendégül látni különböző szervezeteket. Az év során rendeztünk egy 11 országnak otthont adó rendezvényt és tervben van egy nagyobb esemény is az Ifjúság Éve keretein belül."- mondta  Magyarország ENSZ Ifjúsági küldötte, Kovács Domokos Péter.

Az Ifjúság Európai Éve jegyében zajló NIT Szabadegyetemen tagjai a szekcióbeszélgetések, tudományos előadások mellett nagy hangsúlyt fektetnek arra is, hogy megismerjék a befogadó várost, Keszthelyt.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Több helyi érték a megyei és országos kincsek közé is bekerült. A Híradó Plusz vendége: Csótár András.
 
A térség értékes és érdekes témái mellett az idei kötetben megemlékeznek Pelcz István szerkesztőről.
 
“Mondjunk nemet a szankciókra!” - országjárást hirdetett a kormány, Keszthelyre Menczer Tamás látogatott.
 
Aktív évet zárt a Nők a Balatonért Egyesület Keszthely és Vidéke Csoportja.
 
A horgászoknak, modern, 21. századi lehetőségeket biztosít a kormányzati teámogatásból megújult terület.
 
Az alkalmazásnak köszönhetően bárki megismerkedhet a város történelmi nevezetességeivel.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus