+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Védjük bőrünket, egészségünket!
2022. július 6. szerda 19:02 - Keszthely
Védjük bőrünket, egészségünket!
Figyelmeztet a bőrgyógyász! A nagy melegben megtelnek a strandok, vízpartok. Nem figyelnek a vízben, homokozóban játszó kicsikre. Sokan pedig saját egészségükre sem. Erős az UV-B sugárzás, megfelelő védekezésről gondoskodni kell bőrünk, egészségünk érdekében!

Szünidő, nyári szabadság vagy munka után eltöltött órák a strandokon. A 30 fok feletti melegben jobban érzi magát az ember a vízben. Megteltek a balatoni fürdőhelyek. Gyermekek játszanak a homokozókban, pancsolnak a hűsítő vízben. Felnőttek süttetik barnára bőrüket a napon. Legtöbben, talán azért mert az egészséges barnaság soha nem megy ki a divatból. A napsugarak jótékony hatását ismerjük! Az egészséges immunrendszerhez szükséges a megfelelő mennyiségű napfény. Bőrünkben is csak napfény hatására tud termelődni a D-vitamin. A túlzott napozás veszélyeit sajnos kevesen veszik figyelembe. Hogyan és mikor napozzunk? Hogyan védjük bőrünket a káros hatásoktól? Kérdések, amiket évről-évre megválaszolnak a bőrgyógyászok. A nap sugárzása elleni fényvédelem elhanyagolhatatlan egészségünk megőrzéséért. "Kerüljük a tűző napot, délelőtt 10 és négy óra között. De ha mégis úgy döntünk, hogy tűző napon akarunk lenni, akkor gondoljunk a megfelelő fényvédelemre. Megfelelő kalap,naptej, napszemüveg, laza lenge ruházat és legyen nálunk folyadék is!Folyadékpótláshoz."- figyelmeztet Dr. Pál Maya bőrgyógyász, kozmetológus.

Bizonyos gyógyszerek is fényérzékenyíthetnek. Érdemes tájékozódni a kezelőorvostól, mielőtt napra megyünk. A bőr nagy része fedetlenül van nyáron. Kirándulás vagy munkavégzés közben is gondoskodni kell a napvédelemről. Az, hogy milyen naptejet használunk, függ az életkortól, a bőrtípustól. Megfelelő tájékoztatás után használjuk a  fényvédő készítményeket.  Ez a három gyermekes család felkészülten érkezett a strandra.

"Mi Budapestről érkeztünk és nagyon fontosnak tartjuk a napvédelmet. Tehát naptejjel mindig bekenem a gyerekeket ill. a folyadékbevitelre is nagy hangsúlyt fektetünk. Mindig itatom a gyerekeket nehogy kiszáradjanak. Izzadnak is a napon, úgyhogy ezek nagyon fontosak számunkra."- mondta el Tóth-Jenei Virág.

Nem árt, ha már a kicsik is tudják mit kell tenni napsütésben, mielőtt a vízbe vagy a homokozóba mennek. A három és fél éves Németh Eszter a következőt mondta: "Mit csinált anya mielőtt vízbe mehettél?Lekent. Mivel?-Naptejjel.Tudod, hogy ezt miért kell megtenni?Le fogunk égni."

Ha már leégtünk kerüljük a házi praktikákat, mert bőrirritációt okozhatnak, fokozhatják az égő, viszkető érzést. Az első fokú égést csillapítsuk bőrnyugtató krémekkel, panthenolt tartalmazó készítménnyel. Ha súlyosabb az égés, orvosi segítséget kell igénybe venni.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
A Németországban népszerű autók tulajdonosai Keszthelyan tartották éves találkozójukat.
 
Pártfogoltaknak és segítőiknek szerveztek közös programot a Nagymezőn.
 
A ROADPOL akció keretében Gyenesdiáson és Keszthelyen is mérték a sebességet.
 
A hívők Keszthelyről Vonyarcvashegyig sétáltak, a zarándoklatot a békéért ajánlották fel.
 
A Híradó Plusz mai vendége: Tóbiás Gábor, az Amazon Ház Látogatóközpont múzeumi menedzsere
 
Újra telt házas koncertet adott a Concerto Budapest Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár