Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Találkoztak a trike-osok
2022. júl. 5. kedd | Keszthely
Találkoztak a trike-osok
Másodszor szerveztek nemzetközi trike találkozót Keszthelyen. A városba többek között Ausztriából, Szlovéniából, de még Svédországból is érkeztek háromkerekű motorosok. A különleges járgányok iránt nagy volt az érdeklődés. A trike-osok meglátogatták a Fő teret és a Festetics-kastélyt is. A Lovassy utcában pedig látványos kaszkadőr show-ra várták az érdeklődőket.

Tál Zoltán, a Magyarok Nagyasszonya Plébánia plébánosa áldotta meg a motorosokat. A templom előtt 66 trike-os sorakozott fel. A találkozón már hagyomány, hogy a nap kezdetén Isten áldását kérik a résztvevők. A programra az ország minden pontjáról érkeztek trike-osok.

„Megmondom őszintén, csak a buli kedvéért. Mi is Monorról vagyunk itt, de itt voltunk az elsőn is ugyanígy. Ugyanígy bementünk majd a Festetics-kastélyba. Ez egy érzés, ez a háromkerekű motorozás.” - mondta egy résztvevő, Tóth István "Kiscsikó".

A motorosok nagy örömmel mutatták meg járgányaikat. Szívesen jöttek Keszthelyre, nem csak a Balaton közelsége miatt, hanem azért is, mert a város örömmel fogadta őket és támogatta a találkozójukat. 

„Nagyon nagy öröm számunkra, hiszen Keszthely egy befogadó város, és minden nemzetközi rendezvényt nagyon szívesen látunk és várunk. Mindenben megpróbálunk támogatást nyújtani ezeknek a rendezvényeknek.” - emelte ki Raffai-Réz Ildikó önkormányzati képviselő.

A trike-osok útja a Fő térről a Festetics-kastélyba vezetett. A múzeum látogatói nagy érdeklődéssel fogadták a motorosokat. Különösen nagy népszerűségnek örvendtek a gyerekek körében. A nemzetközi találkozóra Svédországból is érkezett egy résztvevő.

„Keresgéltem, mikor én megtaláltam, megvettem az enyémet. Keresgéltem természetesen magyar oldalon, hogy hova szeretnék eljutni. Egyszer az álmait összerakja az ember. Rátaláltam Gáborra nagy szerencsével, és így kialakult egy barátság kettőnk között. Ezáltal az ember jön, erre építi a szabadságát, és nagyon jól érzi magát.” - mondta Káldi László.

A trike találkozó alkalmat teremtett arra, hogy új barátságok köttessenek, vagy a régi barátok találkozhassanak egymással. Ugyanakkor a résztvevők megmutathatták, hogy mi is az a trike életérzés. A program ötlete egy nyaraláson született meg.

„Barátainkkal itt nyaraltunk a közelben, és elkezdtünk beszélgetni róla német barátokkal, hogy mi lenne, ha egy páran összejönnénk. Elkezdtünk érdeklődni a többi barátnál, hogy mi lenne, hogyha csinálnánk egy találkozót. Eredetileg Várvölgyön voltunk, és Várvölgy sajnos kicsinek bizonyult. Ezért gondoltuk, hogy akkor lejönnénk a Balaton-partra.” - tájékoztatott Szabó Gábor, a II. Nemzetközi Trike Találkozó szervezője.

A Lovassy utca alsó szakaszán látványos kaszkadőr showra várták az érdeklődőket. Motorral és quaddal is bemutatták trükkjeiket a kaszkadőrök. Az út mentén sokan követték figyelemmel a programot. 

Regman Karola - Keszthelyi TV          

| 2021. júl. 6. kedd 19:08 | Keszthely
Öt országból érkeztek trike-osok Keszthelyre.
| 2024. már. 27. szerda 19:15 | Keszthely
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
| 2023. dec. 1. péntek 16:14 | Keszthely
A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak.
| 2023. okt. 31. kedd 16:38 | Vindornyafok
A hétvégén tartották a templom 30 éves jubileumát és az elszármazottak találkozóját.
| 2023. szep. 26. kedd 16:09 | Keszthely
Több mint 250 regisztrált vendég érkezett az ország minden részéből a 6. Villanyautós Baráti Találkozóra
X. évfolyam 11. szám
Megjelenés: 2024. június 14.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Hittel,lélekkel
18:40
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:15
19:45
Természetvédelem határok nélkül
20:08
Göcsej Filmfesztivál
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.