+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megnyílt a bűnmegelőzési iroda
2022. július 4. hétfő 16:27 - Keszthely
Megnyílt a bűnmegelőzési iroda
Ötven fiatal segíti a rendőrség munkáját Keszthelyen. Huszonegyedszer nyitott meg a Bűnmegelőzési Iroda a Városi Strand bejáratánál. Információkat adnak az ide látogató turistáknak és a helyieknek, illetve figyelmeztetik őket a veszélyekre.

A fiatalok  szórólapokat osztanak a strandolóknak amelyen a lehetséges veszélyforrásokat sorolják, de  a parkoló autók lezárását is ellenőrzik és azt, hogy a sofőrök ne hagyjanak értékeket jól látható helyeken, például az ülésen.

„Nagyon teteszik a hangulata, nagyon jó a közösség, és itt vagyunk a Balatonparton, nagyon szép az idő hálaisten. Remélem, hogy nem lesz sok teendő! Minél kevesebb bűnt kell megelőzni, annál jobb” - nyilatkozta Lakesz Bence Péter, az Asbóth iskola tanulója. 

A közbiztonság sokat javult az elmúlt tíz esztendőben, ami annak is köszönhető, hogy az emberek jobban bíznak a rendőrökben. A programot a város is támogatja minden évben.

Manninger Jenő polgármester:  „Esetleges bűnözőket pedig elrijasztja a jelenlétük, tulajdonképpen ennyire egyszerű a dolog, de ezt mégis meg kell valósítani. Egyértelműen kimutatható, ahol jelenléte van a rendőrségnek, ráadásul ezt udvariasan fiatalok teszik, segítik az embereket, ha gondatlanok, ez mindenképpen jó hatással van. Nekünk nagyon fontos, hogy a közbiztonság jó legyen, és általában ez is az emberek vélekedése. Ez egy füzetős strand és szolgáltatást is nyújt, ezért ez egy plussz biztonsági szolgáltatás.”

A bűnmegelőzés egy össztársadalmi érdek. Mindenkinek fontos, hogy az állampolgárok nem legyenek bűncselekmények áldozatai. 

„Nagyon nagyon pozitívak a tapasztalataink. Elmondható, hogy azon időszak alatt, amikor a gyerekek, a fiatalok szolgálgálatot látnak el, akkor nem történik bűncselekmény a strandok területén, illetve a közvetlen parkolókban. Hiszen a jelenlétük, a formapoló már önmagában távoltartja azokat a rosszándékú emberket, akik esetleg valamiféle dolgot szeretnének elkövetni itt a város területén" - mondta televíziónknak Tóth László, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának vezetője. 

Ötven fiatal lát el szolgálatot  hét héten át Keszthelyen a strandokon, közterületeken, parkolókban. Minden nap az eligazítás után kezdik meg a segítő munkát.

„A fiatalok az elmúlt időszakban jelentőssen hozzájárultak a közbiztonsági helyzethez itt a Balatonparton. Nem csak azzal, hogy a Balatonparton és bent a partokon láttak el gyalogos szolgálatokat, hanem a strandoknak a parkolóiban, kerékpárútjain is, illetve azokon a területeket is előszeretettel keresik meg, illetve látogatják, ahol az idegenforgalom szemponjából jelentősebb mennyiségű turista megjelenhet. Itt gondolok a városi piacra, a bevásárló központokra és a belvárosban is jelntősen és napi szinten teljesítenek szolgálatot a fiatalok” - nyilatkozta Dákai Gergő, Keszthelyi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának vezetője.  

Az iroda munkáját Keszthely város önkormányzatán kívül a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács is támogatja.

Tóth András - Keszthelyi Televízió 

 

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Pályázati forrásból és önkormányzati támogatásból valósultak meg Zalaszántón a beruházások.
 
Az erős szél miatt ágleszakadásoktól tartott a strandüzemeltető.
 
18 pálya, 3 nap, több mint 50 induló – ez számokban a 26. Balaton kupa.
 
28 éve már augusztus első hétvégéje a balatoni halászok napja.
 
A Híradó Plusz vendége: Gyanó Szilvia néprajzkutató.
 
Ószandec és a lengyel-magyar barátság szószólójaként méltatták dr. Cséby Gézát.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár