+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Elkezdődött a VII. Keszthelyi Dalünnep
2022. július 1. péntek 17:02 - Keszthely
Elkezdődött a VII. Keszthelyi Dalünnep
Két év után újra Dalünnepet szerveztek Keszthelyen. Az idei találkozóra mintegy negyven kórus érkezett az ország minden területéről. Három kategóriában mérettethetik meg magukat a dalos kedvűek. A két napos program a város több helyszínén követhető.

Közösen énekelték el a kórusok Gebhardi: Glória szálljon a mennybe fel című művét a VII. Keszthelyi Dalünnep megnyitóján. Az összkari ének elmaradhatatlan része az ország egyik legnagyobb kórusfesztiváljának.

„2019 júniusa óta várjuk a kórusokat. Akkor volt az utolsó Dalünnep. Kettő Dalünnep ugye a pandémia miatt kiesett, nem tudtuk megszervezni így mondhatom azt, hogy szinte ki vagyunk éhezve, hogy újra együtt legyünk.” - ismertette a főszervező, C. Tóth Zoltán.

Az első pillanatokban a szervezők mellett Vozár Péterné alpolgármester is köszönetét fejezte ki az éneklőknek, hogy évről évre ellátogatnak a város rendezvényére. Ebben az évben 39 kórus jelentkezett a Dalünnepre. Három kategóriában, egyházi, világi és népzenei számban is énekelnek az amatőr együttesek. Két helyszínen, a Balatoni Múzeumban és a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomban lehet meghallgatni az énekeseket. Ebben az évben is rangos zsűri hallgatja meg a produkciókat. Lehetőség van minősítés megszerzésére is a kórusoknak, sokan ezért látogattak el Keszthelyre. Az alap rendszerben bronz, ezüst és arany minősítést lehet szerezni.

„Nagyon nehéz időszak után vagyunk. Tehát minden olyan dolognak örülünk, ami mutatja azt, hogy újra együtt, újra egymás szemébe mosolyogva, újra együtt énekelni szabadon milyen sokat jelent az együtteseknek. A szempontok ugyanazok, hogy milyen tisztán énekel egy együttes, milyen a műsorválasztása, mennyire hatásos, milyen a hangszíne az együttesnek és hogy milyen kedvvel és milyen szeretettel csinálják.” - mondta el Kertész Attila zsűrielnök.

A Keszthelyi Dalünnep idén csatlakozik a Georgikon 225 jubileumhoz is. Pénteken 20 óra 30-kor fáklyás felvonulás lesz, majd este fél 10-kor a Zenepavilonnál tartanak összkari éneklést. A program szombaton is folytatódik 14 óráig, este 8-kor pedig gálahangversenyt rendeznek a  Fő téri templomban.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az alkotás mellett felújítanak a táborozók.
 
Vendégünk: kérdezem Molnárné Riskó Erzsébet, a Zala Megye Népművészetéért Alapítvány kuratóriumi elnöké
 
Frontálisan ütközött két személyautó a 76-os főúton Zalacsány térségében.
 
A gyógy- és ivóvizek fontosságát hangsúlyozza a Zalakarosi Fürdő és a Freya Hotel összefogása.
 
Bódi Mária Magdolna születésének 101. évfordulóján rendeztek kerékpáros zarándoklatot.
 
Táborzáró koncertet adott a Dél-Dunántúli Regionális Fúvószenekar Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár