+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Választás:a Fidesz-KDNP jelöltje ülhet be a testületbe
2022. június 27. hétfő 16:11 - Keszthely
Választás:a Fidesz-KDNP jelöltje ülhet be a testületbe
Polgármestert és önkormányzati képviselőt választott Keszthely. A nem jogerős eredmény szerint Manninger Jenő polgármester és Bánhegyi Renáta önkormányzati képviselő lesz. Az időközi voksolás zökkenőmentesen zajlott a városban. A névjegyzékben szereplő 15760 fő 10,7 százaléka járult az urnák elé. Az érvénytelen szavazólapok aránya 11,5 százalék volt.

Az első voksoló a kertvárosi 17-es szavazókörben a jegyzőkönyvvezetővel együtt győződött meg arról, hogy minden urna üres. Ezt követően lezárták a dobozokat és leadhatták az első szavazatokat. Itt egy polgármesterjelölt mellett két képviselő közül választhattak az állampolgárok. A szavazóhelyiséget szombaton zárták le a rendőrség jelenlétében.

Strauss-Bélteleki Gabriella, a Szavazatszámláló Bizottság tagja: „Vasárnap, ma reggel a szavazatszámláló bizottság összes tagja jelenlétében érintetlenül találtuk a nyílászárókat, kinyitottuk az ajtót és elkezdtük az előkészítéseket, szétbontottuk, berendeztük a szavazóhelyiséget és vártuk az első szavazót.”

Az indulók és a politikai szereplők sem számítottak magas részvételre. Az időközi választásokra mindig kevesebb szavazó megy el, ezt tetézte hogy csak egy polgármesterjelöltre lehetett voksolni. Sokan úgy vélekedtek, hogy nincs értelme szavazni. 

„Azok akik így beszélnek, azok akkor se jöttek volna el ha 27 polgármesterjelölt lett volna” - vélekedett Csősz-Tóth János. 

Az Egészségfejlesztési Irodában működő 10-es szavazókör névjegyzékében 964 fő szerepelt. 10 óráig mindössze 36-an járultak az urnák elé.

Nagy Györgyné: „Úgy gondolom, hogy állampolgári kötelességem eljönni mindig szavazni, hiszen mi döntjük el a sorsunkat.”

Hasonlóan alacsony volt a részvétel más helyeken is. A VSZK-ban lévő 8-as és 9-es szavazókörökben is csak elvétve érkeztek az állampolgárok. A 6-os szavazókörben még 13 órakor is csak 74-en voksoltak. 

Érkezik a mozgóurna az Egyesítet Szociális Intézménybe. Az idősek otthonában nyolc személy jelezte, hogy nem tudja felkeresni a szavazókört, ezért vonultak ki a bizottsága tagjai. Városszerte összesen 59 fő igényelt mozgóurnát.

Pontosan 19 órakor zárták be a szavazókörök ajtóit. Mindegyikben először a fel nem használt szavazólapokat kötegelték össze. A kiskeszthelyi, 16-os szavazókörben az 1020 regisztrált voksolóból 170-en jelentek meg, és 5-en szavaztak mozgóurna segítségével. A 8-as körzetben végül Bánhegyi Renáta, a Fidesz-KDNP jelöltje nyert, a szavazatok 75,88%-át szerezte meg. Kovács Viktória a DK-jelöltje 24,12%-ot kapott. Manninger Jenő 1510 érvényes szavazatot kapott.

„A Helyi Választási Bizottság konkrétan megállapította – mind a polgármester, mind a képviselőválasztás esetében – az eredményt. Az eredményt megállapító határozatokkal szemben három napon belül lehet jogorvoslati kérelemmel élni, ez szerdán 16 órakor jár le. Ha addig ilyen jogorvoslati kérelem nem érkezik akkor szerdán, ezen a héten 16 órakor jogerősek lesznek az eredmények” - ismertette dr. Gábor Hajnalka, a Helyi Választási Iroda vezetője.

A Kiskeszthely-Kertváros körzetben dr. Ifi Ferenc halála miatt kellett választást kiírni, a polgármesteri poszt pedig Nagy Bálint országgyűlési képviselői mandátuma miatt üresedett meg.

Hársfalvi ÁKos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Tizenhatodik alkalommal rendezték meg az adventi gesztenyesütést Gyenesdiáson.
 
Magyarország egyik legnagyobb beltéri betlehemével büszkélkedhet Zalavár.
 
Elhunyt Réthelyi Jenőné, a hírt családja osztotta meg televíziónkkal.
 
Négy év után ismét vetélkedtek a Mikulás Kupáért.
 
Nevükhöz nagyon sok helyi kulturális program létrejötte fűződik.
 
A korszerű csomóponttal nőtt a közlekedésbiztonság.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus