Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / Bereményi Géza: dal, szöveg, szellem
2022. jún. 24. péntek | Keszthely
Bereményi Géza: dal, szöveg, szellem
Keszthelyen is bemutatta könyvét Bereményi Géza. A Kossuth-, József Attila- és Balázs Béla-díjas író a Cseh Tamásnak írt dalszövegeivel a magyar kultúra egyik legfontosabb alkotója lett. A két művész kapcsolata legendás volt, ezért a Legendás koncertek című program keretében látták vendégül a szerzőt.

Az első emlékét is leírja életrajzi könyvében Bereményi Géza. A személyes krónikában sorra veszi és ragyogó portréban örökíti meg élete meghatározó figuráit és találkozásait. A két éve megjelent kötetnek már a folytatását is tervezi az író.

„De az nem Magyar Copperfield II. hanem annak már más lesz a címe. Úgy tervezem, hogy esetleg az lesz a címe, hogy egyetemeim, mert az egyetmi éveim lesznek benne, ahol szintén a korabeli politikai és történelmi viszonyok, ahogy beleszóltak az életembe, azokat szeretném keretül a történethez” - nyilatkozta a Kossuth-, József Attila- és Balázs Béla-díjas író, aki a gyermek- és ifjúkora mellett történelmi szövése is van a regénynek.

Bereményi Géza a legrangosabb állami kitüntetésekkel elismert író. Regényei, filmjei és versei, például a Cseh Tamásnak írt dalszövegei miatt nagyon népszerű alkotó. 

„Cseh Tamás egy nagyszerű ember, de ő egy igric volt. Eljátszotta azt, amit elénekelt, nagyszerű dalokban, csodálatos stílusban, de hát az a dal, a szöveg, a szellem az Bereményi Géza” - vélekedik Liszaki Péter.

A könyvet a Legendás koncertek programsorozat keretében mutatták be. Ez volt az első alkalom, hogy nem külföldi, hanem hazai zenész koncertjét vetítették a színház közönségének.

Sáringer-Kenyeres Marcell moderátor: „Hogy ha már magyar előadót kellett választani és én Cseh Tamást választottam. Innen jött tulajdonképpen az ötlet, hogy Breményi Gézát úgy tudjuk Keszthelyre lehívni újból, ha mér nem volt Magyar Copperfield könyvbemutató itt Keszthelyen , akkor így kötöttük össze, hogy a rajongók egy teljes egész képet kaphassanak.” 

A Legendás koncertek sorozat most nyári szünetre vonul. Szeptembertől újabb hazai és külföldi zenészek koncertjeit vetítik. Az évadot Simon and Garfunkel híres Central parki előadása nyitja.

Hársfalvi Ákos, Kiss Krisztina - Keszthelyi TV

 

 

| 2019. jún. 6. csütörtök 15:53 | Keszthely
A Kossuth-, József Attila- és Balázs Béla-díjas író az Ünnepi Könyvhéten látogatott a városba.
| 2024. máj. 22. szerda 19:15 | Keszthely
Előadásokkal és könyvbemutatóval és pálinka kóstolóval ünnepelte a Balatoni Múzeum a múzeumok világnapját
| 2024. máj. 16. csütörtök 19:15 | Gyenesdiás
Wágenhoferné Pohl Magdolna olyan meséket ír, amik a gyógynövények világát hozzák közelebb a gyerekekhez. A negyedik kötete jelent meg.
| 2024. jan. 8. hétfő 14:05 | Keszthely
Megjelent a Viharfelleg, szilvalekvár című diákantológia.
| 2023. okt. 27. péntek 15:53 | Keszthely
125 esztendő 125 műtárgy címmel jelent meg az intézmény jubileumi kiadványa.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.