+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Egy hétig dolgoztak a Tiszán a vízi polgárőrök
2022. június 15. szerda 19:05 - Keszthely
Egy hétig dolgoztak a Tiszán a vízi polgárőrök
A Tiszán teljesítettek szolgálatot a balatoni vízi polgárőrök! Hazaérkeztek a vízi polgárőrök, akiket arra kérték fel, hogy egy hajóval és négy fővel segítsék a Csongrád-Csanád megyei polgárőrök munkáját. Egy hetet dolgoztak a Tiszán, a Magyarország – Szerbia között 4 kilométeres szakaszon.

A polgárőrség Balatoni Vízitagozatának hajója szeli a Tisza folyó vizét. A kisméretű Qucksilver  kabinos hajóval az Országos Polgárőr Szövetség felkérésére négy fő érkezett a térségbe. Egy hétig  teljesítettek szolgálatot a Tiszán a balatoni polgárőrök. A Csongrád-Csanád megyei polgárőrök munkáját segítették a Szerbia és Magyarország közötti határszakaszon a honvédség naszádjával együtt. A Keszthelyi József Attila Vitorlás Sport Egyesület telepére érkeztek meg június 12-én érkeztek haza a vízi polgárőrök. A szállító sólyakocsiról szerelik le a gondosan rögzített hajót, hogy a határvédelmi feladatellátás után újra a Balaton vizére tegyék. 

"Mi minden éjjel 12 órában. Egy hétig voltunk lent segítve az ottaniak munkáját. A honvédség naszád 24 órában kint van. Amikor viszont váltásra mennek be, egyedül mi voltunk kint a Tiszán. A tapasztalatok már az első nap nagyon érdekesek voltak. Már a megjelenésünkkor – gondolom a migránsok nem számítottak ránk. Amikor egy hajó elment a pihenőre, megjelentek motorcsónakokkal. Amikor mi elindultunk feltartóztatni őket, meglátva a magyar nemzeti lobogót, visszamentek szerb oldalra és ott is maradtak. Tudomásunk szerint, amíg lent voltunk,nem került sor határátlépés kísérletre."- mondta el Kerekes Péter ny. rendőr alezredes, a Balatoni Vízi Polgárőr Egyesület elnöke.

A speciális határvédelmi feladatban a vízen, egyedül a balatoni polgárőrök tudtak segíteni, amiről Bokor Csaba a következőt mondta. "A Tisza mint folyóvíz teljesen másképp viselkedik mint a Balaton. A Balatonon léteznek nagyon nagy hullámok, teljesen más szélviszonyok. A Tiszán ez nincs. Tehát egy nagyon erős intenzitású folyam ahol a hajónk teljesen jól vizsgázott, és egy nagyon érdekes feladatot láttunk el, mert nincs hajózás ezen a szakaszon. Tehát a katonai hajón és rajtunk kívül senki nem közlekedett ezen a szakaszon rajtunk kívül."

A négy  polgárőr újra segítene a határszakaszon. Már tárgyalnak a rendvédelmi szervekkel a következő időpontról. A vízi polgárőrök hajója addig sem pihen a keszthelyi kikötőhelyén. A vízi polgárőrök a Balatonon és a Kis-Balatonon teljesítenek szolgálatot.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Három napon át kóstolhattak ropogósra sült halakat a rendezvényre látogatók.
 
A Nemzeti Kör kezdeményezésére szerveztek sétát, ahol tisztelegtek a családtagok előtt.
 
Az ország több pontjáról és külföldről is érkeztek háromkerekű motorosok Keszthelyre.
 
Idén nyáron is megerősített szolgálattal tartják fenn a közbiztonságot a balatoni településeken.
 
A húsz éve történt zarándokok tragédiájára emlékeztek.
 
50 fiatal segíti a rendőrség munkáját Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár