+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megújult az alsópáhoki focipálya
2022. június 13. hétfő 16:29 - Alsópáhok
Megújult az alsópáhoki focipálya
Felavatták a megújult labdarúgópályát Alsópáhokon. A településen már korábban elkészült a beruházás, a járvány miatt azonban csak most került sor az átadásra. Az Alsópáhoki Falunap keretében barátságos mérkőzést játszott a Fradi és az Alsópáhok öregfiúk csapata, és kitüntetéseket is kiosztottak.

Olyan focisták léptek pályára Alsópáhokon, akik a környékről indulva jutottak el a Ferencváros bajnok csapatába. Az öregfiúk az alsópáhokiakkal rúgták a bőrt. A lelátókon sokan szurkoltak, ki a hazai, ki pedig a budapesti csapatnak. Alsópáhok életében mindig fontos volt a sport, ezért kiemelt figyelmet fordítottak a focipálya megújítására. Elkészült az új világítás, 74 méter mély kutat fúrtak, és automata öntözőrendszert alakítottak ki.

„Nagyon vártuk ezt a napot már. Harmadik esztendeje hívtuk a Fradit, mert hívtuk ’20-ban, tavaly is, és most az idén végre tudtunk játszani. Örülünk ennek a ma délutánnak, hiszen a mai meccs nem csak a fociról szól, hanem az összetartozásról is szól. Amikor hívtam a csapatokat, az alsópáhoki csapatba hívtam a játékosokat, akik korábban itt futballoztak, akkor elmondtam, azért gyertek Alsópáhokra játszani, mert örömnapot szeretnénk tartani.” - tájékoztatott Czigány Sándor, Alsópáhok polgármestere.

A sportpálya avatón több kitüntetést is átadtak. Alsópáhok Sportjáért elismerést kapott Józsi György, az MLSZ zalai igazgatóságának vezetője és Márton István. Díjat kapott Galántai Tibor, a Haladás, a ZTE és a Keszthely korábbi játékosa. A rendezvényen vette át bajnoki kupáját az alsópáhoki focicsapat. A labdarúgók megye III-ban szereztek bajnoki címet, így a következő évadban megye II-ben folytatják pályafutásukat. 

„Elég körbenézni, fantasztikus környezet. Magasabb osztályban lévő csapatok is megirigyelhetnék ezt a lehetőséget. Én 1991 óta veszek részt az Alsópáhoki Labdarúgó Egyesület életében, és mindig is ez volt az álmunk. 10-20 évvel ezelőtt azért nem gondoltuk volna, hogy ilyen szintre eljutunk, ha a létesítményt nézzük, de ez hála Istennek sikerült. Ezt meg kell becsülnünk, meg kell őriznünk a jövő nemzedékének.” - emelte ki Kiss László, az Alsópáhoki Labdarúgó Egyesület edzője.

Alsópáhok önkormányzata mintegy 90 millió forintot költött a sportcentumra az elmúlt években. A beruházásokat részben önerőből, részben pedig pályázati forrásokból finanszírozták. A település vezetésének több terve is van, kerítést építenének és műanyag borítású multifunkcionális pályát is szeretnének kialakítani.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
7
további híreink
 
A Híradó Plusz vendége: Lengl Zoltán állami főépítész
 
Az eseményt hagyományteremtő szándékkal hívták életre.
 
A Promenád Kávéház fügés-diós szaloncukra az első,a Sütibolt meggyes-marcipános kreációja a harmadik lett
 
Kilencedik alkalommal jelent meg a régióban méltán népszerű iadvány, tizenkilenc szerző írásai olvashatók
 
A bőséges csapadéknak köszönhetően az elmúlt nyolc napban 6 centiméternyit emelkedett a vízállás.
 
Kétmillió forint értékben ajánlott fel tartós élelmiszert a rászorulóknak egy keszthelyi vállalkozás.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus