+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Keszthelyen zárták a tanévet a megye diák parasportolói
2022. június 10. péntek 16:59 - Keszthely
Keszthelyen zárták a tanévet a megye diák parasportolói
Zala megye diák parasportolóit ismerték el Keszthelyen. A FODISZ négy évvel ezelőtt indította útjára a kezdeményezést, hogy a speciális iskolába járó, kiemelt sporteredményeket elérő tanulóknak külön évzárót tartsanak. A Zöldmező utcai iskolában zalaegerszegi, zalaszentgróti, nagykanizsai és keszthelyi diákokat jutalmaztak.

A sportolókat éremmel, felkészítőiket pedig emléklappal ismerte el a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége. A speciális iskolákba járó diákok főként az atlétika, az asztalitenisz és a labdarúgás sportágban jeleskednek. A fiatalok megyei és országos versenyeken is dobogós helyezéseket érnek el. Az eredmények iskolájuknak, településüknek és egész Zala megyének hírnevet hoznak.

„Zala megyében elsősorban az atlétika sportág a legsikeresebb a diák sportolóink körében. Idén egy-két egyéni versenyszámban, például az asztaliteniszben is nagyon szép sikereket értek el. Amint láttátok, itt a bemutatókon megyei versenyekről, először megmérettettek dunántúli régiós versenyeken, és utána jutottak ki az országos versenyeinkre, és ott arany-, ezüst-, bronzérmet nyertek diákjaink.” - tájékoztatott Sziver Krisztina, a FODISZ Zala megyei koordinátora.

A sportolókat a Zöldmező utcai iskola Csettegő csoportja is köszöntötte. Az intézményben kiemelten fontos a tehetséggondozás, a tanulók képességeinek felismerése. A pedagógusok vallják, összefogásra, támogatásra és kitartásra van szükség ahhoz, hogy a tanulók jobbnál jobb eredményeket érjenek el. A sport pedig az élet számos területén segíti a fiatalokat.

„A tehetséggondozás egy olyan terület, ahol pozitívan meg lehet erősíteni a diákot, hogy valamiben kiemelkedően ügyes, és ezáltal motiválható, és ez kihat az életnek több területére. Önbizalma erősödik, és ezáltal sikeresebb életutat tudnak megélni a diákok. A kollégák részéről is nagyon fontos, mert érzékelik, és kézzel foghatóvá válik munkájuknak a gyümölcse, hol rövidebb, hol hosszabb idő után.” - emelte ki Krasznai Tamásné, a Zöldmező Utcai Általános Iskola és EGYMI intézményvezetője.

A parasport tanévzárón részt vett Nagy Bálint is. A beruházásokért felelős államtitkár kiemelte, ezek a fiatalok példát mutatnak szorgalomból, összefogásból és kitartásból is.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus