+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Keszthelyen zárták a tanévet a megye diák parasportolói
2022. június 10. péntek 16:59 - Keszthely
Keszthelyen zárták a tanévet a megye diák parasportolói
Zala megye diák parasportolóit ismerték el Keszthelyen. A FODISZ négy évvel ezelőtt indította útjára a kezdeményezést, hogy a speciális iskolába járó, kiemelt sporteredményeket elérő tanulóknak külön évzárót tartsanak. A Zöldmező utcai iskolában zalaegerszegi, zalaszentgróti, nagykanizsai és keszthelyi diákokat jutalmaztak.

A sportolókat éremmel, felkészítőiket pedig emléklappal ismerte el a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége. A speciális iskolákba járó diákok főként az atlétika, az asztalitenisz és a labdarúgás sportágban jeleskednek. A fiatalok megyei és országos versenyeken is dobogós helyezéseket érnek el. Az eredmények iskolájuknak, településüknek és egész Zala megyének hírnevet hoznak.

„Zala megyében elsősorban az atlétika sportág a legsikeresebb a diák sportolóink körében. Idén egy-két egyéni versenyszámban, például az asztaliteniszben is nagyon szép sikereket értek el. Amint láttátok, itt a bemutatókon megyei versenyekről, először megmérettettek dunántúli régiós versenyeken, és utána jutottak ki az országos versenyeinkre, és ott arany-, ezüst-, bronzérmet nyertek diákjaink.” - tájékoztatott Sziver Krisztina, a FODISZ Zala megyei koordinátora.

A sportolókat a Zöldmező utcai iskola Csettegő csoportja is köszöntötte. Az intézményben kiemelten fontos a tehetséggondozás, a tanulók képességeinek felismerése. A pedagógusok vallják, összefogásra, támogatásra és kitartásra van szükség ahhoz, hogy a tanulók jobbnál jobb eredményeket érjenek el. A sport pedig az élet számos területén segíti a fiatalokat.

„A tehetséggondozás egy olyan terület, ahol pozitívan meg lehet erősíteni a diákot, hogy valamiben kiemelkedően ügyes, és ezáltal motiválható, és ez kihat az életnek több területére. Önbizalma erősödik, és ezáltal sikeresebb életutat tudnak megélni a diákok. A kollégák részéről is nagyon fontos, mert érzékelik, és kézzel foghatóvá válik munkájuknak a gyümölcse, hol rövidebb, hol hosszabb idő után.” - emelte ki Krasznai Tamásné, a Zöldmező Utcai Általános Iskola és EGYMI intézményvezetője.

A parasport tanévzárón részt vett Nagy Bálint is. A beruházásokért felelős államtitkár kiemelte, ezek a fiatalok példát mutatnak szorgalomból, összefogásból és kitartásból is.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A Németországban népszerű autók tulajdonosai Keszthelyan tartották éves találkozójukat.
 
Pártfogoltaknak és segítőiknek szerveztek közös programot a Nagymezőn.
 
A ROADPOL akció keretében Gyenesdiáson és Keszthelyen is mérték a sebességet.
 
A hívők Keszthelyről Vonyarcvashegyig sétáltak, a zarándoklatot a békéért ajánlották fel.
 
A Híradó Plusz mai vendége: Tóbiás Gábor, az Amazon Ház Látogatóközpont múzeumi menedzsere
 
Újra telt házas koncertet adott a Concerto Budapest Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár