+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Minden nyáron sikerrel jár egy-egy besurranó
2022. június 10. péntek 16:26 - Keszthely
Minden nyáron sikerrel jár egy-egy besurranó
A rendőrség fokozott figyelmet kér a lakosságtól: nyáron több a besurranó tolvaj a Balatonnál. Gyakori, hogy a nyaralók nyitva hagyják az ajtót és így tálcán kínálják értékeiket a bűnözőknek. Egyszerű védelmi rendszerekkel és egy kis odafigyeléssel könnyen megelőzhető a baj.

Rendszeresen ellenőrzik a lakó- és nyaralóövezeteket a rendőrök Keszthelyen és térségében. Nyáron megnő a besurranásos és betöréses esetek száma. Vannak olyan csoportok, akik kifejezetten bűnelkövetés céljával érkeznek a szezonban a Balatonhoz. Ebben az időszakban az emberek szabadabban élik az életüket és kevésbé figyelnek értékeikre, ingatlanjukra.

„Az elmúlt hónapban nem volt kapitányságunkon besurranásos lopás, viszont a nyári időszakban mindig van és nem tudjuk elkerülni és nem tudjuk azt mondani, hogy lezártuk a szezont azzal, hogy nem volt besurranásos lopásunk, nem volt a nyári időszakban elkövetett ilyen jellegű cselekményünk, úgyhogy mindig arra hívjuk fel a lakosoknak és a turistáknak a figyelmét, hogy zárják az ajtót, zárják a nyílászárókat” - nyilatkozta dr. Lakics Andrea, a Keszthelyi Rendőrkapitányság kiemelt bűnmegelőzési főelőadója. 

Egy tipikus példa a Keszthelyi Rendőrkapitányság területén is előfordult: a hátsó kertben grillezők nem vették észre a nyitva hagyott első ajtón besurranó tolvajt. A bűnözők ilyenkor a kisebb, könnyen mozgatható értékes tárgyakat keresik: pénztárcát, ékszereket, elektromos berendezéseket. Érdemes jegyzéket, fényképet készíteni az értéktárgyakról, egy lopás után ezek segítségével adható ki pontos körözés. Minden apró intézkedés erősíti a ház védelmét. Egy kamera, vagy riasztó felszerelése is sokat számít, de a szomszédi odafigyelés is megelőzheti a bajt.

A rendőrök nyomatékosan felhívják a figyelmet, hogy kulcsot ne rejtsünk se a lábtörlő alá, sem az ajtó mellett található virágosládába. A betörők ezeken a helyeken keresik először a kulcsokat.

A rendőrség javasolja, ha valaki nyaralni indul, ne osszon meg erről tartalmat a közösségi oldalakon, mert az elkövetők így tudják, mikor üres a lakás.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Három napon át kóstolhattak ropogósra sült halakat a rendezvényre látogatók.
 
A Nemzeti Kör kezdeményezésére szerveztek sétát, ahol tisztelegtek a családtagok előtt.
 
Az ország több pontjáról és külföldről is érkeztek háromkerekű motorosok Keszthelyre.
 
Idén nyáron is megerősített szolgálattal tartják fenn a közbiztonságot a balatoni településeken.
 
A húsz éve történt zarándokok tragédiájára emlékeztek.
 
50 fiatal segíti a rendőrség munkáját Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár