+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Záróvizsgák a Georgikonon
2022. június 9. csütörtök 19:05 - Keszthely
Záróvizsgák a Georgikonon
120 hallgató tesz záróvizsgát a Georgikon Campuson! A Magyar Agrár –és Élettudományi Egyetem Georgikon Campusán a felsőoktatási szakképzésben, alap-és mesterképzésben, osztatlan képzésben valamint szakirányú továbbképzésben a végzettség megszerzéséhez szükséges záróvizsga időszak elkezdődött. Vizsgabizottságok előtt tesznek a hallgatók tanúbizonyságot tudásukról.

Nagy az izgalom  a várakozás időszakában a Georgikon Campus folyosón. A hallgatók tanulmányaikat az alap- és mesterképzésben, a szakirányú továbbképzésben záróvizsgával fejezik be. A záróvizsga az oklevél megszerzéséhez szükséges ismeretek, készségek és képességek ellenőrzése és értékelése. A hallgatónak arról is tanúságot kell tennie, hogy a tanult ismereteket alkalmazni tudja.

"Ménesgazda felsőoktatási szakos hallgatóink a gyakorlati vizsgával indították ezt az időszakot, ahol alapvetően a lovaglási, fogathajtási tudásukat mutathatták meg a tegnapi nap. A mai napon 12 záróvizsga bizottság kezdi meg  a munkáját. A holnapi napra csak egy marad. Összességében 120 hallgató ad számot tudásáról a különböző képzési szinteken."- mondta el  Poór Judit, egyetemi docens, oktatási campus-főigazgató helyettes.

A záróvizsgarend ismertetését követően a végzősök még utoljára megbeszélik a tételek nehezebb kérdéseit. A diplomamunkát a záróvizsga legvégső időpontja előtt már hetekkel korábban be kellett adni. A mesterképzésben résztvevő tapasztalt vizsgázók is szerettek volna egy nappal idősebbek lenni. " Mindenképpen van bennem egy kis vizsgadrukk. Én Környezetmérnök-gazdálkodás MsC szakos hallgató vagyok. Én már nagyon régen elkezdtem a felkészülést. Decemberben elkezdtem készülni a vizsgára. Így azt hiszem megalapozott a tudásom, de nem tudom mit fognak kérdezni, milyen tételt fogok húzni a vizsgán. Én azt hiszem emberileg megtettem mindent, ami lehetséges volt és bízok a legjobbakban."- nyilatkozott Tóth Ariel.

A Turizmus-vendéglátás felsőoktatási szakképzésben végzős Simon Varga Rebekát is izgalommal töltötte el a záróvizsga napja. Az utolsó félévben kevés ideje maradt a tanulásra.

"A felkészülés elég nehezen ment, mivel kellett mellette dolgoznunk is, kellett szakdolgozatot készítenünk. Szóval kicskét necces volt a határidő, de ettől függetlenül nagyon élveztem mindenegyes percét."- mondta Simon Varga Rebeka.

A Georgikon Campuson a  június 6-17. között zajló vizsgaidőszakban 120, míg a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem székelyudvarhelyi kihelyezett képzési helyén 19 hallgató szerezheti meg oklevelét.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Váncsa Ildikó keszthelyi képzőművész Őszi szerelem című tárlatával nyílt meg a Szépkorúak hete.
 
A Festetics György Zeneiskola tanárai és diákjai lepték meg az iskolásokat és az utca emberét.
 
Georgia második legnagyobb települése turisztikai és gazdasági központ a Fekete-tenger partján.
 
Keszthely polgármestere cáfolja azokat a híreszteléseket, miszerint privatizálnák a Festetics-kastélyt.
 
A Kármelita Bazilika védőszentjének ünnepén zsúfolásig telt a keszthelyi templom.
 
Megtartották a hagyományos betakarítónapot, vásár és műsorok is színesítették az eseményt.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus