Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Záróvizsgák a Georgikonon
2022. jún. 9. csütörtök | Keszthely
Záróvizsgák a Georgikonon
120 hallgató tesz záróvizsgát a Georgikon Campuson! A Magyar Agrár –és Élettudományi Egyetem Georgikon Campusán a felsőoktatási szakképzésben, alap-és mesterképzésben, osztatlan képzésben valamint szakirányú továbbképzésben a végzettség megszerzéséhez szükséges záróvizsga időszak elkezdődött. Vizsgabizottságok előtt tesznek a hallgatók tanúbizonyságot tudásukról.

Nagy az izgalom  a várakozás időszakában a Georgikon Campus folyosón. A hallgatók tanulmányaikat az alap- és mesterképzésben, a szakirányú továbbképzésben záróvizsgával fejezik be. A záróvizsga az oklevél megszerzéséhez szükséges ismeretek, készségek és képességek ellenőrzése és értékelése. A hallgatónak arról is tanúságot kell tennie, hogy a tanult ismereteket alkalmazni tudja.

"Ménesgazda felsőoktatási szakos hallgatóink a gyakorlati vizsgával indították ezt az időszakot, ahol alapvetően a lovaglási, fogathajtási tudásukat mutathatták meg a tegnapi nap. A mai napon 12 záróvizsga bizottság kezdi meg  a munkáját. A holnapi napra csak egy marad. Összességében 120 hallgató ad számot tudásáról a különböző képzési szinteken."- mondta el  Poór Judit, egyetemi docens, oktatási campus-főigazgató helyettes.

A záróvizsgarend ismertetését követően a végzősök még utoljára megbeszélik a tételek nehezebb kérdéseit. A diplomamunkát a záróvizsga legvégső időpontja előtt már hetekkel korábban be kellett adni. A mesterképzésben résztvevő tapasztalt vizsgázók is szerettek volna egy nappal idősebbek lenni. " Mindenképpen van bennem egy kis vizsgadrukk. Én Környezetmérnök-gazdálkodás MsC szakos hallgató vagyok. Én már nagyon régen elkezdtem a felkészülést. Decemberben elkezdtem készülni a vizsgára. Így azt hiszem megalapozott a tudásom, de nem tudom mit fognak kérdezni, milyen tételt fogok húzni a vizsgán. Én azt hiszem emberileg megtettem mindent, ami lehetséges volt és bízok a legjobbakban."- nyilatkozott Tóth Ariel.

A Turizmus-vendéglátás felsőoktatási szakképzésben végzős Simon Varga Rebekát is izgalommal töltötte el a záróvizsga napja. Az utolsó félévben kevés ideje maradt a tanulásra.

"A felkészülés elég nehezen ment, mivel kellett mellette dolgoznunk is, kellett szakdolgozatot készítenünk. Szóval kicskét necces volt a határidő, de ettől függetlenül nagyon élveztem mindenegyes percét."- mondta Simon Varga Rebeka.

A Georgikon Campuson a  június 6-17. között zajló vizsgaidőszakban 120, míg a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem székelyudvarhelyi kihelyezett képzési helyén 19 hallgató szerezheti meg oklevelét.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

| 2024. okt. 16. szerda 19:15 | Keszthely
Az agrárközgazdász képzés februárban indul, gazdasági és agrár alapdiplomásokat is várnak.
| 2024. okt. 11. péntek 19:15 | Keszthely
A MATE Georgikon Campus hallgatói és a meghívott vendégek 24 órán keresztül vetélkedtek egymással.
| 2024. szep. 20. péntek 19:15 | Keszthely
65, 60 és 50 évvel ezelőtt végzett georgikonos gazdászokat tüntették ki a Balaton Színházban.
| 2024. aug. 30. péntek 19:15 | Keszhely
Az elsőéves hallgatók megismerkednek az egyetemmel, Keszthellyel és leendő oktatóikkal.
| 2024. júl. 4. csütörtök 19:15 | Keszthely
130-an végeztek az idei évben, többen közülük a campuson folytatják a tanulmányaikat.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Hittel,lélekkel
18:40
KREA TV
19:00
Híradó
19:15
19:45
Savaria Filmfesztivál
20:36
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Hittel,lélekkel
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.