Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Magyar-horvát összefogásból valósultak meg turisztikai fejlesztések
2022. máj. 26. csütörtök | Zalaszentmárton
Magyar-horvát összefogásból valósultak meg turisztikai fejlesztések
Turisztikai fejlesztéseket valósított meg Zalaszentmárton és a horvátországi Ludbreg városa. A két település egy európai uniós projektben működött együtt. A záró konferencián számba vették az elért eredményeket és a jövőbeni közös munkáról is tárgyaltak.

Már Zalaszentmárton központjában is megszállhatnak mindazok, akik a településen szeretnének pihenni. Az Interreg pályázatnak köszönhetően mobilházakat telepítettek, és sátorhelyeket is kialakítottak. A zalai zsákfalu ideális helyszín a kikapcsolódásra, ugyanakkor zarándokhely is.

„A projektnek az alapötletét az adta, hogy Zalaszentmárton és Ludbreg városa is valamilyen szinten kötődik Szent Mártonhoz. Konkrétan itt a templomban, Zalaszentmártonban hagyott egy lábnyomot ez a szent. Szerettük volna, egy zarándok útvonalnak egy kisebb szakaszát kiépíteni, megalapítani Szentmárton és Ludbreg között, ez volt a projektnek a célja. Erre épültek a tevékenységek.” - tájékoztatott Verger Renáta projektmenedzser.

A két település összesen 350 ezer eurót nyert a projekt megvalósítására. Ebből elkészült egy bibliai kert, amelybe a mi égövünkön honos növényeket ültettek. Pincéket is felújítottak, ezek is várják a turistákat. Kialakítottak egy természetházat is. Itt a zalai állat- és növényvilággal ismerkedhetnek a látogatók. A jövőben interaktív foglalkozásokat is tartanának itt. Ezzel párhuzamosan Ludbregben is voltak fejlesztések.

„Kialakítottunk egy olyan kempinget, ahol 12 lakóautónak van hely. Tehát a Ludbregbe látogatók, akik lakóautóval érkeznek, azt ott le tudják tenni. A megfelelő infrastrukturális hátteret, csatlakozásokat előkészítettük, úgyhogy teljes kényelemben és nyugalomban tudjuk várni mindazokat, akik a városunkba ellátogatnak.” - tette hozzá Perica Horvat projektmenedzser.

A projektnek Zalaszentmártonban tartották a záró konferenciáját. A tanácskozáson elhangzott, kiemelt cél, hogy a település fejlődjön és felkerüljön a zalai turisztikai térképre. Bár már most is érkeznek turisták a faluba, a polgármester szeretné, ha széles körben megismernék Zalaszentmárton nevét. Ezért is vágtak bele ebbe a projektbe.

„Ez az egész projekt arról szólt, hogy összekötünk két települést. Ludbreg Horvátországban szép nagy település, mi ezt összekötöttük a pici Szentmártonnal. Itt olyan fejlesztések vannak, hogy szálláshelyek megalakultak, pincék fel lettek újítva. Van nekünk egy szép kis természetházunk, egy pince bemutatónk, kis pincemúzeumunk. Ezek mind kellettek nekünk, hogy ha az emberek idetalálnak, akkor legyen nekik valami csinálnivaló.” - emelte ki Fehér Martin, Zalaszentmárton polgármestere.

A felek egyetértettek abban, hogy a közös munka kiváló együttműködés és kommunikáció mellett zajlott. A megvalósult fejlesztésekre turisztikai programokat is építenek. A partnerek jövőbeni közös projektekben is gondolkodnak.

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. júl. 10. szerda 19:07 | Gyenesdiás
Új járda segíti Gyenesdiáson a közlekedést.
| 2024. jún. 12. szerda 19:15 | Kehidakustány
A közösségi médiában rejlő lehetőségekről szervezett előadást a Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara.
| 2024. máj. 27. hétfő 19:15 | Keszthely
Újabb fejlesztések várhatók a MATE Georgikon Campusán.
| 2024. máj. 16. csütörtök 19:15 | Keszthely
A beruházásra a Balaton Fejlesztési Tanácstól nyert támogatást az önkormányzat.
| 2024. máj. 15. szerda 19:15 | Keszthely
Az épület, a benn tartózkodók és az itt tárolt műtárgyak védelme miatt kiemelt fontosságú a fejlesztés.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
06:28
Ludovika TV
07:00
Híradó
07:45
Balasport 2023
08:15
Sporttárs
08:51
Savaria Filmfesztivál
09:00
Kukkantó
09:24
Savaria Filmfesztivál
09:26
09:28
Ludovika TV
10:00
Híradó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.