+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Huszonhetedszerre is lőverseny
2022. május 20. péntek 17:54 - Gyenesdiás
Huszonhetedszerre is lőverseny
Lőversenyre érkeztek az erdőgazdálkodásban dolgozók! Huszonhetedszer rendezték meg Gyenesdiáson a megmérettetést. A viadal célja a biztonságos lövés gyakorlása és a kapcsolatépítés.

50 méter távolságból kellett lőniük állócélra a versenyzőknek. A rókaképre 10-szer szabadkézből, az őz fotójára pedig egylábú lőbot segítségével. Ennek a technikának a gyakorlása is elengedhetetlen a vadászoknak.

„A keszthelyi verseny mindig a kedvenceim közé tartozott. Szeretünk itt lenni, jó a pálya, jó a csapat, jó a rendezőség. Meg ez ugye a baráti találkozóról is szól, nem csak a versenyzésről.” - osztotta meg Gyenes István.

Az agyaggalamb lövészeten is szükség volt a koncentrációra. A versenykiírás szerint kétszer 25, különböző helyekről érkező korongot kellett eltalálni a maximális pontszám érdekében. Nem csak az erdőgazdálkodók, hanem erdészeti oktatási intézményben tanulók is jelen voltak. A gyakorlás fő célja a biztonságos fegyverkezelés elsajátítása.-

„A vadászat során, amikor az embernek a figyelmét egy repülő vad leköti, az rutinszerűen nem jön. A rutint lőtéren lehet megszerezni sok-sok gyakorlással. Ez a 27 alkalom  - van olyan, aki mindegyiken itt volt – hozzásegítette, hogy országos bajnok legyen az agyaggalamb lövészetben, kiválóan forgatja a fegyvert. Látszik, hogy edzi magát.” - mondta el Keczeli Zoltán a BEFAG Keszthelyi Erdész Lövészklub elnöke.

A futóvadlövésnél szabályos vadászállásban kellett várni a megjelenő vaddisznó céltáblára. Nehezítette a feladatot, hogy futamonként egy lövést adhattak le. Az általános sportlövészeti szabályok szerint saját fegyverrel lőttek a versenyzők. A megmérettetésnek célja a lősport népszerűsítése és a vadászkultúra ápolása is.

„Ez a verseny a lősportról szól és azon belül is számos válfaját a lövészetnek sorakoztatja fel. A koronglövészet, golyós lövészet, azon belül különböző kaliberekkel történő lövészet. A ritmusos gyors lövést, gyors reflexeket igénylő lövést kombinálja a lassú, szinte állócélpontokra leadott lövészettel. Ez a változatosság az, ami minket lövészeket idevonz ezekre a versenyekre.” - fogalmazott Pölöskei Balázs a Bakonyerdő Zrt. Vadgazdálkodási Osztályának vezetője.

A több mint 20 éves megmérettetésre 16 erdőgazdálkodásból rekordszámú, mintegy 80 versenyző érkezett.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A nagy melegben védjük bőrünket a nap káros hatásaitól!
 
Az egészséges életmódra és a sportra fektették a hangsúlyt a cserkész táborban.
 
Vendégünk: Forstner Anna a Keszthelyi Környezetvédő Egyesület elnöke
 
Az útlezárás a tervek szerint július 8-án reggel 8 órakor kezdődik, és július 12-e 18 óráig tart.
 
A voksokat októberig lehet leadni a 12 döntőbe került fára.
 
Senki nem sérült meg. Körülbelül ezer ügyfélnél ment el az áram Gyenesdiáson.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár