Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Jelentős fejlesztés kezdődik a Keszthelyi Kórházban
2022. máj. 19. csütörtök | Keszthely
Jelentős fejlesztés kezdődik a Keszthelyi Kórházban
Csaknem háromszázmillió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a Keszthelyi Kórház. A pénzből a járóbeteg-szakellátó szolgáltatások műszerezettségén, minőségén javitanak. A projekt a Széchenyi 2020 programban valosul meg és várhatóan 2023 januárjában zárul.

Az egészségügy egyik legfontosabb diagnosztikai eszköze az ultrahang készülék. A meglévő berendezés mellé két újat vásárolhat a Keszthelyi Kórház - ettől a várólisták rövidülését is várják a radiológián. A pályázatnak köszönhetően a járóbeteg-szakellátáshoz szükséges költséghatékony gép-műszer és eszközállományt fejlesztik.

"Gyakorlatilag mindent vizsgálunk, tehát a hasaktól az ízületekig mindent megnézünk. Nagyon sok betegünk van minden nap. Két új készülékre számítunk: az egyik az azért nagyon fontos, mert remélhetőleg kontrasztanyagos vizsgálatokra is alkalmas lesz, ami az ultrahangnak egy viszonylag új ága, de nagyon fontos ága. Sokszor ki lehet vele a CT-t váltani." - ismertette Győrffy Edit osztályvezető főorvos.

A másik egy hordozható ultrahang berendezés lesz, amit a nem mozgatható betegek vizsgálatára használnak majd. A radiológián ezt a harminc éves átvilágító eszközt is egy új, digitális berendezésre cserélik. A meglévő, de elavult eszközök selejtezését és új, korszerű eszközök beszerzését öt szakterületen végzik majd el. A neurológia egy olyan műszert kap, ami eddig nem volt a kórházban.

"A neurológia szempontjából pedig egy elektrofiziológiai készülék, ami az idegvezetést, illetve az idegek elektromos tevékenységét méri. Ezt a klasszikus EEG-t mindenki ismeri. A másik része pedig a perifériás idegeknek a vezetési sebességét tudja mérni, és itt különböző kórképek felderítésénél fog jelentős szerepet jelenteni. Ez a vizsgálat eddig nem volt a kórházunkban, el kellett küldeni a betegeket emiatt." - mondta el Kató Csaba főigazgató.

A gasztroenterológiára két endoszkópos torony beszerzését tervezik. Ezektől a gyomor- illetve béltükrözés vizsgálatok felgyorsítását várják. A bőrgyógyászat egy lézer-, valamint egy fényterápiás készüléket kap, az urológiára pedig egy új, több speciális fejjel is rendelkező ultrahang berendezést vásárolnak. A fejlesztés eredményeként javul az intézmény területi ellátási kötelezettségébe tartozó lakosság egészségnyeresége. Várhatóan nő az egészségben eltöltött idő, erősödik a munkaképesség, illetve általános életminőség-javulás figyelhető meg. Az Európai Regionális Fejlesztési Alap pályázatán elnyert összeg kettőszáznyolcvankilenc millió forint.

Tüskés Balázs - Keszthelyi TV

| 2024. ápr. 19. péntek 19:15 | Keszthely
Május 6-tól újra lesz szülészeti fekvőbeteg ellátás.
| 2024. ápr. 18. csütörtök 19:15 | Keszthely
Rendkívüli ülést tartott a keszthelyi testület.
| 2024. ápr. 18. csütörtök 19:15 | Keszthely
A Híradó Plusz vendége Manninger Jenő polgármester volt.
| 2024. ápr. 15. hétfő 19:15 | Keszthely
Manninger Jenő és Nagy Bálint az egészségügy szakmai irányítóihoz fordult.
| 2023. dec. 18. hétfő 15:32 | Keszthely
Idén is több karton édességet ajánlott fel a keszthelyi gyár.
X. évfolyam 11. szám
Megjelenés: 2024. június 14.
18:30
Hittel,lélekkel
18:40
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:15
19:45
Természetvédelem határok nélkül
20:08
Göcsej Filmfesztivál
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Hittel,lélekkel
21:40
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.