+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Jelentős fejlesztés kezdődik a Keszthelyi Kórházban
2022. május 19. csütörtök 17:34 - Keszthely
Jelentős fejlesztés kezdődik a Keszthelyi Kórházban
Csaknem háromszázmillió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a Keszthelyi Kórház. A pénzből a járóbeteg-szakellátó szolgáltatások műszerezettségén, minőségén javitanak. A projekt a Széchenyi 2020 programban valosul meg és várhatóan 2023 januárjában zárul.

Az egészségügy egyik legfontosabb diagnosztikai eszköze az ultrahang készülék. A meglévő berendezés mellé két újat vásárolhat a Keszthelyi Kórház - ettől a várólisták rövidülését is várják a radiológián. A pályázatnak köszönhetően a járóbeteg-szakellátáshoz szükséges költséghatékony gép-műszer és eszközállományt fejlesztik.

"Gyakorlatilag mindent vizsgálunk, tehát a hasaktól az ízületekig mindent megnézünk. Nagyon sok betegünk van minden nap. Két új készülékre számítunk: az egyik az azért nagyon fontos, mert remélhetőleg kontrasztanyagos vizsgálatokra is alkalmas lesz, ami az ultrahangnak egy viszonylag új ága, de nagyon fontos ága. Sokszor ki lehet vele a CT-t váltani." - ismertette Győrffy Edit osztályvezető főorvos.

A másik egy hordozható ultrahang berendezés lesz, amit a nem mozgatható betegek vizsgálatára használnak majd. A radiológián ezt a harminc éves átvilágító eszközt is egy új, digitális berendezésre cserélik. A meglévő, de elavult eszközök selejtezését és új, korszerű eszközök beszerzését öt szakterületen végzik majd el. A neurológia egy olyan műszert kap, ami eddig nem volt a kórházban.

"A neurológia szempontjából pedig egy elektrofiziológiai készülék, ami az idegvezetést, illetve az idegek elektromos tevékenységét méri. Ezt a klasszikus EEG-t mindenki ismeri. A másik része pedig a perifériás idegeknek a vezetési sebességét tudja mérni, és itt különböző kórképek felderítésénél fog jelentős szerepet jelenteni. Ez a vizsgálat eddig nem volt a kórházunkban, el kellett küldeni a betegeket emiatt." - mondta el Kató Csaba főigazgató.

A gasztroenterológiára két endoszkópos torony beszerzését tervezik. Ezektől a gyomor- illetve béltükrözés vizsgálatok felgyorsítását várják. A bőrgyógyászat egy lézer-, valamint egy fényterápiás készüléket kap, az urológiára pedig egy új, több speciális fejjel is rendelkező ultrahang berendezést vásárolnak. A fejlesztés eredményeként javul az intézmény területi ellátási kötelezettségébe tartozó lakosság egészségnyeresége. Várhatóan nő az egészségben eltöltött idő, erősödik a munkaképesség, illetve általános életminőség-javulás figyelhető meg. Az Európai Regionális Fejlesztési Alap pályázatán elnyert összeg kettőszáznyolcvankilenc millió forint.

Tüskés Balázs - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A nagy melegben védjük bőrünket a nap káros hatásaitól!
 
Az egészséges életmódra és a sportra fektették a hangsúlyt a cserkész táborban.
 
Vendégünk: Forstner Anna a Keszthelyi Környezetvédő Egyesület elnöke
 
Az útlezárás a tervek szerint július 8-án reggel 8 órakor kezdődik, és július 12-e 18 óráig tart.
 
A voksokat októberig lehet leadni a 12 döntőbe került fára.
 
Senki nem sérült meg. Körülbelül ezer ügyfélnél ment el az áram Gyenesdiáson.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár