+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Sárgulás a Georgikon Campuson
2022. május 16. hétfő 19:07 - Keszthely
Sárgulás a Georgikon Campuson
Hagyományosan sárgulási ünnepséggel köszöntek el a végzősök! A Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Georgikon Campus alapításának 225. évében is a hagyományoknak megfelelően sárgulással búcsúztak a végzősök a diákévektől, a várostól.

A búcsúelőadásokat követően énekszóval vonultak végig a városon a  végzős hallgatók. Érintették a Georgikon épületeit. Az alapító mellszobránál elhelyezték az évfolyam koszorúját. A fő épület udvarán Dr. Dublecz Károly egyetemi tanár szólt a hallgatókhoz felidézve a vizsgaidőszak izgalmait, a gondtalan diákéveket., a campus családias légkörét. A szoborparkban koszorúzással tisztelegtek Dr. Kölüs Gábor professor emeritus előtt, majd hintókkal és gyalogosan vonultak a Festetics kastély parkjába ahol barátok, családtagok várták a felvonulókat. A sárgulási ünnepségen Dr. Rózsa László, a campus főigazgatója köszönt el a hallgatóktól. "A jeles napokat,a rendszeres ismétlődés, a megszokott ismétlődések, az ünnepre készülés közösségi összetartó ereje emeli nagyszerű hagyománnyá. Vannak olyan hagyományaink, amik megkülönböztetnek másoktól. A 225 éves Georgikon a kialakult hagyományok közül kiemelkedik, a búcsúzú hallgatók sárgulása. A búcsúzás az eddigi életünkből visszatekintés,a korábbi életutunkra. Számadás,leltár. Visszatekintve bizonyára úgy fognak az egyetemi évekre visszagondolni,mint életük egyik legszebb szakaszára."

Keszthelyi egyetemi éveit felidézve búcsúzott a hallgatóktól Molnárné Barna Katalin, a Pannon Egyetem rektorhelyettese. A Zala megyei Közgyűlés nevében Ruzsics Ferenc alelnök kívánt sikeres kezdést a fiataloknak a munka világában. Lázár László, a Székelyudvarhelyi Egyetemi Központ oktatója beszédében köszönte meg az egyetem és  város együttműködését, kiemelve, hogy a közös kapocs olyan erő, amivel a Hargitába visszatérve tovább tudják a vidéküket erősíteni és közösségeik az identitásukat megtartani. Keszthely város nevében a sárgulókat Sáringer –kenyeres Marcell köszöntötte. Felidézte a Georgikon történetét, a Festetics család oktatásban és kultúrában kifejtett munkáját, ami meghatározta és meghatározza ma is Keszthely életét. Sándor Bence sárguló hallgató, hallgatótársai nevében búcsúzott a Georgikontól, kívánt a végzősöknek sikeres jövőt. A sárguló hallgatók képviselői, felkötötték szalagjukat a Georgikon Campus zászlójára, és átadták azt áz alsóbb évfolyamos társaiknak. Ezt követően közösen énekelték el a Gazdász Himnuszt. A campus végzősei szép emlékekkel indulnak Keszthelyről a munka világába."Én nagyon szerettem itt lenni. A kollégiumi életet sajnálom egyértelműen a legjobban. Nagyon sok barátságot kötöttünk, az esti bulik feledhetetlenek voltak, meg a másnapi fölkelés. De megoldottuk, összetartottunk."- mondta el Horváth Szabina.

Az egyetemről kikerülők többsége már megfogalmazta terveit. "Én a a BsC-et is már itt végeztem, kertészmérnöki diplomát szereztem itt most pedig a növényorvosi tanulmányaimat fejezem be Én a BsC után egy vállalkozást indítottam, azt szeretném tovább folytatni."- nyilatkozott Straub Szilárd.

2022-ben 134 hallgató sárgult a Georgikonon. Huszonnyolcan a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem kihelyezett képzési helyén, Székelyudvarhelyen szereznek diplomát. A sárgulási  ünnepséget a hagyományoknak megfelelően a sárgulók a Palotással zárták.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
188 millió forintos plusz forrást kapott Hévíz a gyógyhelyfejlesztési projekthez kapcsolódóan.
 
A Bakonyerdő Zrt által rendezett döntőbe 19 erdőgazdaságból kerültek ki a legjobbak.
 
A szakmai döntnökök négy hagyományos és két mentes édességből választották ki a legjobbakat.
 
Autistákat és fogyatékkal élőket vitorláztattak a Keszthelyi Yacht Club tagjai.
 
Gere Nóra Éva költő és Ágh Márton látványtervező egy hónapot töltöttek Keszthelyen.
 
A 300 méteres szakasz a munkába járókat és a szállóvendégeket is kiszolgálja.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus