+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Tekerj okosan a közlekedési kultúra napján is!
2022. május 12. csütörtök 10:58 - Keszthely
Tekerj okosan a közlekedési kultúra napján is!
Tekerj okosan! A közlekedésbiztonsággal és a bűnmegelőzési tudnivalókkal ismerkedhettek a gyermekek a Fő téren. A program az önkormányzat szervezésében, a helyi identitás erősítése pályázat kapcsán valósult meg.

Szlalomozás, emelkedő akadály, híd. Ezek mind szerepelnek a kerékpáros akadálypályán. Ennek elsődleges célja, hogy a gyermekek megtanulják a biciklis fékezést és az irányváltást.

„A nehéz az volt, hogy volt egy ilyen kör és azon kellett körbemenni és az nehéz volt. De nekem sikerült.” - mondta el Czink Zsófia.

A bringázás mellett óriás kockákból kellett kirakniuk a diákoknak a rendvédelmi szervek képeit. A bűnmegelőzési játékoknál rendőrbábut öltöztethettek és kérdésekre is válaszolniuk kellett. Az egyensúlyozás gyakorlására is hangsúlyt fektettek a rendőrök.

„Azt próbáltuk ki, hogy így beleakasztod a lábad és akkor mész vele, azt próbáltuk ki, meg kettő ilyen kirakóst próbáltunk még ki. És tetszett szerintem mindenkinek.” - osztotta meg Kalmár Borbála.

A program egybeesett a közlekedési kultúra napjával. Ennek célja, hogy felhívja a figyelmét a jelenlegi és a jövendőbeli járművezetőknek a biztonságos vezetésre. A gyermekek a legfogékonyabbak a közlekedésnevelésben.

„Mint tudjuk, nem a legmagasabb fokon áll Magyarországon a közlekedési kultúra, látjuk a TV-ben vagy épp a híradóban is. Próbálunk arra összpontosítani, ha megkezdjük a gyerekekkel, akkor nem egy év alatt fog beérni, hanem 4-7 év kell ahhoz, hogy a gyerekek megértsék, mire ők az úton fognak gépjárművet vezetni, arra reméljük, hogy nem fogják elfelejteni az itt tanultakat, tapasztaltakat és egy kulturáltabb közlekedési nemzedék fog kinevelődni." - ismertette Dongó Norbert a Keszthelyi Rendőrkapitányság baleset-megelőzési előadója.

A Tekerj okosan rendezvényhez az önkormányzat négy kerékpárt is megvásárolt. Ezek a közlekedésbiztonsági programok szemléltetési eszközeiként funkcionálnak.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Hagyományos sárgulási ünnepséggel köszöntek el a végzős hallgatók.
 
Halálának 100. évfordulóján kiállítással emlékeztek Mary Hamiltonra.
 
Ötszázötvenen tekertek a sereggel május 14-én.
 
A sárgulási ünnepség az egyik legrégebbi hagyománya a 225 éves intézménynek.
 
Somogyi András kezdte meg ajánlásgyűjtést.
 
Ma délelőtt vettek végső búcsút Keszthelyen Cservenka Györgytől.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár