Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Ismét aláírták a West of Balaton megállapodást
2022. máj. 11. szerda | Fenékpuszta
Ismét aláírták a West of Balaton megállapodást
A Nyugat-Balaton öt legjelentősebb turisztikai szolgáltatója írt alá megállapodást. A West of Balaton elnevezésű partnerség a családoknak kínál kedvezményeket. A kampány célja, hogy a térségbe érő turisták minél több nevezetességhez eljussanak. Az öt szolgáltató partner és település közösen csaknem 2 milliós látogatószámmal bír évente.

2021-ben 2,2 millió vendég 7,6 millió éjszakát töltött el a Balaton térségében. Továbbra is nagyon népszerű Hévíz, Zalakaros és Keszthely. Az idei számok is azt mutatják, hogy szívesen utaznak a magyarok és a külföldiek a magyar tengerhez. A nyári hónapokra már 2,7 millió éjszakát foglaltak. A partnerség célja a mobilitás növelése, így ez a számok emelkedését is elősegíti.      

„Nagyon fontos az, hogy, amit az elmúlt években elkezdtünk, mind a településeink közötti együttműködés, az most, a mai nappal még nagyobb fordulatot tud venni. A korábbi években elindított, és most az aláírásokkal megerősített stratégiai együttműködés gazdasági szereplők tekintetében is, a térség fontosabb gazdasági szereplőinek aláírásával egy olyan stratégiai együttműködés tud elindulni, ami azt gondolom, hogy nem csak rövid, de hosszú távon is nagyon hasznos tud lenni.” - tájékoztatott Nagy Bálint,a térség országgyűlési képviselője.

Az együttműködésben Hévíz városa is partner. A gyógytó a külföldi vendégek körében is népszerű, de hazai turisták is látogatják. A Helikon Kastélymúzeum is alapító partnere a megállapodásnak. Hazánk egyik leglátogatottabb kiállítóhelyét az idei év első hónapjaiban 30%-kal többen keresték fel, mint 2019-ben. Hasonló látogatószámokról számolt be Zalakaros is. A fürdőben is több a vendég, mint korábban. A település a kezdetektől támogatja a különböző megállapodásokat.

„Nagyon jó számokról tudok beszámolni, hiszen az első negyedév statisztikái ismertek. Mind a fürdőbelépőknek a száma, mind a vendégéjszakáknak a száma nőtt a 2019-es esztendőhöz képest. Nagyon remélem, hogy ez az esztendő nagyon-nagyon sikeres lesz. Utólagosan békeévnek szoktam hívni 2019-et, de ennél is egy erősebb évünk lesz, és tovább tudunk lépni a turizmus területén is.” - emelte ki Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere.

A West of Balaton 20%-os kedvezménye hét helyszínen érvényesíthető. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park három helyen – a Kis-Balaton Látogatóközpontban, a Vörsi Tájházban és a Kápolnapusztai Bivalyrezervátumban - várja a családokat. Az idén 25 éves intézmény több látogatóhelyét is felújította, így újdonságok is várják az érdeklődőket. Az igazgatóság több partnerrel is együttműködik, sikerrel.

„Együttműködünk marketing szervezetekkel, helyi kezdeményezésekkel. Ez a West of Balaton kezdeményezés az egyik legjobb kezdeményezés, ami az elmúlt 25 évünket érinti. Elérkezett az a pillanat, amikor nem mindenki azt játsza, hogy megjöttek a látogatók és ajtók záródnak, és csak nálam és senki másnál. Mi természetesen fogadjuk a látogatót, fogadjuk a látogatót, akit a partnereink küldenek, de ugyanúgy küldjük is a látogatót.” - tette hozzá Puskás Zoltán, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park igazgatója.

A West of Balaton kampány június 1-én indul. A látogatók a helyszíneken vehetik fel a kedvezményre jogosító szórólapokat. Idéntől újdonság, hogy maguknak kell azt lepecsételni a kihelyezett szárazpecsétekkel.

Regman Karola - Keszthelyi TV          

| 2021. máj. 7. péntek 17:50 | Hévíz
A turisztikai attrakciók vezetői idén is összefogtak és egymás látnivalóit ajánlják a vendégeknek.
| 2024. ápr. 26. péntek 19:15 | Badacsonytomaj
A Balatoni Szövetség a Magyar Turisztikai Ügynökséggel és a Balatoni Borrégiós Tanáccsal is aláírt.
| 2023. jún. 16. péntek 17:31 | Lenti
A Zalaegerszegen tanuló gyógytornászok gyakorlati képzőhelye lesz Lenti.
| 2023. ápr. 14. péntek 16:22 | Orbányosfa
Együttműködési megállapodást írt alá Orbányosfa és Tusnádfürdő.
| 2023. jan. 27. péntek 13:42 | Keszthely
A Horthy-korszak kormánypártjának és ellenzékének együttműködéséről tartottak előadást a könyvtárban.
X. évfolyam 11. szám
Megjelenés: 2024. június 14.
12:00
Képújság
18:00
18:30
Hittel,lélekkel
18:40
Savaria Filmfesztivál
19:00
Híradó
19:15
19:45
Természetvédelem határok nélkül
20:08
Göcsej Filmfesztivál
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.