+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Ismét aláírták a West of Balaton megállapodást
2022. május 11. szerda 18:17 - Fenékpuszta
Ismét aláírták a West of Balaton megállapodást
A Nyugat-Balaton öt legjelentősebb turisztikai szolgáltatója írt alá megállapodást. A West of Balaton elnevezésű partnerség a családoknak kínál kedvezményeket. A kampány célja, hogy a térségbe érő turisták minél több nevezetességhez eljussanak. Az öt szolgáltató partner és település közösen csaknem 2 milliós látogatószámmal bír évente.

2021-ben 2,2 millió vendég 7,6 millió éjszakát töltött el a Balaton térségében. Továbbra is nagyon népszerű Hévíz, Zalakaros és Keszthely. Az idei számok is azt mutatják, hogy szívesen utaznak a magyarok és a külföldiek a magyar tengerhez. A nyári hónapokra már 2,7 millió éjszakát foglaltak. A partnerség célja a mobilitás növelése, így ez a számok emelkedését is elősegíti.      

„Nagyon fontos az, hogy, amit az elmúlt években elkezdtünk, mind a településeink közötti együttműködés, az most, a mai nappal még nagyobb fordulatot tud venni. A korábbi években elindított, és most az aláírásokkal megerősített stratégiai együttműködés gazdasági szereplők tekintetében is, a térség fontosabb gazdasági szereplőinek aláírásával egy olyan stratégiai együttműködés tud elindulni, ami azt gondolom, hogy nem csak rövid, de hosszú távon is nagyon hasznos tud lenni.” - tájékoztatott Nagy Bálint,a térség országgyűlési képviselője.

Az együttműködésben Hévíz városa is partner. A gyógytó a külföldi vendégek körében is népszerű, de hazai turisták is látogatják. A Helikon Kastélymúzeum is alapító partnere a megállapodásnak. Hazánk egyik leglátogatottabb kiállítóhelyét az idei év első hónapjaiban 30%-kal többen keresték fel, mint 2019-ben. Hasonló látogatószámokról számolt be Zalakaros is. A fürdőben is több a vendég, mint korábban. A település a kezdetektől támogatja a különböző megállapodásokat.

„Nagyon jó számokról tudok beszámolni, hiszen az első negyedév statisztikái ismertek. Mind a fürdőbelépőknek a száma, mind a vendégéjszakáknak a száma nőtt a 2019-es esztendőhöz képest. Nagyon remélem, hogy ez az esztendő nagyon-nagyon sikeres lesz. Utólagosan békeévnek szoktam hívni 2019-et, de ennél is egy erősebb évünk lesz, és tovább tudunk lépni a turizmus területén is.” - emelte ki Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere.

A West of Balaton 20%-os kedvezménye hét helyszínen érvényesíthető. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park három helyen – a Kis-Balaton Látogatóközpontban, a Vörsi Tájházban és a Kápolnapusztai Bivalyrezervátumban - várja a családokat. Az idén 25 éves intézmény több látogatóhelyét is felújította, így újdonságok is várják az érdeklődőket. Az igazgatóság több partnerrel is együttműködik, sikerrel.

„Együttműködünk marketing szervezetekkel, helyi kezdeményezésekkel. Ez a West of Balaton kezdeményezés az egyik legjobb kezdeményezés, ami az elmúlt 25 évünket érinti. Elérkezett az a pillanat, amikor nem mindenki azt játsza, hogy megjöttek a látogatók és ajtók záródnak, és csak nálam és senki másnál. Mi természetesen fogadjuk a látogatót, fogadjuk a látogatót, akit a partnereink küldenek, de ugyanúgy küldjük is a látogatót.” - tette hozzá Puskás Zoltán, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park igazgatója.

A West of Balaton kampány június 1-én indul. A látogatók a helyszíneken vehetik fel a kedvezményre jogosító szórólapokat. Idéntől újdonság, hogy maguknak kell azt lepecsételni a kihelyezett szárazpecsétekkel.

Regman Karola - Keszthelyi TV          

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Hagyományos sárgulási ünnepséggel köszöntek el a végzős hallgatók.
 
Halálának 100. évfordulóján kiállítással emlékeztek Mary Hamiltonra.
 
Ötszázötvenen tekertek a sereggel május 14-én.
 
A sárgulási ünnepség az egyik legrégebbi hagyománya a 225 éves intézménynek.
 
Somogyi András kezdte meg ajánlásgyűjtést.
 
Ma délelőtt vettek végső búcsút Keszthelyen Cservenka Györgytől.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár