+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Kétszer annyi magyar készül a tengerhez, mint tavaly
2022. május 12. csütörtök 16:35 - Keszthely
Kétszer annyi magyar készül a tengerhez, mint tavaly
Kétszer annyi magyar készül a tengerhez, mint tavaly. A legtöbbeket az átlag 10 százalékos drágulás sem tántorítja el. Az utazási irodák bizakodóak, az előfoglalási időszak sikeres volt. A szomszédos országok többségébe korlátozás nélkül lehet utazni Magyarországról.

Horvátország – Tele élettel – így hirdeti a mediterrán országot a Horvát Idegenforgalmi Közösség. Még mindig ez a legnépszerűbb tengerparti úti cél a magyarok körében. 2019-ben, a járvány előtti utolsó évben 620 ezer magyar turista kereste fel Horvátországot, ami rekord volt. Ezen kívül a görög és török tengerpartokra készül a legtöbb honfitársunk.

Bakó Balázs, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének szóvivője: „Az előfoglalási időszak az március 31-el zárult és akkor is azt láttuk, hogy elég nagy volt az érdeklődés és elég nagy volt a foglalásszám. Igazság szerint most már így nagyon bizakodó a szakma. Akár a 2019-es – amúgy nagyon jó év – számainak a 80 százalékát most úgy gondoljuk, hogy elérhetjük.”

Most az ukrajnai háború befolyásolja leginkább az utazásokat. Február 24-től csökkent a kereslet, majd az év elejihez hasonlóra ugrott az érdeklődés. A világgazdasági változások és az ezekkel összefüggő infláció miatt átlagosan 10 százalékkal drágábbak a repülős utak. Akik időben lekötötték nyaralásukat, nem szembesültek ekkora áremelkedéssel. Ebben a keszthelyi pénzváltóban áprilisban még nem vettek kunát, májusban viszont már értékesítettek a valutából. A legnagyobb forgalom a szünidő kezdetével várható.

Szakál Ferenc pénzváltó: „Amennyiben az euro gyengül, tehát megy felfele az ára, abban az esetben a kuna is drágább. Például ha nézünk egy tavalyi évet, 350 forintért lehetett a nyár folyamán eurót vásárolni, ez jellemző volt a 2020-as évre is. Idén viszont már egy jó 370 forint körüli árral lehet kalkulálni a nyárra, ami konkrétan azt jelentheti, hogy egy 50, 51, 52 forintos kuna ár van a tavalyi 49-essel ellentétben. Ez valójában ilyen 5-6 százalékos árfolyam emelkedést jelent.”

Jövőre megszűnik a kuna és Horvátországban is euro lesz. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a közös valuta bevezetése drágulást hoz az adott országban.Horvátországban május 1-ől megszűnt minden beutazásra vonatkozó járványügyi korlátozás, ahogy Szlovéniában és Görögországba is. Utóbbi országban viszont maszkot kell hordani a zárt terekben. Magyarország megfontolásra javasolja a törökországi utazást a világjárvány miatt. A védettséggel rendelkező utazók korlátozás nélkül léphetnek be az országba. Ausztriába azok utazhatnak karantén kötelezettség nélkül, akiknek van negatív tesztje, vagy oltási igazolása, vagy 180 napnál nem régebbi gyógyultsági igazolással.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A teljesen elektromos jármű várhatóan tavasszal áll szolgálatba, és hatékonyabb lesz, mint a jelenlegi.
 
Három és fél hónap alatt átlagban napi 82 bérlést regisztrált Keszthelyen az üzemeltető cég.
 
A Híradó Plusz vendége: Dr. Szabó Zoltán egyetemi docens
 
Az akció célja elsősorban az, hogy megelőzzék a vasúti átjárón történő áthaladás szabályainak megsértését
 
A Katasztrófavédelem ellenőrizte a lakossági riasztó berendezéseket.
 
Több mint 300 helyszín csatlakozott már a Látás hónapjához.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus