+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Ülésezett a képviselő-testület
2022. április 29. péntek 16:56 - Keszthely
Ülésezett a képviselő-testület
Megtartotta áprilisi soros ülését a keszthelyi képviselő-testület. Nagy Bálint utoljára vezette a tanácskozást. Hétfőn tagja lesz a megalakuló országgyűlésnek. Az időközi választást júniusban tartják meg Keszthelyen. A képviselők módosították a zeneszolgáltatás határidejét és fejlesztésekről is döntöttek.

Az április 3-i választáson Nagy Bálint nyert a keszthelyi központú, Zala 2-es választókerületben. Az országgyűlési képviselői és polgármesteri címek összeférhetetlenek. Május 2-án alakul meg az országgyűlés, onnantól 30 nap áll rendelkezésre hogy megszűntessék az összeférhetetlenséget.

„Annak érdekében, hogy a munkát azt teljes értékűen tudjam végezni a város és a térség érdekében, én e hétvégével lemondtam a polgármesteri tisztségemről” - mondta a polgármester. 

Az utolsó képviselő-testületi ülésén köszönetet mondott a közösen végzett munkáért Nagy Bálint. Úgy fogalmazott: Keszthely jó irányba indult el az elmúlt két és fél évben.  A polgármester bejelentette, hogy június 26-ra tűzte ki a Helyi Választási Bizottság az időközi voksolást. Az Ifi Ferenc halálával megüresedett kertvárosi-kiskeszthelyi körzetbe képviselőt, a város élére pedig polgármestert választanak.

Hosszasan tárgyaltak a képviselők a környezetvédelemről szóló rendelet módosításáról. Az új szabályozás szerint a korábbi 4 óra helyett hajnali 2 óráig engedélyezik a zeneszolgáltatást. A módosításokat a rendőrség és civil szervezetek véleménye, valamint lakossági fórumok alapján hozta meg a városvezetés. A viták ellenére a testület egyhangúlag támogatta az előterjesztést.

Interpellációt nyújtott be a Georgikon utcai leégett társasház kapcsán Molnár Tibor. A képviselő azzal a kérdéssel fordult a polgármesterhez, hogy mit lehet tenni annak érdekében, hogy mielőbb visszaadhassák a közforgalomnak az épület mellett húzódó járdát és kerékpárutat. Válaszában Nagy Bálint elmondta, az önkormányzat már intézkedett az ügyben. Többször módosult a határideje az életveszélyes épület elbontásának. Jelen rendelkezés szerint 2022. június 1-ig kell intézkedni a társasháznak. Az ingatlan magánkézben van, az önkormányzatnak nincs benne tulajdona. A városvezetés kihasználja jogi lehetőségeit az ügyben. Molnár Tibor elfogadta a polgármester válaszát.

A testület sürgősséggel döntött egy TOP pályázat benyújtásáról. A Helikon Kastélymúzeummal szeretnék fejleszteni a Balaton-part és a városközpont tengelyében a közlekedési csomópontokat és a közműveket.Kiírják a közbeszerzést a Kertváros csapadékvíz-elvezetési munkáira.  A város napján emléktáblát avatnak gróf Festetics Pál tiszteletére. Zárt ülésen döntöttek a Keszthelyi Család- és Gyermekjóléti Központ intézményvezetői beosztására benyújtott pályázatokról.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Több helyi érték a megyei és országos kincsek közé is bekerült. A Híradó Plusz vendége: Csótár András.
 
A térség értékes és érdekes témái mellett az idei kötetben megemlékeznek Pelcz István szerkesztőről.
 
“Mondjunk nemet a szankciókra!” - országjárást hirdetett a kormány, Keszthelyre Menczer Tamás látogatott.
 
Aktív évet zárt a Nők a Balatonért Egyesület Keszthely és Vidéke Csoportja.
 
A horgászoknak, modern, 21. századi lehetőségeket biztosít a kormányzati teámogatásból megújult terület.
 
Az alkalmazásnak köszönhetően bárki megismerkedhet a város történelmi nevezetességeivel.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus