+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A dartsot népszerűsítették a Georgikonon
2022. április 27. szerda 18:11 - Keszthely
A dartsot népszerűsítették a Georgikonon
Egyetemi Darts Kupát szerveztek a Georgikonon. 9 felsőoktatási intézmény versenyzői érkeztek Keszthelyre. A program célja a sport népszerűsítése. A Campus a jövőben országos bajnokságot is rendez.

30 férfi és 6 női versenyző indult el a kupán. A keszthelyi mellett pécsi, egri, győri és 4 fővárosi egyetemről érkeztek a sportolók. Többen közülük darts clubok tagjai. Örömmel vették, hogy az egyetemi sportéletbe is bekerült ez a játék.

„Nagyon örülök neki. Kicsit több embert vártam én, úgy gondoltam, hogy többen szeretik ezt a darts sportot és többen űzik egyetemistaként. De azt is látni kell, hogy szoktam járni országosokra és ott inkább vagy az idősebb korosztály, vagy a nagyon fiatal van. Tehát pont ez a köztes korosztály, az egyetemista az kimaradt, de talán most már ez is így új lendületet kap.” - osztotta meg Pécsi Péter versenyző.

A Georgikon Campuson egy éve gyakorolhatják ezt a sportot a hallgatók. Keszthelyről 10-en neveztek a megmérettetésre. A szervezésben a Darts Szövetség is segített, ők adták a táblákat, tanácsot adtak a helyieknek.

„Úgy gondoltuk, hogy meg kéne próbálni az egyetemistáknak is ezt a sportot bevezetni. Mert egy picikét azt vettük észre, hogy keresik a könnyebb sportokat inkább a megerőltető sportolás helyett az utóbbi időben.” - mondta el Dr. Pintér Ákos a MATE Georgikon Campus Testnevelési és Sportközpont vezetője.

A kupán 501 pontos fordulókat játszottak. A férfiaknak 3-t, a hölgyeknek 2-t kellett megnyerniük a továbbjutáshoz. A szervezők szerint egyre nagyobb a népszerűsége a darts sportnak. Ebben nagy szerepe van annak, hogy sok versenyt közvetítenek a TV-csatornák.

„Azt nem lehet mondani, hogy egy nagy fizikai kihívást igényel, de koncentrációt igen. Számolni kell, finom motorikus mozgások vannak benne. Sokan azt mondják, hogy egy kocsmasport. Igen onnan indult, de aki tudja és próbálta már, látja, hogy egyáltalán nem egyszerű mondjuk 180 pontot elérni 3 dobásból.” - emelte ki  Boldog Zsolt a MATE Testnevelési és Sportintézet igazgatója.

Hagyományteremtő szándékkal valósult meg a program. A szervezők azt tervezik, hogy jövőre az egyetemek közötti magyar bajnokságot rendezik meg. Erre az ország összes felsőoktatási intézményéből várják a hallgatókat.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
7
további híreink
 
A nagy melegben védjük bőrünket a nap káros hatásaitól!
 
Az egészséges életmódra és a sportra fektették a hangsúlyt a cserkész táborban.
 
Vendégünk: Forstner Anna a Keszthelyi Környezetvédő Egyesület elnöke
 
Az útlezárás a tervek szerint július 8-án reggel 8 órakor kezdődik, és július 12-e 18 óráig tart.
 
A voksokat októberig lehet leadni a 12 döntőbe került fára.
 
Senki nem sérült meg. Körülbelül ezer ügyfélnél ment el az áram Gyenesdiáson.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár