+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Átvette képviselői megbízatását Nagy Bálint
2022. április 21. csütörtök 18:35 - Keszthely
Átvette képviselői megbízatását Nagy Bálint
Átvette országgyűlési képviselői megbízólevelét Nagy Bálint. A Zala 2. sz. választókerületben közel 60%-kal győzött Keszthely egykori polgármestere. A megválasztott képviselőnek tervei között szerepel a megkezdett fejlesztések folytatása és a szoros együttműködés a polgármesterekkel, civil szervezetekkel és a lakossággal.

Nagy Bálint 2014-ben szerzett önkormányzati képviselői mandátumot Keszthelyen. A testület alakuló ülésén a város alpolgármesterévé választották. 2019-ben a polgármesteri székért szállt harcba, amelyet meg is szerzett. Kiemelt célja volt egy erős közösség építése, jó kapcsolat és szoros együttműködés a térség vezetőivel. Ezen értékek mentén kíván dolgozni a parlamentben is.  

„Ezt a feladatot, hogy jól tudjuk végezni, ahhoz az kell, hogy a választókerület polgármestereivel egy jó munkakapcsolat tudjon kialakulni, illetve ahol ez a munkakapcsolat már megvan, ezt természetesen folytatni tudjuk. Fontos lesz a szakmai és civil szervezetekkel való jó együttműködés, és természetesen – talán kezdhettem volna ezzel – a legfontosabb pedig a választókerület lakóival való, minél aktívabb és minél közvetlenebb kapcsolattartás lesz” - nyilatkozta a megválasztott képviselő.         

Zala 2. sz. választókerületében 73 769-en szerepelnek a névjegyzékben. A szavazókörökben 49 575 fő jelent meg, átjelentkezéssel és külképviseleten 2456-an voksoltak. A leadott és érvényes szavazatok 59.84%-át szerezte meg a Fidesz-KDNP jelöltje, Nagy Bálint. A megválasztott képviselő a keszthelyi Polgármesteri Hivatalban vette át a megbízólevelét. A mandátumot a kerület választási bizottságának elnöke adta át.

„A szavazás rendben lezajlott, eredményes volt, és a mandátumot megszerzett Nagy Bálint közel 60%-os szavazati aránnyal nyerte a választást. A választókerületben a szavazópolgárok 70,53%-a vett részt, amit úgy gondolom, hogy elég erős legitimációt biztosít a választásnak. A választás eredménye ellen nem érkezett fellebbezés, úgyhogy ez április 12-én jogerőssé vált” - mondta televíziónknak dr. Kovács Ferenc, a választókerület választási bizottságának elnöke.       

Nagy Bálintnak országgyűlési képviselői mandátuma miatt le kell mondania keszthelyi polgármesteri munkájáról. Így a városban időközi választásokat  tartanak. A megválasztott képviselő hangsúlyozta, a parlamentben is egy erős és fejlődő térségért dolgozik majd.     

Regman Karola-  Keszthelyi TV                     

galéria
1
2
3
 
 
 
további híreink
 
188 millió forintos plusz forrást kapott Hévíz a gyógyhelyfejlesztési projekthez kapcsolódóan.
 
A Bakonyerdő Zrt által rendezett döntőbe 19 erdőgazdaságból kerültek ki a legjobbak.
 
A szakmai döntnökök négy hagyományos és két mentes édességből választották ki a legjobbakat.
 
Autistákat és fogyatékkal élőket vitorláztattak a Keszthelyi Yacht Club tagjai.
 
Gere Nóra Éva költő és Ágh Márton látványtervező egy hónapot töltöttek Keszthelyen.
 
A 300 méteres szakasz a munkába járókat és a szállóvendégeket is kiszolgálja.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus