+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Kormányzati támogatásból fejlesztették a Vajda gimnáziumot
2022. március 31. csütörtök 13:54 - Keszthely
Kormányzati támogatásból fejlesztették a Vajda gimnáziumot
Mintegy 100 millió forintból fejlesztették a Vajda János Gimnáziumot. Még tavaly kapott egyedi kormányzati támogatást az intézmény. Kicserélték a nyílászárókat, energetikailag korszerűsödött az épület és az udvart is fejlesztették.

Korszerű, az épület jellegének megfelelő ablakokat nyithatnak már ki a diákok a gimnáziumban. A nyílászárók megfelelnek a műemléki előírásoknak. A fűtést is megújították az 1892-ben épült gimnáziumban.

Manninger Jenő országgyűlési képviselő: „Ahogy igazgató úr elmondta, most már sokkal kevesebb összegből tudnak fűteni, melegebb van az épületben és nem utolsó sorban – ami egész Keszthelynek fontos – hogy sokkal szebb így. Láthatjuk, kívül-belül. Nagyon szép műemlék jellegű nyílászárók készültek.”

A gimnázium épülete hozzátartozik Keszthely arculatához. A tanulmányi mutatói országos szinten is kiemelkedőek az intézménynek. Ezért is volt fontos a felújítása. 

Nagy Bálint polgármester: „A gimnáziumra nagyon ráfért már. Azért mert műemléki épületről beszélünk, ezért nagyon sok pályázati forrásba a megtérülési mutatók miatt nem lehetett beletenni egyszerűen és nagyon örülünk annak, hogy az elmúlt hónapokban Manninger képviselő úrral sikerült elérni azt, hogy egy egyedi támogatást kapjon a gimnázium.”

A sportpálya és a belső udvar burkolata is megújult. A diákok modern, rugalmas felületen tornázhatnak. 96.5 millió forint kormányzati támogatásból valósultak meg a fejlesztések. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A nagy melegben védjük bőrünket a nap káros hatásaitól!
 
Az egészséges életmódra és a sportra fektették a hangsúlyt a cserkész táborban.
 
Vendégünk: Forstner Anna a Keszthelyi Környezetvédő Egyesület elnöke
 
Az útlezárás a tervek szerint július 8-án reggel 8 órakor kezdődik, és július 12-e 18 óráig tart.
 
A voksokat októberig lehet leadni a 12 döntőbe került fára.
 
Senki nem sérült meg. Körülbelül ezer ügyfélnél ment el az áram Gyenesdiáson.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár