+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megérkezett az adomány a beregszászi menhelyre
2022. március 30. szerda 19:02 - Hévíz, Beregszász
Megérkezett az adomány a beregszászi menhelyre
Megérkezett a több mint egy tonna állateledel a beregszászi Bundás Második Esély menhelyre. Az ukrajnai háború óta előfordul olyan hogy 160 kutya van állatotthonban. Minden segítség jól jön nekik. A Hévízi Termelői Piac minden árusának és támogató vásárlójának hálásak az adományokért.

Vasárnap reggel érkezett meg Beregszászra Benkő Lajos. A rakományt azonnal kipakolták a menhelyre. Több mint egy tonna szárazeledel és konzerv gyűlt össze. A menhelyen két önkéntes dolgozik, így nagy munka hárul rájuk. Az adomány nagyon sokat jelent nekik, mivel van, hogy több mint 100 kutyáról kell gondoskodniuk. Közülük sokat fogadnak be német és olasz menhelyek.

„Rengeteg kutya van, akiket nem tudunk sajnos befogadni ugye helyhiány végett. Ez a legnagyobb segítség, hogy tovább tudjanak menni. Persze a tápadomány is nagyon nagy segítség, azt feljebb tudjuk juttatni, és ha esetleg pénzadományt is tudnak küldeni, azt is feljebb tudjuk juttatni, amiből lehet venni gyógyszereket, kötszereket. Vagy valami olyasmit, amit utazáshoz dobozokat, ketreceket. Ezekből nagy hiány van.” - mondta el Horváth Alexandra önkéntes.

Az ukrán-orosz háború miatt többen szabadon engedték az ebeket, őket is befogadják. Tápot is nehezen vásárolnak az önkéntesek, mivel több raktár be van zárva. A hévíziek szombat éjjel indultak a segítséggel. A határon többször is ellenőrizték őket. Az ebtelepeken soha nem volt még szükség ennyire a segítségre.

„Van, ami ott ellett meg, volt, amit úgy hoztak be, hogy már vemhes volt, kiskutyái vannak, szoptatja, de szerencsére vittünk egyébként kicsiknek való tápot is, úgyhogy mondták, hogy az nagy segítség. Vittünk cicatápot is. A menhelyen csak egy cica volt, aki őrzi a raktárban az egerektől a tápot. A többi cicát azt az egyik lánynak a lakásán tartják. Harminc valahány darab cicájuk van. Alapvetően itt a telepen csak kutyát láttunk. Elég megrázó volt, amikor odajöttek a kerítéshez, és szinte sírtak, hogy vigyél haza.” - osztotta meg Benkő Lajos a Hévízi Termelői Piac piacfelügyelője.

A közeli óvodának is vittek édességet a hévíziek. A menhely önkéntesei már nekik is továbbították az ajándékot.  

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

Aki támogatná a menhelyet, az alábbi számlaszámon teheti meg: Andzhelika Terletska UA383005280000026202455577126

galéria
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
további híreink
 
A Németországban népszerű autók tulajdonosai Keszthelyan tartották éves találkozójukat.
 
Pártfogoltaknak és segítőiknek szerveztek közös programot a Nagymezőn.
 
A ROADPOL akció keretében Gyenesdiáson és Keszthelyen is mérték a sebességet.
 
A hívők Keszthelyről Vonyarcvashegyig sétáltak, a zarándoklatot a békéért ajánlották fel.
 
A Híradó Plusz mai vendége: Tóbiás Gábor, az Amazon Ház Látogatóközpont múzeumi menedzsere
 
Újra telt házas koncertet adott a Concerto Budapest Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár