+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Digitalizáció az építőiparban
2022. március 25. péntek 16:08 - Keszthely
Digitalizáció az építőiparban
Milyen digitális kihívásokkal kell szembenéznie az építőiparnak? Erre ad választ az Ipartestületek Országos Szövetségének képzése, amelyet Keszthelyen tartanak. A tanfolyamra aktív kisiparosok és szakmunkás tanulók is jelentkeztek. A résztvevők olyan gyakorlati tudást kapnak, amelyet a mindennapi munkájuk során tudnak hasznosítani.

A digitalizáció mára már az egész életünket áthatja. Egyre kevesebb olyan munkafolyamat van, amelyet közvetve vagy közvetlenül ne érintene a digitális világ. A kisiparosoknak is meg kell küzdeniük a 21. század kihívásaival. Őket segíti az IPOSZ képzése, amely elsősorban az építőiparban dolgozóknak vagy leendő szakmunkásoknak szól.

„A mi szakmánk, ami bizalmi szakma, akik megjelennek valakinek a lakásában, nem mindegy, milyen az aurája, nem mindegy, hogy jelenik meg, milyen a  beszédképessége. Nem mindegy, hogy adja el magát. Az nagyon fontos, itt olyan ismereteket kapunk, hogy hogy is kell ezt profi módon csinálni.” - mondta Tencz Attila, a Szobafestő, Mázoló, Tapétázó Országos Ipartestület elnökségi tagja.

A képzés célja, hogy felmérje az építőiparban a digitalizáció innovációs szerepét. A kétszer 30 órás kurzuson a vállalkozók mellett az Asbóth iskola végzős diákjai is tanulnak. Az IPOSZ egy pályázaton nyert lehetőséget a tanfolyam megtartására. Ez része egy pilot projektnek, amely elsősorban az igényeket méri fel. A jövőben szeretnék a tréninget az ország több pontján megtartani.           

„Mi érdekelheti az iparosokat? Miben van elmaradásuk, hogy a vállalkozásukat tudják folytatni? Miben kéne oktatni őket ahhoz, hogy versenyképesebbek legyenek, vagy a termékeiket, szolgáltatásaikat tudják a mai kornak megfelelően űzni és végrehajtani. Ezért egy 100 kérdőíves felmérést végeztünk az ország területén, ahol az építőipar területén dolgozókat, elsősorban az építőmesteri burkoló- és tervezőmérnököket szólítottuk meg.” - tájékoztatott Németh László, az Ipartestületek Országos Szövetségének elnöke.

Az országos egyesület képzésének a keszthelyi ipartestület ad otthont. A 137 éves társaság ma is nagyon aktív, 100 tagot számlál. A civil szervezet a munka mellett közösségépítő programokat is rendez. A tagok folyamatosan képzik magukat, hogy felvegyék a versenyt a kor kihívásaival. A civil szervezet szerves része Keszthelynek.   

„Nem csak a múlttal foglalkoznak, hanem a város életében is sok-sok eseményen vesznek részt, illetve a saját maguk életében is. Nyugdíjas találkozó, karácsonyi ünnepség, szervezik az életüket. Most pedig annak lehetünk a tanúi, hogy ők hogyan néznek a jövőbe és hogyan készülnek fel a kor legújabb kihívásaira. Próbálnak a tömegtermelés ellenében menni, hiszen ezek az iparosok többnyire egyénileg vagy kis csapattal dolgoznak.” - emelte ki Vozár Péterné, Keszthely alpolgármestere.

A képzésen fontos, hogy minél gyakorlatiasabb tudást kapjanak a résztvevők. Ezért az előadott anyagot éles rendszerek segítségével is megnézik. A tanfolyam iránt nagy az érdeklődés, a jelentkezők nagyon aktívak.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az eset szombaton történt, az ittas férfit őrizetbe vették.
 
12. alkalommal szervezték meg a tanácskozást, a program fő témája a szőlőművelés volt.
 
A keszthelyi általános iskolások ismét jól szerepeltek a tanulmányi versenyen.
 
A program ötlete és felajánlója Tarcsi Zoltán, azaz Jolly és párja, Szuperák Barbie voltak.
 
A programnak a Kis Szent Teréz Karmelita Bazilika adott otthont.
 
Minden évben november utolsó szombatján tartják meg a Kulcs Kupát, melyen idén mintegy 30 hajó vett részt
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus