+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Digitalizáció az építőiparban
2022. március 25. péntek 16:08 - Keszthely
Digitalizáció az építőiparban
Milyen digitális kihívásokkal kell szembenéznie az építőiparnak? Erre ad választ az Ipartestületek Országos Szövetségének képzése, amelyet Keszthelyen tartanak. A tanfolyamra aktív kisiparosok és szakmunkás tanulók is jelentkeztek. A résztvevők olyan gyakorlati tudást kapnak, amelyet a mindennapi munkájuk során tudnak hasznosítani.

A digitalizáció mára már az egész életünket áthatja. Egyre kevesebb olyan munkafolyamat van, amelyet közvetve vagy közvetlenül ne érintene a digitális világ. A kisiparosoknak is meg kell küzdeniük a 21. század kihívásaival. Őket segíti az IPOSZ képzése, amely elsősorban az építőiparban dolgozóknak vagy leendő szakmunkásoknak szól.

„A mi szakmánk, ami bizalmi szakma, akik megjelennek valakinek a lakásában, nem mindegy, milyen az aurája, nem mindegy, hogy jelenik meg, milyen a  beszédképessége. Nem mindegy, hogy adja el magát. Az nagyon fontos, itt olyan ismereteket kapunk, hogy hogy is kell ezt profi módon csinálni.” - mondta Tencz Attila, a Szobafestő, Mázoló, Tapétázó Országos Ipartestület elnökségi tagja.

A képzés célja, hogy felmérje az építőiparban a digitalizáció innovációs szerepét. A kétszer 30 órás kurzuson a vállalkozók mellett az Asbóth iskola végzős diákjai is tanulnak. Az IPOSZ egy pályázaton nyert lehetőséget a tanfolyam megtartására. Ez része egy pilot projektnek, amely elsősorban az igényeket méri fel. A jövőben szeretnék a tréninget az ország több pontján megtartani.           

„Mi érdekelheti az iparosokat? Miben van elmaradásuk, hogy a vállalkozásukat tudják folytatni? Miben kéne oktatni őket ahhoz, hogy versenyképesebbek legyenek, vagy a termékeiket, szolgáltatásaikat tudják a mai kornak megfelelően űzni és végrehajtani. Ezért egy 100 kérdőíves felmérést végeztünk az ország területén, ahol az építőipar területén dolgozókat, elsősorban az építőmesteri burkoló- és tervezőmérnököket szólítottuk meg.” - tájékoztatott Németh László, az Ipartestületek Országos Szövetségének elnöke.

Az országos egyesület képzésének a keszthelyi ipartestület ad otthont. A 137 éves társaság ma is nagyon aktív, 100 tagot számlál. A civil szervezet a munka mellett közösségépítő programokat is rendez. A tagok folyamatosan képzik magukat, hogy felvegyék a versenyt a kor kihívásaival. A civil szervezet szerves része Keszthelynek.   

„Nem csak a múlttal foglalkoznak, hanem a város életében is sok-sok eseményen vesznek részt, illetve a saját maguk életében is. Nyugdíjas találkozó, karácsonyi ünnepség, szervezik az életüket. Most pedig annak lehetünk a tanúi, hogy ők hogyan néznek a jövőbe és hogyan készülnek fel a kor legújabb kihívásaira. Próbálnak a tömegtermelés ellenében menni, hiszen ezek az iparosok többnyire egyénileg vagy kis csapattal dolgoznak.” - emelte ki Vozár Péterné, Keszthely alpolgármestere.

A képzésen fontos, hogy minél gyakorlatiasabb tudást kapjanak a résztvevők. Ezért az előadott anyagot éles rendszerek segítségével is megnézik. A tanfolyam iránt nagy az érdeklődés, a jelentkezők nagyon aktívak.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus