+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 24 órás sebességellenőrzést tartanak a rendőrök
2022. március 24. csütörtök 18:06
24 órás sebességellenőrzést tartanak a rendőrök
A gyorshajtókra vadásznak 24 órán át a rendőrök. Elkezdődött a Speedmarathon. Az 1 napos sebességellenőrzési akciót egész Európában végrehajtják az egyenruhások. Ennek célja, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy súlyos következményei lehetnek a sebességhatár túllépésének.

77 helyszínen szűrik a gyorshajtókat csak Zala megyében. A Speedmarathon célja, hogy felhívják a sofőrök figyelmét, hogy fontos betartani a sebességkorlátozást. A személyi sérüléssel járó balesetek körülbelül egyharmadát okozzák a gyorshajtók.

„Ez ugye jelenti az abszolút gyorshajtást, ami azt jelenti, hogy a KRESZ által megengedett sebességet túllépik. De ugyanide számoljuk a relatív gyorshajtást. Ami alatt azt értjük, hogy a KRESZ által előírt szabályt sértik meg. Ez úgy hangzik, hogy az út és látási viszonyoknak valamint az útvonal vezetésének megfelelő sebességet nem tartják be." - mondta el Anti András a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője.

A rendőrség az összes sebességmérő berendezését bevetette az akcióban. Ezek az eszközök a VÉDA-rendszerbe illeszkedve mérnek. Ez azt jelenti, hogy a sebesség mellett a záróvonal átlépést és a tilos jelzéseken áthaladást is mutatják. A szabályszegőket nem kell megállítani, a határozatokat később kapják kézhez a rendőrség adatbázisában megtalálható elérhetőségekre. Az európai szintű akció péntek reggel 6 óráig tart.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Három napon át kóstolhattak ropogósra sült halakat a rendezvényre látogatók.
 
A Nemzeti Kör kezdeményezésére szerveztek sétát, ahol tisztelegtek a családtagok előtt.
 
Az ország több pontjáról és külföldről is érkeztek háromkerekű motorosok Keszthelyre.
 
Idén nyáron is megerősített szolgálattal tartják fenn a közbiztonságot a balatoni településeken.
 
A húsz éve történt zarándokok tragédiájára emlékeztek.
 
50 fiatal segíti a rendőrség munkáját Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár