+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Ismét jelentkeznek a telefonos csalók
2022. március 23. szerda 16:58 - Keszthely
Ismét jelentkeznek a telefonos csalók
Telefonos csalók akcióban! Még mindig sok a telefonos csaló, keszthelyieket is hívogatnak a bűnözők. A rendőrség információja szerint elsősorban személyes és pénzügyi adatokra kérdeznek rá a magukat ügyfélkapcsolati munkatársnak kiadó szélhámosok. A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy telefonon sose adjunk meg adatokat ismeretlennek. Ha ilyen hívást kapunk mindenképpen értesítsük a hatóságot.

Bankok nevében telefonálnak csalók, így próbálják megszerezni az ügyfelek személyes és pénzügyi adatait. Legtöbbször jogosulatlan bankkártya-használatra vagy átutalásra hivatkoznak. Az állítólagos kedvezményezettet is megnevezik, ezzel próbálják hihetőbbé tenni állításukat. A Keszthelyi Rendőrkapitányságra csak kedden négy telefonáló csalóról érkezett bejelentés. Az egyenruhások azt tanácsolják, a legfontosabb, hogy bontsuk ezt a vonalat, a bankok ugyanis soha nem kérnek telefonon ilyen adatokat.

„A jellemző elkövetési mód, az az, hogy felhívják az érintett személyeket és azt mondják, hogy a banknál az ő bankszámlájukról fizetési tranzakciót kezdeményeztek, és hogy ezt meg tudják akadályozni, telepítsenek egy applikációt a telefonjukra. És ezzel a telepített applikációval egy távoli asztallal kerülnek kapcsolatba, amiről a bankkártyájukhoz hozzáférnek és esetleg ténylegesen megtörténik ez a számláról történő leemelés, tranzakció.” - hívja fel a figyelmet Dr. Lakics Andrea a Keszthelyi Rendőrkapitányság kiemelt bűnmegelőzési főelőadója.

A rendőrség arra is felhívja a figyelmet, hogy semmilyen körülmények között ne utaljunk át idegeneknek összeget. Úgy fogalmaztak, ahogy az utcán szembejövő idegennek nem adjuk meg a bankkártyánk adatait, úgy egy telefonálónak se tegyünk. A pénzügyi intézmények ügyintézői ismerik a szükséges adatainkat. Ha valakit feltételezhető csaló hív fel, szakítsuk meg a vonalat, és azonnal értesítsük a rendőrséget a 112-es segélyhívón, vagy a körzeti kapitányság telefonszámán.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Három napon át kóstolhattak ropogósra sült halakat a rendezvényre látogatók.
 
A Nemzeti Kör kezdeményezésére szerveztek sétát, ahol tisztelegtek a családtagok előtt.
 
Az ország több pontjáról és külföldről is érkeztek háromkerekű motorosok Keszthelyre.
 
Idén nyáron is megerősített szolgálattal tartják fenn a közbiztonságot a balatoni településeken.
 
A húsz éve történt zarándokok tragédiájára emlékeztek.
 
50 fiatal segíti a rendőrség munkáját Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár