Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Kutyabarátok sétáltak a belvárosban
2022. már. 21. hétfő | Keszthely
Kutyabarátok sétáltak a belvárosban
Kutyás sétát és pikniket tartottak Keszthelyen. A figyelemfelhívó program a felelős állattartásra és a kutyás turizmusra fókuszált. Mintegy ötven négylábú, gazdáik és nem kutyás érdeklődő vett részt a rendezvényen.

Kutya nélkül lehet élni, de nem érdemes – tarja a mondás. A kastélyparkban gyülekeztek a gazdik és négylábú kedvenceik. A kutyabarát eszmét hirdették. 

Barabás Évi műsorvezető a Kutyabarát Balaton nagykövete. Hugo nevű keverék kutyájával érkezett a találkozóra.

„Szerintem annak kultúrája van, ahogy mi ezzel a gyönyörű társállattal együtt élünk és a Balaton környékén azt tapasztalom, hogy nagyon sok kutyás hely van már, kutyabarát vendéglő, étterem, szálloda és ez számomra nagyon fontos és ezért vagyok itt, mert szeretném, hogy ha ez megmaradna, sőt bővülne és a nem kutyások is tudnának velünk boldogan együtt élni, úgyhogy nekünk kell erre nagyon figyelni” - nyilatkozta a Kutyabarát Balaton nagykövete. 

A kutyás turizmus népszerűsítése mellett a programnak az is célja volt, hogy ösztönözzék a helyi kutyások aktivitását. Márciustól már számos lehetőséget tartogat a magyar tenger a kutyásoknak is.

Sziládi-Kovács Tibor szervező: „Mi azért is dolgozunk, hogy a kutyabarát filozófia minél több emberhez eljusson és tényleg aki kutyát vesz magához amellett hogy felelősen és tudatosan dönt és utána neveli olyan szolgáltatásokkal találkozzon, ami számukra mindenképpen kedvező.”

Sétával fejezték ki elkötelezettségüket a tudatos és felelős kutyatartás mellett a résztvevők. Keszthelyen és környékén számos ebtartó van. Kikapcsolódásukhoz sok zöldterület, túraútvonal van. Több kialakult kutyás közösség van, melyek tovább erősödhetnek az ilyen programokkal.

„Nagyon örülök neki, hogy Keszthelyen ilyen kutyás programok vannak, jó hogy végre összegyűlünk így sokan, jó dolognak tartom nagyon” - mondta Krokker Szilveszter. 

Két éve kezdődött meg a kutyás élet tudatos szervezése Keszthelyen. Ebben Sziládi-Kovács Tibor, a Kutyabarat.hu alapítója nyújt segítséget a városvezetésnek. A közösségi szemlélet mellett turisztikai potenciált is lát az önkormányzat ebben a célcsoportban. Ennek köszönhető a Kutyás park és piknikkert létrejötte. 

Nagy Bálint polgármester: „Korábban, amíg szabadstrandként működött, körülbelül 20-30-40 fő használta maximálisan azt a területet. Az első évben, 2020-ban – amikor  COVID kellős közepén voltunk, ne felejtsük el – akkor már 10 ezer fő fölött volt csak a nyári 1,5-2 hónapban a látogatók száma. A tavalyi évben 15 ezer körül volt már a látogatók száma és azt látjuk, hogy egyre nagyobb az érdeklődés.”

A hazai kutyatartás jelenlegi helyzete, kutyakommunikáció, tudatos nevelés, viselkedésproblémák – ilyen témákkal is foglalkoztak a rendezvényen. A Fő téren beszélgetéseket és előadásokat rendeztek. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. júl. 15. hétfő 19:15 | Keszthely
Ötödik alkalommal szervezték meg a Dog Beach Festet a Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkertben.
| 2024. júl. 11. csütörtök 19:15 | Keszthely
Vigyázzunk a kiskedvenceinkre is a hőségben!
| 2024. júl. 1. hétfő 19:15 | Keszthely
Egy aknában rekedt az eb.
| 2024. jún. 25. kedd 19:15 | Keszthely
Svájci fehér németjuhász találkozó és sportnap volt a tóparton
| 2024. máj. 10. péntek 19:15 | Keszthely
Ismét megrendezik a kutyás sétát Keszthelyen.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:52
Vajtó és a világ
19:43
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:52
Vajtó és a világ
22:43
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.