+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Rekordot döntött a szállásfoglalás!
2022. március 18. péntek 13:56 - Hévíz
Rekordot döntött a szállásfoglalás!
Kiszabadulási lázban ég az ország. A járvány enyhülésével bátrabban utaznak és kapcsolódnak ki az emberek. A Szallas.hu adatai szerint a járvány előtti időszaknál is többen pihentek az év első hosszú hétvégéjén.

Hévíz volt a harmadik legnépszerűbb belföldi úti cél a március 15-i hosszú hétvégén. Csak Budapest és Eger múlta felül a zalai fürdővárost. Ebben a szállodában a wellness-szolgáltatások, szauna programok, a gasztronómiai és szabadidős kínálat vonzotta a vendégeket. Sok visszatérőt fogadtak a négy nap során, családok is nagy számban érkeztek.

„Rendkívül pozitívak voltak a tapasztalataink az elmúlt hosszú hétvégével kapcsolatban. Szinte teltházzal üzemelt a szálloda. 85 százalékos volt a telítettségünk, több mint 460 főt fogadhattunk a szállodában. A vendégeink többsége belföldi volt, akik három-négy éjszakára érkeztek hozzánk” - nyilatkozta Molnár Ágnes, a hévízi Hotel Európa fit vezérigazgató-helyettese. 

Az év első hosszú hétvégéjének forgalma felülmúlta a járvány előtti utolsó adatokat. A 2019-es vendégszám duplája foglalt a Szallas.hu-n. Ezek összértéke pedig 2,6-szorosára nőtt a 2019-es március 15-i hosszú hétvégéhez képest.

Kelemen Lili, a Szallas.hu sajtószóvivője: „Több volt a két éjszakára, esetleg három éjszakára szóló foglalás, ami szintén növelte ezt az értéket, valamint természetesen az ha több vendég érkezett egy foglalással, szintén hozzájárult ahhoz hogy a foglalási érték növekedjen. Az sem utolsó, hogy az elmúlt három évben jelentős áremelkedés történt. Most, az idei hosszú hétvégén egy éjszaka, egy főnek átlagosan 11 ezer forintba került, ez most egy országos átlag. 2019-ben ez körülbelül 30 százalékkal kevesebb volt.”

A március 15-i hosszú hétvégén a foglalások harmada hotelbe szólt, apartmant minden negyedik alkalommal foglaltak. Vendégházat a Szallas.hu-n foglalók ötöde választott, 17 százalékuk panzióra tette le a voksát, 4 százalékuk pedig egyéb szállástípust keresett. Húsvét lesz a következő hosszú hétvége. A Szallas.hu becslése szerint a húsvéti foglalások fele már beérkezett. Ezek szintén magasabb számot mutatnak a 2019-es adatoknál. Érdemes előre gondolni annak, aki szállást akar foglalni. Akár egy hónappal a tervezett érkezés előtt javasolt kiválasztani az úti célt. Ennek ma már szinte nincs is kockázata, többségében előlegfizetés nélkül, vagy ingyenes lemondással kínálják a szállásokat.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Az eset szombaton történt, az ittas férfit őrizetbe vették.
 
12. alkalommal szervezték meg a tanácskozást, a program fő témája a szőlőművelés volt.
 
A keszthelyi általános iskolások ismét jól szerepeltek a tanulmányi versenyen.
 
A program ötlete és felajánlója Tarcsi Zoltán, azaz Jolly és párja, Szuperák Barbie voltak.
 
A programnak a Kis Szent Teréz Karmelita Bazilika adott otthont.
 
Minden évben november utolsó szombatján tartják meg a Kulcs Kupát, melyen idén mintegy 30 hajó vett részt
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus