+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Az összefogás létfontosságú a turizmusban is
2022. március 16. szerda 17:39 - Zalakaros
Az összefogás létfontosságú a turizmusban is
Az aktív turizmus témájában tartottak szakmai egyeztetést a térség településvezetői és turisztikai szakemberei. Zalakaroson elhangzott, összefogásra, rendszeres konzultációkra van szükség ahhoz, hogy a Keszthely-Hévíz-Zalakaros háromszög fejlődni tudjon. Kiemelt cél a kevésbé frekventált települések bekapcsolása a turizmusba.

Európában valószínűleg hazánkban fejlődött a legtöbbet az aktív turizmus. Az elmúlt 12 évben a kormány jelentős összegekkel támogatta a kerékpáros, gyalogos vagy a vízi sportok fejlesztését. 2010 óta 1850 kilométer kerékpárút épült és 3000 kilométernyi útszakaszt tábláztak ki. A biciklizés nagy népszerűségnek örvend a Balaton környékén is.

„Az aktív turisztikai lehetőségek bővítése, például a kerékpározás, ez lehetővé teszi azt, hogy a Balaton-parttól egy olyan 15-20 kilométeres körzetben lévő települések is bekapcsolódjanak a turizmusba. Itt, a Balaton-parton, Zalakaroson az a kedvező adottság megvan, hogy itt már nagyon sok turista van. Az a kérdés, hogy ezeket a turistákat hogy tudjuk a környékre egy kicsit széjjelszórni, hogy tudjuk a környező településekre vonzani, hogy tudjuk nekik megmutatni az ottani táj szépségeit.” - mondta el Révész Máriusz, Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos.

Az utak felújítása mellett nagyon fontos, hogy kerékpárosbarát szolgáltatások is legyenek. Cél, hogy két éven belül 3000 szállás- és vendéglátóhely feleljen meg ennek az elvárásnak.

A zalakarosi fórumon a térség településeinek vezetői és turisztikai szakemberek vettek részt. Elhangzott, Keszthely, Zalakaros és Hévíz térségében olyan jelentős kulturális és természeti értékek vannak, amikre büszkék lehetünk. Ezeknek a kiaknázásához azonban az itt működő szervezetek és települések összefogására van szükség.

„A mi térségünkben a turizmus, különösen az aktív turizmus az egy nagyon fontos terület. Nagyon fontos jelentősége kell, hogy legyen a jövőben is a jövő évekre tervezett fejlesztések előkészítése esetében is. Azt gondolom, hogy Keszthely, a zalai Balaton-part, a hévízi térség, illetve Zalakros központtal a Kis-balatoni térség is egy olyan – mondjuk úgy – háromszöget kell, hogy alkosson a jövőben is, amit még jobban együttműködéssel még többet tudunk kihozni a természet, illetve a környezet adta lehetőségekből.” - emelte ki Nagy Bálint, a Fidesz országgyűlési képviselőjelöltje.

Az aktív turizmuson belül fontos az egészséges életmód feltételeinek javítása is. Hévíz és Zalakaros a gyógyászatban vállal jelentős szerepet, Keszthelyen pedig a vízisportok, a kerékpározás és a túrázás szerelmesei is találnak maguknak elfoglaltságot. Az aktív települések programban futókörre, bringaparkra, jégpályára és mászóteremre is lehet pályázni. A jövőben cél a Kis-Balaton jelentős fejlesztése. A tervek között szerepel többek között egy modern madárles építése.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
A Németországban népszerű autók tulajdonosai Keszthelyan tartották éves találkozójukat.
 
Pártfogoltaknak és segítőiknek szerveztek közös programot a Nagymezőn.
 
A ROADPOL akció keretében Gyenesdiáson és Keszthelyen is mérték a sebességet.
 
A hívők Keszthelyről Vonyarcvashegyig sétáltak, a zarándoklatot a békéért ajánlották fel.
 
A Híradó Plusz mai vendége: Tóbiás Gábor, az Amazon Ház Látogatóközpont múzeumi menedzsere
 
Újra telt házas koncertet adott a Concerto Budapest Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár