+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Az egészségügyi intézményekben sem kell maszk
2022. március 7. hétfő 16:34 - Keszthely
Az egészségügyi intézményekben sem kell maszk
Nem kell maszkot hordani és megszűntek a védettségi igazolványhoz kapcsolódó korlátozások is. A munkáltatók sem tehetik már kötelezővé dolgozóiknak a koronavírus elleni oltást. A kormány a Magyarország területére történő beutazással kapcsolatos korlátozásokat is feloldotta.

Nem kell maszkot hordani sem a vonaton, sem a buszokon mától. A koronavírus-járvány mérséklődése miatt oldotta fel a korlátozásokat a kormány.

Varju Endréné: „Alig vártam, hogy ne kelljen hordani, pedig öreg vagyok. Be vagyok oltva, három oltásom meg van, még lehet hogy a negyediket is megpróbálom.”

Zalkáné Ági: „Nagyon untam már a maszkot. Élveztük, hogy a vonaton már nem kellett maszkot hordani.”

A tömegközlekedési eszközök mellett az üzletekben, postákon, múzeumokban és sportrendezvényeken sem kell maszkot viselni. 

A keszthelyi idősek otthonában sem kell maszkot hordani. Bár a március 7-i kormányinfón még azt mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter, az egészségügyi- és szociális intézményekben indokolt a maszkviselés. A másnap megjelent Magyar Közlönyben viszont hatályon kívül helyezték az erről szóló rendeletet. Az Egyesített Szociális Intézmény vezetője arra kérte dolgozóit és a látogatókat, ha megfázásos tüneteik vannak, mindenképpen viseljenek maszkot.

Királyné Domaházi Csilla, az ESZI vezetője: „A napi munkavégzés alatt is a szájmaszk azért nyilván zavaró volt, a lakóknak, hozzátartozóknak pedig a beszélgetés során nyilván ez most könnyebbség, hiszen láthatjuk egymás arcát, tudunk könnyebben beszélgetni. Ez mindenképpen jó és az jó, hogy gyakorlatilag ennek a COVID-járványnak lassan a vége felé tartunk.”

Az esti előadásra készülnek a Balaton Színházban. A vendégeknek már nem kell maszkot viselniük. Védettségi igazolvány eddig se kellett az intézmény látogatásához, a kormány most minden ehhez kapcsolódó korlátozást eltörölt. 

Osvald Bálint, a művelődési központ igazgatóhelyettese: „Nagyon szeretnénk azokat a vendégeinket, látogatóinkat is viszont látni, akik valamilyen oknál fogva azért tartottak a járványhelyzettől. Nagyon bízunk benne, hogy azok a klubok és szakkörök újra indulnak,a kik szintén vagy a korlátozások, vagy pedig a félelem miatt nem indultak az elmúlt időszakban. Illetve nagyon várjuk a tavaszi, nyári időszakot, ahol szabadtéren is már korlátozások nélkül lehet szórakozni, kikapcsolódni.”

A kormány fenntartja az egészségügyi veszélyhelyzetet. Ha a járványnak lesz hatodik hulláma, akkor ezeket a szabályokat lehet, hogy újra be kell vezetni. Az oltás lehetőségét továbbra is biztosítják mindenkinek, aki élni szeretne azzal. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Németországban népszerű autók tulajdonosai Keszthelyan tartották éves találkozójukat.
 
Pártfogoltaknak és segítőiknek szerveztek közös programot a Nagymezőn.
 
A ROADPOL akció keretében Gyenesdiáson és Keszthelyen is mérték a sebességet.
 
A hívők Keszthelyről Vonyarcvashegyig sétáltak, a zarándoklatot a békéért ajánlották fel.
 
A Híradó Plusz mai vendége: Tóbiás Gábor, az Amazon Ház Látogatóközpont múzeumi menedzsere
 
Újra telt házas koncertet adott a Concerto Budapest Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár