+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Családbarát védjegyet kapott a Balatoni Múzeum
2022. március 7. hétfő 13:42 - Keszthely
Családbarát védjegyet kapott a Balatoni Múzeum
Családbarát hely és szolgáltatás címet kapott a Balatoni Múzeum. A védjeggyel azokat az intézményeket tüntetik ki, akik sokat tesznek azért, hogy a családok jól és biztonságosan érezzék magukat ottlétük során.

A védjegy megszerzéséhez több szempontnak is meg kellett felelnie a közel 100 éves Balatoni Múzeumnak. Az épületet akadálymentesíteni kellett. Az elmúlt 10 évben arra törekedtek az intézményben, hogy a látogatók nehézségek nélkül tekinthessék meg a kiállításokat. Megépült az emelőlift, mellyel a babakocsikkal is könnyebben a közlekedés. Az üvegfelületekre matricákat raktak, valamint több mint 150 védő dugaljat helyeztek a konnektorokba. Kialakítottak egy szoptatási sarkot, a mosdóba pelenkázót és wc-szűkítőt raktak. Fejlesztettek egy játszósarkot is.

„Ez egy nagy presztízs, hiszen hogyha egy család nézegeti a lehetőségeket, hogy hova menjen el kirándulni, milyen intézményt, esetleg múzeumot nézzen meg, akkor már rögtön a Balatoni Múzeumot tudja választani. Hiszen ebből a védjegyből már arra lehet következtetni, hogy itt már olyan szolgáltatások, lehetőségek vannak, hogy számukra könnyen, kényelmesen meg lehet nézni a múzeum kiállításait.” - mondta el Németh Péter igazgató.

A Családbarát Magyarország Központ hisz abban, hogy a munka és a magánélet egymást erősítő tényezők. A családbarát szemlélet pedig versenyelőnyt biztosít az intézményeknek.

„Valamennyi érdeklődő munkahely beadhatja hozzánk a regisztrációját és akkor utána egy előszűrő kérdőívet tud kitölteni. Ez a kérdőív már önmagában is egy nagy segítség neki, hogy átgondolja, felmérje, hogy milyen családbarát intézkedés van nála. Ha már megfelelt a követelményeknek, akkor ki fog hozzá menni egy auditorunk. Segítenek abban, hogy egy picike plusszal mit lehetne esetleg még javítani, vagy esetleg milyen nagyobb programokat lehetne elindítani és azokhoz mit kellene tenni a munkáltatónak.” - ismertette Dr. Szuromi-Kovács Ágnes, a Családbarát Magyarország Központ ügyvezetője.

A Balatoni Múzeum múzeumpedagógiai foglalkozásait is értékelték, ezért is plusz pontot kaptak. Családi napokat eddig is szerveztek, most ezeket is tovább fejlesztik. Ezek mellett a hozzájuk érkező szülők és gyermekeik kedvezményeket is kapnak.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
2020 óta képeznek a keszthelyi VSZK-ban fitness-wellness instruktorokat.
 
Az országos tanévkezdő program keretében minden osztály számot adott számot edzettségéről és tudásáról.
 
Átadták az Erzsébet-ligeti pavilont.
 
A harmadik alkalommal megszervezett programnak ezúttal is a Festetics-kastély ad otthont Keszthelyen.
 
Májustól augusztus végéig mintegy 215 ezer látogató összesen 627 ezer jegyet váltott.
 
A nonprofit Kft. azzal a céllal jött létre, hogy a régió meghatározó szektorában tanulókat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus