+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Láss, hogy ők is láthassanak!
2022. március 3. csütörtök 17:49 - Zalaegerszeg
Láss, hogy ők is láthassanak!
Láss, hogy ők is láthassanak! Ezzel a szlogennel indított programot a Magyar Látszerész Szövetség. Térítésmentes látásvizsgálaton, szemészeti szűrésen vehetnek részt az állami gyermekotthonokban élő fiatalok. Szükség esetén szemüveget is kapnak. A szakemberek Zala megyébe is ellátogattak.

29 gyermek szemét vizsgálták meg az egyik zalaegerszegi gyermekotthonban. Az intézménynek jelenleg 80%-os a kihasználtsága, minden fiatal kérte az állapotfelmérést. Minden úgy zajlott, mint egy szemészeti rendelőben

„Nagyon hálásak vagyunk, hogy ennek a programnak a részesei lehetünk. És a gyermekeinknek a szeme, a látása kell, hogy kiváló legyen. A tanulás szempontjából, meg az életük szempontjából is egy nagyon fontos dolog, hogy ebben részt vehetnek. Köszönjük szépen mindenkinek, aki ebben részt vett.” - mondta el Tóthné Németh Valéria gyermekotthon vezető.

A Magyar Látszerész Szövetség tavaly októberben indította el országos kezdeményezését. Zalaegerszeg a negyedik állomásuk volt.

„A kezdeményezés fő célja, hogy a gyermekotthonokban élő gyermekeket szemvizsgálatra elérjük. Akinek szükséges, azokat szemüveggel tudjuk ellátni teljesen ingyenesen természetesen a szakma és a támogatók felajánlásával. És ezt nagyon fontos életminőségi javulásnak gondoljuk, hogy valaki szó szerint látni fog a következő naptól, vagy attól a perctől, hogy megkapja a szemüveget. Ez a célunk ezzel a programmal.” - osztotta meg Szabadi Zsolt a szövetség elnöke.

A Klebelsberg Központ a kezdetek óta támogatja a kezdeményezést. Vallják, a gyermekeknél az időben elvégzett optikai korrekció látványos életminőség-javulást hozhat. A tanulási lemaradás megelőzése érdekében mindenkinek szüksége van a látásvizsgálatra.

„Azoknak a gyerekeknek, akiknek előírják a szemüveget, ott a Klebelsberg Központ, illetve a Tankerületi Központok támogatják a szemüvegeknek a kifizetését. Tehát a szemüvegkeret és a szemüveglencsének a megvásárlását. Nyilvánvalóan azért tartjuk fontosnak ezt a programot, mert én saját magam is azt vallom, hogy minden gyereknek mindenhol esélyegyenlőséget kell biztosítani. Minden gyereknek biztosítani kell mindent, ami ahhoz kell, hogy olyan felnőtté váljon, hogy boldog, kiegyensúlyozott és egészséges felnőtt legyen.” - ismertette Hajnal Gabriella a Klebelsberg Központ elnöke.

A Magyar Látszerész Szövetség programjában az ország összes gyermekotthonába ellátogatnak a szakemberek. A többlépcsős kezdeményezésben ezt követően a nevelőszülői hálózatban élő fiatalok, majd az alsó osztályosok is részt vehetnek.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A koncert előtt a keleti kultúra különböző részeivel ismerkedhettek meg az érdeklődők.
 
Mind a bölcsődében, mind az óvodákban tartottak az ünnephez kapcsolódó foglalkozásokat.
 
Idén is meghirdette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a húsvét zöldítő pályázatát.
 
Újdonságokkal várják az érdeklődőket.
 
A gyermekek után az időseket is oltási költségtérítéssel támogatja az önkormányzat.
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus