+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Biztonságunk érdekében
2017. november 6. hétfő 10:02 - Keszthely
Biztonságunk érdekében
Közeledik a hideg, nyirkos idő. Az autósoknak időben kell gondoskodni a gumik cseréjéről. A nyári vagy kopott abroncsokkal való közlekedés baleset és életveszélyes lehet.

A gumi szakszervizekben folyamatosan szerelik fel a téli abroncsokat az autókra. Egyre hidegebbek az őszi reggelek, a biztonságos közlekedés érdekében ideje lecserélni a nyári gumikat. Sok autó tulajdonos ezt nem is mulasztja el. A nedves csúszós utakon a feltételezett óvatos vezetésre alapozni nem szabad. Előfordulhatnak váratlan helyzetek amikor az abroncs állapotán múlik a baleset. Sajnos a magyar autósok egy része még mindig  bátran közlekedik nyári gumival is . Cserép Ferenc  a Cserép Gumiszervíz tulajdonosa, azt is elmondta, hogy  arra is ügyelni kell, milyen állapotban vannak az évek óta használt  téli abroncsok.Az előírások szerin 1,6 milliméter profilmélységig lehet használni őket, ám az már balesetveszélyes, ráadásul ha régiek,kopottak  a rugalmasságuk csökkenésével csökken a tapadási képességük is. Új gumik vásárlásakor is legyünk körültekintőek, kérjük ki vásárlás előtt a szakember tanácsát.

Nyári vagy 4 milliméter alatti profilmélységű téli abroncsokon közlekedni a következő hónapokban felelőtlenség! A szakemberek arra kérik az autótulajdonosokat, hogy mindenképpen  cseréljék le a nyári abroncsokat,  időben jelentkezzenek be gumicserére, és ne felejtsék el, hogy a jó autógumi valamint a gépkocsi téli felkészítése nagyon fontos a balesetek megelőzésében.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Keszthely város jegyzője a koronavírus járvány miatt nem engedélyez esküvőt.
 
Április 4-től, azaz szombattól ideiglenesen újra kinyit a keszthelyi piac – tájékoztatott Nagy Bálint.
 
Mentőautó vásárláshoz kér segítséget a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.
 
A helyi vállalkozások segítésén dolgozik a város, nyárra alternatív költségvetés készül Keszthelyen.
 
A gazdaság helyreállítására hoztak intézkedéseket a város elöljárói.
 
A köztemetők nyitva vannak Keszthelyen, azonban csak indokolt esetben látogassuk!
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó