+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Disznót vágtak a hallgatók
2022. február 18. péntek 17:19 - Keszthely
Disznót vágtak a hallgatók
Böllérnapot tartottak a Georgikonon. A disznóvágás mellett a hallgatói csapatok különböző versenyeken küzdöttek egymással. A program szervesen kapcsolódott a Georgikon képzési programjához. A jó hangulatú eseménybe szakmai elemeket is csempésztek az oktatók.

Két disznót dolgoztak fel a böllérnapon. Hallgatók, oktatók és a kampusz dolgozói is csontozó kést ragadtak.

„Kicsontozzuk és megy majd ilyen pörkölt alapanyagnak, aztán a csapatok eldöntik, hogy mit csinálnak vele, mindenki kiválaszthatja, hogy melyik részét kéri” - mondta Csácsi Ádám hallgató. 

Nem először szerveztek böllérnapot a Georgikonon. A járvány miatti kihagyás után nagy volt a lelkesedés. Hét csapat nevezett a böllérnapra, Mosonmagyaróvárról egy vendég gárda is érkezett.  A főzőversenyen sütöttek-főztek, egyebek mellett velőt, pecsenyét, pörkölteket. 

Szili Ákos szervező, a Georgikon Hallgatói Egyesület tagja: „Nagy hagyománya van itt az egyetemen magának a disznóvágásnak és a disznótartásnak is és az ezekhez fűződő hagyományoknak. Kinn van egy tanüzem, ott vannak nagy fehér sertéseink, ez egy régi állomány már. Onnan ered, hogy mégis ha agráregyetemről van szó, legyen itt egy disznóvágás.”

Aki figyelt az állatanatómián, tudta, hogy a sertés szűzpecsenyéje a nagy horpaszizom. A tanárok kvíz versenyt rendeztek. A programot szakmai alapokra illesztették a szervezők.

Aki figyelt az állatanatómián, tudta, hogy a sertés szűzpecsenyéje a nagy horpaszizom. A tanárok kvíz versenyt rendeztek. A programot szakmai alapokra illesztették a szervezők.

Polgár J. Péter egyetemi docens: „Hallgatóink jelentős számban veszik fel azokat a választható tárgyakat, amelyek például vágóállat minősítéshez, állati termékfeldolgozáshoz kötődnek és soka otthon, családi körben is gyakorolják ezeket a programokat.”

Pálinkaversenyt is rendeztek, de kolbásztöltésben és parasztolimpián is vetélkedhettek a csapatok. Természetesen nem a szakma, hanem a jó hangulat volt a fő szempont a hallgatóknak. 

„Szerintem ez remek alkalom arra, hogy kicsit összekovácsolódjanak az itteni diákok. Csapatokban vesznek részt ezen a rendezvényen és remek hangulatban telik minden évben ez a kis rendezvény” - nyilatkozta Lestyán Luca hallgató. 

A programot a Georgikon Hallgatói Egyesület rendezte. Ez volt az idei első eseményük. Nagyon készülnek már a diáknapokra.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az iszaokotrás, a térségi marketing és az összefogás állt a középpontban a tanácskozáson.
 
A regionális megmérettetésen magyar költők tollából származó verseket hallgathattak meg.
 
A Vajda János Gimnázium a vármegye legaktívabb diákolimpiai középiskolája.
 
Az új bérlet- és kedvezményrendszerről tájékoztató weboldalt indított a MÁV-VOLÁN-csoport.
 
A találkozót a Keszthely-Kertvárosért Egyesület szervezte.
 
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus