+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Egyre népszerűbb az internetes vonatjegyvásárlás
2022. február 16. szerda 14:53 - Keszthely
Egyre népszerűbb az internetes vonatjegyvásárlás
Egyre népszerűbb az internetes vonatjegyvásárlás. A 2019-es egyharmadhoz képest 2021-ben már az online értékesítés kétharmada a MÁV applikáción keresztül történt. A MÁV-Volán-csoport szerint az internetes jegyértékesítő rendszerük megkerülhetetlenné vált a hazai közösségi közlekedés terén.

2021-ben az utasok majdnem egyharmada váltotta meg interneten vagy alkalmazás segítségével a vonatjegyét. A digitalizáció mellett a járványhelyzet miatt is erősödött az online jegyértékesítés a MÁV-csoportnál.

„Szerintem sokkal egyszerűbb mint élőben, a sorbaállásokat ki lehet kerülni, nem kell várni. Meg a mai világba meg vannak hozzá az eszközök, hogy jóval egyszerűbb is az esetek nagy részében” - mondta Törőcsik Tamás. 

Az érintésmentes jegyvásárlók aránya még magasabb. Az utasok 40 százaléka használja az önkiszolgáló csatornákat: a MÁV alkalmazást, az online jegyvásárlást vagy a jegykiadó automatákat. A vonatos és buszos ajánlatokat is tartalmazó MÁV app és az ELVIRA 2020 decembere óta átjárhatók. Ezen közös regisztrációk száma február közepére elérte az egymilliót. 

Biber Anett szóvivő: „Ennek kapcsán indult most egy játék amellyel arra biztatunk mindenkit, aki eddig a pénztárakban, vagy jegykiadó automatáknál vásárolt, hogy használja inkább ezeket a felületeket. Az utóbbi évben tapasztaltunk egy jelentős arányeltolódást az applikáció javára. Most már körülbelül a felhasználók kétharmada használja inkább a MÁV alkalmazást a telefonján mint az online felületet.”

2021-ben 15 milliónál is több terméket vásároltak az alkalmazáson keresztül az utasok, több mint 8 milliárd forint értékben.A regisztrálók közt nyereményjátékot hirdetett a MÁV-csoport. Berlini, müncheni, bécsi, pozsonyi, vagy a Dunakanyarba szóló utazást is nyerhetnek a március 20-ig tartó akcióban.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
188 millió forintos plusz forrást kapott Hévíz a gyógyhelyfejlesztési projekthez kapcsolódóan.
 
A Bakonyerdő Zrt által rendezett döntőbe 19 erdőgazdaságból kerültek ki a legjobbak.
 
A szakmai döntnökök négy hagyományos és két mentes édességből választották ki a legjobbakat.
 
Autistákat és fogyatékkal élőket vitorláztattak a Keszthelyi Yacht Club tagjai.
 
Gere Nóra Éva költő és Ágh Márton látványtervező egy hónapot töltöttek Keszthelyen.
 
A 300 méteres szakasz a munkába járókat és a szállóvendégeket is kiszolgálja.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus