+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Egyre népszerűbb az internetes vonatjegyvásárlás
2022. február 16. szerda 14:53 - Keszthely
Egyre népszerűbb az internetes vonatjegyvásárlás
Egyre népszerűbb az internetes vonatjegyvásárlás. A 2019-es egyharmadhoz képest 2021-ben már az online értékesítés kétharmada a MÁV applikáción keresztül történt. A MÁV-Volán-csoport szerint az internetes jegyértékesítő rendszerük megkerülhetetlenné vált a hazai közösségi közlekedés terén.

2021-ben az utasok majdnem egyharmada váltotta meg interneten vagy alkalmazás segítségével a vonatjegyét. A digitalizáció mellett a járványhelyzet miatt is erősödött az online jegyértékesítés a MÁV-csoportnál.

„Szerintem sokkal egyszerűbb mint élőben, a sorbaállásokat ki lehet kerülni, nem kell várni. Meg a mai világba meg vannak hozzá az eszközök, hogy jóval egyszerűbb is az esetek nagy részében” - mondta Törőcsik Tamás. 

Az érintésmentes jegyvásárlók aránya még magasabb. Az utasok 40 százaléka használja az önkiszolgáló csatornákat: a MÁV alkalmazást, az online jegyvásárlást vagy a jegykiadó automatákat. A vonatos és buszos ajánlatokat is tartalmazó MÁV app és az ELVIRA 2020 decembere óta átjárhatók. Ezen közös regisztrációk száma február közepére elérte az egymilliót. 

Biber Anett szóvivő: „Ennek kapcsán indult most egy játék amellyel arra biztatunk mindenkit, aki eddig a pénztárakban, vagy jegykiadó automatáknál vásárolt, hogy használja inkább ezeket a felületeket. Az utóbbi évben tapasztaltunk egy jelentős arányeltolódást az applikáció javára. Most már körülbelül a felhasználók kétharmada használja inkább a MÁV alkalmazást a telefonján mint az online felületet.”

2021-ben 15 milliónál is több terméket vásároltak az alkalmazáson keresztül az utasok, több mint 8 milliárd forint értékben.A regisztrálók közt nyereményjátékot hirdetett a MÁV-csoport. Berlini, müncheni, bécsi, pozsonyi, vagy a Dunakanyarba szóló utazást is nyerhetnek a március 20-ig tartó akcióban.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak.
 
Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei.
 
Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között több szakasz válhatott komfortosabbá.
 
A programba december 15-ig lehet regisztrálni.
 
A Híradó Plusz vendége: Mokos János káplán, a Ranolder iskola hitoktatója.
 
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus