+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Gasztrokultúra a kastélyparkban
2022. február 14. hétfő 15:25 - Keszthely
Gasztrokultúra a kastélyparkban
Kóstold körbe a Balatont! Ezúttal főúri környezetben, a Helikon Kastélymúzeum parkjában várták a Balatoni Kör tagjai vendégeiket, hogy bemutassák ételeiket, boraikat, pálinkáikat. A gasztronómiai rendezvény mellett a kastély programjai is népszerűek voltak, a két nap alatt több mint 1000 jegyet váltottak a látogatók a kiállításokra.

7 étterem, 10 borászat, 2 sörmanufaktúra és egy pálinkafőzde várta vendégeit a kétnapos rendezvényen. A balatoni ízek sok embert vonzottak. Voltak olyanok, akik kifejezetten a térségi borok miatt utaztak el Keszthelyre.

„A barátaimmal, párommal jöttünk el ide Keszthelyre erre az eseményre. Nagyon jól érezzük magunkat, szeretjük a borokat én főleg kékfrankos párti vagyok. Igazából ilyen vasárnap délutáni kis kiruccanás. Már jövünk át a tavaszba és szeretnénk egy picit kimozdulni és láttuk az interneten ezt az eseményt.” - osztotta meg Vizy Zsolt.

A kiállítók Rizapusztáról, Balatonfüredről, Badacsonytomajról, Köveskálról és Keszthelyről érkeztek. Az ételek iránt is nagyon nagy volt a kereslet. Az éttermek figyeltek egymás kínálatára, hogy különböző ízeket kínálhassanak a vendégeknek. A kézműves hamburgertől a gourmet falatokig mindent megtaláltak az érdeklődők. Volt olyan hely, ahol másfél óra alatt elfogyott az alapanyag.

„Ez számomra nagyon pozitív, ugyanis szerintem ez a jövő, hogy a vendéglátósok összetartanak. Ugye itt a COVID után mindenkinél azért eléggé leromlott a közállapot. És ez pozitív tényleg, hogy a vendéglátósok elkezdtek összetartani és akkor rendeznek egy ilyet, ami tök jól sül el igazából.” - osztotta meg Vass Ákos étteremtulajdonos.

A Balatoni Kör öt helyszínen rendezi meg a Kóstold Körbe a Balatont Bor&Gasztrofesztivált. Keszthelyre első alkalommal érkeztek a kiállítók.

„Azt gondolom, hogy mindenki tudja, hogy nyáron a Balaton mindig fullon van. És mi hiszünk abban, hogy télen sem áll meg az élet és ezt szeretnénk egy kicsit népszerűsíteni. Azt gondolom, hogyha körülnézünk, akkor ez elég jól sikerült. És abból is egy jó dolog, hogy nem kell az embernek elutaznia körbe a Balatont, hogy megkóstolhasson mindent, hanem elég, ha eljön például Keszthelyre.” - ismertette Vincze Péter a Balatoni Kör tagja.

A szervezők minőségi helyszínt kerestek a keszthelyi rendezvénynek. A Helikon Kastélymúzeum örömmel fogadta a Balatoni Kör rendezvényét. A gasztronómia mellett kulturális programokkal is készültek.

„Nagyon jó látogatottsággal bonyolódtak le. Valamint az Északi-szárnyat is megnyitottuk, ugye ez csak rendkívüli helyzetekben áll rendelkezésére a látogatóknak. Illetve játszóház állt rendelkezésre a gyerekeknek, a családoknak akik kisgyerekekkel érkeztek, hogy őnekik is lehessen valami pluszt nyújtani. Ne csak a szülők érezzék jól magukat ezen a hétvégén.” - mondta el Varga Zoltán múzeumi menedzser.

A kétnapos rendezvényen koncertekkel is szórakoztatták a közönséget. A Kóstold körbe a Balatont Balatonfüreden és Siófokon folytatódik.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
A találkozó célja volt, hogy az elmúlt időszak sikereit, jó gyakorlatait bemutassák egymásnak.
 
Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei.
 
Ezúttal Balatonudvari és Vonyarcvashegy között több szakasz válhatott komfortosabbá.
 
A programba december 15-ig lehet regisztrálni.
 
A Híradó Plusz vendége: Mokos János káplán, a Ranolder iskola hitoktatója.
 
Több fontos kérdésről tárgyalt novemberi soros ülésén a keszthelyi képviselő testület.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus