+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Egyelőre kevesebb, de van vidéken is kutyabarát hely
2022. február 11. péntek 17:25 - Keszthely
Egyelőre kevesebb, de van vidéken is kutyabarát hely
A fővárosban népszerű, vidéken még van hova fejlődnie a kutyabarát szemléletnek. A Balaton körül kevés kutyás strand található, de egyelőre több vendéglátóhely illetve szállásadó sem fogad még ebeket. Vannak azonban kivételek többek között Keszthelyen is. A szolgáltatók szerint van igény a kiskedvenceket is vendégül látó helyekre.

Ezen az állatbarát szálláshelyen minden feltétel adott, hogy a kutyák is jól érezzék magukat. A járólap és a bútorok is könnyen fertőtleníthetőek, így nyugodtan lehetnek szabadon a négylábúak. Etetőtálakat is helyeznek ki nekik, a zárt erkélyen pedig biztonságosan szaladgálhatnak. Az apartman tulajdonosa szerint egyre többen keresik azokat a helyeket, ahova kiskedvencekkel együtt érkezhetnek a nyaralók.

„Főleg kiemelkedően az elő- és az utószezonban jellemző. Akkor inkább – hozzánk legalábbis – párok szoktak érkezni ezekbe a kisebb típusú apartmanjainkba. Rendszerint hozzák magukkal a házi állatokat. Eddig nagyon pozitív tapasztalatunk is van ezzel kapcsolatban. vendégeink nagyon vigyáznak az apartmanjainkra, mi is megpróbáljuk a maximumot adni.” - osztotta meg Boros-Szekeres Melinda.

Egyes éttermekben is szívesen látják már a négylábúakat.

„Friss kutyatartók vagyunk, 5 hónapos a kutyusunk, Bütyök. És Keszthely ebből a szempontból teljesen ideális, hiszen itt van egy nagyon-nagyon jó kutyafuttató, az erdő, kirándulóhelyek, a szállások, kutyás strand és nem beszélve itt az éttermek is kutyabarátok.” - mondta el Varga Alexandra.

Az étteremben inkább a nyári szezonban több a kutyás vendég. Őket egymástól távol tudják leültetni, hogy az ebek ne zavarják egymást.

„Természetesen az egész évre vonatkozva, tehát télen is. Akkor itt bent fogadjuk a kutyusokat szeretettel, de nyáron egy nagyon nagy kerttel rendelkezünk kint az étteremben. És ott is sok szeretettel várjuk az állatbarát vendégeket.” - ismertette Zölei László üzletvezető.

Keszthelyen 2020-ban nyílt meg a Kutyás Park és Piknikkert. A kutyabarát hely nagyon népszerű, már az első szezonban több mint 10.000 látogatójuk volt. Sok ebtulajdonos jön a fővárosból és a keleti országrészből is ide együtt nyaralni a háziállattal. Az üzemeltető tapasztalata szerint egyelőre több az igény, mint a kutyabarát szolgáltató.

„Én nagyon szeretném, hogyha a kutyabarát vidék is ugyanúgy fejlődne, mint a kutyabarát főváros. Ott azért jobban látszik az, hogy a vendéglátóhelyek például sokkal jobban próbálják ezeket az igényeket kiszolgálni. itt Keszthelyen, illetve a régióban szeretném, hogyha sokkal több kutyabarát vendéglátóhely lenne.” - véleményezte Sziládi-Kovács Tibor a kutyabarát.hu szerkesztője.

A keszthelyi kutyásoknak már facebook-csoportjuk is van. Több programot szerveztek már közösen. A város kutyabarát szemléletét az önkormányzat is üdvözli.

„Bármi olyan kezdeményezés, vendéglátóegységektől, vagy bármilyen vállalkozótól érkezik megkeresés ezzel kapcsolatban az önkormányzat felé, mindig nyitott kapukat döngetnek a vállalkozók. Tehát Keszthely Város Önkormányzata egyértelműen amellett van,  hogy a kutyások is jól érezzék magukat itt a városban.” - emelte ki Sáringer-Kenyeres Marcell önkormányzati képviselő.

A különböző kutyás szolgáltatásokra nagy az igény. A kutyatartónak sokat jelentene, ha a környéken több kutyapanzió, vagy kutyanapközi lenne. Az ebtartók többsége családtagként tekint a kiskedvencre, így fontos nekik, hogy együtt szerezzenek élményeket.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A program célja volt, hogy tartalmas kikapcsolódást biztosítsanak a keszthelyi családoknak.
 
Ismét a Helikon Kastélymúzeum volt az egyik helyszíne a rendhagyó közösségi véradásnak.
 
Irak, Szíria, Libanon és Jordánia keresztény közösségeit mutatja be egy nemrég megjelent kiadvány.
 
Belügyminisztériumi támogatásból és az önkormányzat önerejéből korszerűsítették az utcát.
 
A városvezetés szándéka, hogy minél több közösségi teret, játszóteret újítson fel, vagy építsen
 
A Híradó Plusz vendége: Tar László, a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda Nonprofit Kft. ügyvezetője.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár