+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Újabb sikeres pályázók a Keszthely hazavár programban
2022. február 11. péntek 15:47 - Keszthely
Újabb sikeres pályázók a Keszthely hazavár programban
Keszthely hazavár – ezzel a címmel harmadszor hirdettek pályázatot fiataloknak. A programban az idén öten kötöttek szerződést. A város elkötelezett támogatója az ifjak helyben maradásának. A pályázat kedvezményes lakásbérleti lehetőségekkel és más anyagi támogatással igyekszik megszólítani a fiatalokat.

Decemberben rezsi-és keresetkiegészítő hozzájárulást, valamint tanulmányi ösztöndíjat igényelhettek a fiatalok. A projekt célja, hogy javítsa a 18 és 35 év közötti korosztály lakhatási körülményeit és kedvező lehetőségeket biztosítson Keszthelyen. A 12 hónapig folyósított összeg nagy segítség a fiatal felnőtteknek.

„Azért adtam be, mert én iskolapszichológusként dolgozom és jelenleg végzem az egyik szakképzést, amihez egyébként kötelező nekünk önismeret. Ezt saját kasszából kell fizetnünk, és ez egy több százezres tétel igazából. Valójában nekem ez így egy nagyon jó támogatásként jön, hogy ezt ki tudjam fizetni.” - mondta egy pályázó, Szakál Diána.

A Keszthely hazavár programban 2019 óta 53-an kaptak támogatást. Az önkormányzat 200 millió forintot nyert a projektre az Emberi Erőforrások Minisztériumától. Az anyagi hozzájárulásokra összesen 44,3 millió forint állt rendelkezésre. Bár az eredeti tervek szerint újabb pályázati kört nem írtak volna ki, még maradt forrás a fiatalok támogatására.

„Még maradt némi forrás, és ezt fogjuk tudni felhasználni. Ehhez kapcsolódóan éppen a mai napon fogadott el a képviselőtestület rendeletmódosítást, annak a céljából, hogy újabb támogatási kört tudjunk kiírni. Itt most csökkenni fog a támogatási időszak, de emelkedni fog a támogatási összeg.” - emelte ki Remete Zsuzsa, a Keszthely hazavár program szakmai vezetője.

Az új pályázatok támogatása 6 hónapra jár majd, ugyanakkor az összeg megduplázódik. A projekt keretében megújul 11 önkormányzati lakás is, ezekre is nyújthatnak be igényt a fiatalok. Kettő elkészült, már csak a bútorok beszerzése van hátra. A lakásokat egy évig, kedvező rezsiköltségek mellett használhatják a sikeres jelentkezők. Az ingatlanok várhatóan a tavaszra teljesen kész lesznek, ekkor írják ki a pályázatokat is.

„Csak annak a településnek és csak annak a térségnek van igazi, valódi jövője, ahol ezt a fiatalok is így gondolják. Ehhez azért több dolog is kell: megfelelő lakhatási körülmények, megfelelő munkahelyek, és természetesen olyan lehetőségek, hogy a szabadidejüket is megfelelő módon tudják eltölteni. Akár kulturális, akár sport vagy akár egyéb civil területen.” - emelte ki Nagy Bálint, Keszthely polgármestere.

A program életpálya-tervezést segítő szolgáltatást is nyújt a fiataloknak. Ilyenek a munkaerőpiaci boldogulás és a pályaválasztás támogatása, személyes tanácsadás, valamint különböző előadások.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Új kamarakiállítás várja az érdeklődőket a Balatoni Múzeumban.
 
A Hévízi-tó alatti műtárgytól számított 500 méter hosszú csatornaszakaszon fogási tilalom van.
 
A nyomvonal érinti többek között a Keszthelyi-hegységet, a Kis-Balaton és a Hévízi-tavat is.
 
Az érdeklődő szülők hamarosan tájékoztatást kapnak az óvodai jelentkezés lehetséges módjáról.
 
A csaknem 900 oldalas alkotás 252 év helyi sportsikereiét tartalmazza 28 sportágban.
 
“Régészeti felfedezések bibliai tájakon” címmel indult útjára egy új sorozat a Balaton Színházban.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus