+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Szomszédoló művészek
2017. november 10. péntek 14:46 - Alsópáhok
Szomszédoló művészek
Cserszegtomaji művészek mutatkoztak be Alsópáhokon. A Szomszédoló címet viselő tárlattal egy új fogalmat kíván bevezetni Lénárd Gábor, Takács Ferdinánd és Takács-Szencz Lívia. Céljuk, hogy a térségben megismerjék a lakók a környezetükben dolgozó művészeket és élettel töltsék meg a kultúrházakat.

Szürreális színkavalkádok, tájképek, figurális szobrok és festmények láthatóak az alsópáhoki Művelődési Házban. Lénárd Gábort invitálták kiállítani a településre. A szobrász gondolata volt, hogy más cserszegtomaji művészekkel közösen, egyfajta szomszédolásként mutatkozzanak be.

„Összekötve barátaimmal, más alkotókkal látványosabbá, érdekesebbé lehet tenni, hogy ha a falakra képek is kerülnek. Így aztán megbeszélve Takács Ferdinánddal és kedves feleségével Szencz Líviával arra jutottunk, hogy egy közös, szép kiállítással mutatkozzunk be a faluban” - nyilatkozta az ötletgazda Lénárd Gábor. 

A művészet szebbé teszi az életünket – ezzel a gondolattal nyitotta meg a tárlatot Tar Ferenc. A történész kiemelte a cserszegtomaji művésztelepet, melynek a három művész oszlopos tagja, sőt Takács Ferdinánd és felesége egyben házigazdája is. 

„Nagyon jó, hogy vannak olyan művészek, akik évről évre összejönnek és szabadon, minden befolyás nélkül alkotnak és egyúttal egy közösséget hoznak létre Cserszegtomajon itt a közelünkbe összegyűjtik a környékbeli alkotókat. Sőt, nem csak hogy összegyűjtik és művészi alkotásokat hoznak létre, hanem ezeket az alkotásokat közkinccsé teszik” - vélekedett Tar Ferenc. 

A három művész munkái iránt nagyszámú közönség érdeklődött. Az alkotók további terve, hogy más környező településeken is bemutatkozzanak. A kiállítás címszavával, a szomszédolással pedig egy új fogalmat kívánnak a térségben meghonosítani. Céljuk, hogy a helyiek megismerjék a környezetükben működő alkotókat és egyúttal élettel és színekkel töltsék meg a kultúrházakat.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Keszthely város jegyzője a koronavírus járvány miatt nem engedélyez esküvőt.
 
Április 4-től, azaz szombattól ideiglenesen újra kinyit a keszthelyi piac – tájékoztatott Nagy Bálint.
 
Mentőautó vásárláshoz kér segítséget a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.
 
A helyi vállalkozások segítésén dolgozik a város, nyárra alternatív költségvetés készül Keszthelyen.
 
A gazdaság helyreállítására hoztak intézkedéseket a város elöljárói.
 
A köztemetők nyitva vannak Keszthelyen, azonban csak indokolt esetben látogassuk!
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó