+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Jótékony célért fociztak
2022. január 25. kedd 10:09 - Keszthely
Jótékony célért fociztak
195 ezer forintot gyűjtöttek össze a focisták egy zalai fiatalember életmentő műtétjére. A jótékonysági teremlabdarúgó tornát harmadik alkalommal szervezték meg Keszthelyen, az egész napos programra 14 csapat nevezett Zala megyéből. A sportolók egyetértettek abban, a szórakozás és a mozgás mellett nagyon jó érzés segíteni is.

Egy zalai fiatalember, Horváth János javára rendeztek jótékonysági focikupát Keszthelyen. Az eseménynek a Csány-Szendrey iskola tornacsarnoka adott otthont. A programra helyi és környékbeli csapatok érkeztek, de Zalaegerszeg környékéről is jöttek labdarúgók. A focisták egyetértettek abban, hogy a szórakozás, a sport és az együttlét mellett mindannyiuknak fontos a jótékonykodás.               

„Zalaegerszegről és környékéről, én konkrétan Pusztaedericsről jöttem. Igazából van egy barátunk, aki durván egy fél éve nyitott egy barber üzletet, és úgy beszéltük meg, hogy összeszedtünk egy haveri társaságot, akik együtt focizunk és eljövünk. Meghallottuk, hogy jótékonysági, nyilván mi is szeretnénk pénzt adni, hogy jobbulást kívánunk az embernek, akit meg kell műteni.” - mondta a Rich Barber Shop csapat tagja, Koltai Milán.

A teremlabdarúgó kupa kieséses alapon zajlott, a csapatok tíz perces játékidővel váltották egymást. A jótékonysági mérkőzésre 14 csapat nevezett, nekik köszönhetően 195 ezer forintot sikerült összegyűjteni. A pénzt Horváth János életmentő műtétjére ajánlották fel a szervezők. A kedvezményezett egészségügyi állapota miatt nem tudott részt venni a tornán, édesanyja képviselte a családot, aki fia betegségéről is beszélt.

„32 éves, de 200 kiló lett. Egy depresszióval, súlyos depresszióval kezdődött Jánosnál, elvesztette a testvérét ’13-ban. Ez a depresszió, amiről mi nem tudtunk, átfordult egy alvászavarba is, amiről szintén nem tudtuk, hogy ilyen súlyossá tud válni, mint Jánosnak. Most már nem is nagyon tud aludni és mozogni. Az alvászavar után jött a cukorbetegség, magas vérnyomás.” - tájékoztatott Horváth Jánosné.

Az alvászavar miatt János altatása is problémás, ezért is halasztották sokáig a műtétet. A beavatkozás során egy csőgyomrot alakítanának ki a fiatalembernek, ez azonban mintegy 1,8 millió forintba kerül. A műtét azonban a számos kísérő betegség miatt már egyre sürgetőbbé válik, ezért is jelentett nagyon sokat a családnak, hogy a focisták összefogtak, immár nem először.

„Nem először szervezünk jótékonyságit, immár már harmadszor. Most Horváth Janira jutott a sor, mert úgy véltük, hogy most neki van a legnagyobb szüksége itt rá. Egy életmentő műtétre gyűjtünk neki.” - emelte ki a torna főszetvezője, Szabó Zoltán.

A csapatok reggel kilenc órától este hétig folyamatosan mérkőztek egymással. A tornát felnőtt férfi kategóriában hirdették meg. A nevezési díjakból 195 ezer forint gyűlt össze Horváth János javára.      

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Gyümölcsfaoltó napot rendeztek Tilajban.
 
Az esős időjárás miatt az átlagosnál kevesebb túrázó húzott bakancsot.
 
Sok feladat áll az egyesület előtt
 
Az Egry iskola bemutatójára érkeztek az ország egészéből a HKT módszer iránt érdeklődők.
 
A hagyományoknak megfelelően fáklyás felvonulással tisztelegtek a hősök előtt március 14-én.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus