+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Javult a fegyelmi helyzet a meccseken
2022. január 21. péntek 17:06 - Zalaegerszeg
Javult a fegyelmi helyzet a meccseken
Megerősítette együttműködési szerződését a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság, a Magyar Labdarúgó Szövetség Zala Megyei Igazgatósága és a Zala Megyei Polgárőr Szövetség. A dokumentumban azt a célt fogalmazták meg, hogy továbbra is közösen biztosíthassák, hogy rendben zajlódhassanak a mérkőzések a megyében.

Bár jelenleg még szünet van az őszi és tavaszi fordulók között, hamarosan folytatódnak a labdarúgó bajnokságok. Zala megyében évente mintegy 3000 mérkőzést játszanak le amatőr szinten, ezeken akár sok szurkoló is részt vehet. Előfordulhat a meccseken, hogy heves vitába kezdenek a csapatok drukkerei, a parázshangulatot azonban csitítani tudják a polgárőrök, rendőrök. 2013-ban írt alá egy együttműködési szerződést a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság, a Magyar Labdarúgó Szövetség Zala Megyei Igazgatósága és a Zala Megyei Polgárőr Szövetség, hogy közösen biztosítják a mérkőzések biztonságát.

Ezt a megállapodást a napokban újította meg a három szervezet a megyeszékhelyen. Mindhármuk számára fontos a további együttműködés, hiszen a rendbontások megakadályozása olykor komoly feladat lehet egy-egy mérkőzésen.

„A kollégáim, az aláírótársaim nyilatkozatai alapján részükről hasznosnak értékelendő. Számunkra mindenféleképpen kedvező, hiszen meg tudunk előzni olyan nem kívánatos eseményeket, amelyeket később talán macerásabb, vagy nehezebb lenne kezelni.”

A rendőrség mellett a polgárőrség is nagy segítséget tud biztosítani. A megyei polgárőr szövetség vezetője szerint előnyük, hogy a helyi egyesületek tagjai ismerik a helyi szurkolókat, így könnyebben tudják őket csitítani, ha a helyzet megkívánja.

„A Magyar Labdarúgó Szövetség Zala Megyei Igazgatóságának van egy biztonsági bizottsága. És ennek a biztonsági bizottságnak a rendőrség is és a polgárőrség is. A vezetője rendőr főtiszt és ebből a bizottságból kapunk egy kockázatelemzést a mérkőzésekről és ott döntjük el, hogy melyik az a mérkőzés, ahol szükséges a rendőri jelenlét  és melyik az, amelyiken elég a polgárőri jelenlét, vagy egyáltalán nem is kell ilyen személyzet.”

A  MLSZ számára is fontos, hogy a mérkőzések a játékosoknak és a szurkolóknak is a játék örömét adják. A felesleges kockázatokat szeretnék elkerülni a megállapodással. A 9 éve tartó együttműködésnek megvan az eredménye.

„A szabályzataink előírják a biztonságos mérkőzést kell, mint feltétel biztosítanunk, nyilván az egyesületekkel együtt. És ebbe a munkába nekünk a polgárőrség és a rendőrség igen nagy segítséget nyújt. Ugye 2013-ban volt az első megállapodás és azóta azt látjuk, hogy a fegyelmi helyzet jelentősen javult.”

A rendfenntartók továbbra is az információk gyors átadásával és a folyamatos kapcsolattartással próbálják még hatékonyabbá tenni a munkát.

 

galéria
1
2
 
 
további híreink
 
Hagyományos sárgulási ünnepséggel köszöntek el a végzős hallgatók.
 
Halálának 100. évfordulóján kiállítással emlékeztek Mary Hamiltonra.
 
Ötszázötvenen tekertek a sereggel május 14-én.
 
A sárgulási ünnepség az egyik legrégebbi hagyománya a 225 éves intézménynek.
 
Somogyi András kezdte meg ajánlásgyűjtést.
 
Ma délelőtt vettek végső búcsút Keszthelyen Cservenka Györgytől.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár