+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / "Gondolj rám virág" foglalkozás a Gyermekkönyvtárban
2022. január 20. csütörtök 17:04 - Keszthely
"Gondolj rám virág" foglalkozás a Gyermekkönyvtárban
A télről, hóesésről, sportokról szóló versek hangzottak el a Fejér György Városi Könyvtár Gyermekkönyvtárában. A „Gondolj rám virág” nevű foglalkozásokon az általános iskolások számára állítottak össze feladatokat a könyvtárosok. Legutóbb a Család Iskola második osztályos tanulói élvezhették a játékokat. Idén Nemes Nagy Ágnes születésének 100. évfordulóját ünnepeljük, ehhez kapcsolódóan a költőnő tiszteletére szerveznek majd programokat az intézményben.

Több, az évszakhoz köthető verssel ismertette meg a gyermekeket Magyar Szilvia a Gyermekkönyvtárban. A „Gondolj rám virág” című foglalkozás egyik célja, hogy megszerettessék a fiatalokkal a költeményeket is. A felolvasások után mindenki elmondhatta, milyen télhez köthető momentumokat fedezett fel a versekben. Megzenésített darabokat is meghallgathattak a tanulók, ezek egy-egy verskötet címadó költeményei voltak. Ezeket is meg kellett keresniük. A foglalkozás több része is elnyerte a fiatalok tetszését.

„Amikor Szilvi néni mesélte ezeket a verseket, felolvasta, az nagyon tetszett." - osztotta meg Horváth Réka.

„Volt egy dal, amiről ki kellett találni, hogy mi volt a könyv. És akkor így mindenkinek volt esélye, hogy kitalálja, ezért tetszett nekem nagyon.” - tette hozzá Szálteleki Dávid.

A foglalkozáson kiemelt szerepet kapott Nemes Nagy Ágnes. A költő idén januárban lett volna 100 éves. Számos nagyszerű költeményt köszönhetünk neki, melyeket már az óvodások is könnyen tanulnak meg. Tavaly Lázár Ervin kapcsán lehetett beküldeni alkotásokat, 2022-ben Nemes Nagy Ágnes tiszteletére szerveznek programokat a gyermekkönyvtárban.

„Készítünk egy olvasópályázatot, amit bízom benne, hogy minél több kisgyermek meg fog oldani. Kisebb és nagyobb, mert bárkit várunk majd a megoldásra. Ez egy ilyen kis füzetecske lesz, amiben keresztrejtvény, szókereső, rajzolás mellett ismerkedhetnek, illetve mutathatják meg a kreativitásukat a gyermekek. Ezenkívül még tervezünk egy rajzkiállítást is, ahol biztatjuk majd a gyerekeket, hogy Nemes Nagy Ágnes verseket olvasva ők legyenek a kis illusztrátorok és készítsenek rajzokat.” - ismertette Magyar Szilvia, a Gyermekkönyvtár vezetője.

A feladatgyűjtemény már készül, a pályázatot is hamarosan kiírják a Gyermekkönyvtárban. A bibliotéka munkatársai bíznak abban, hogy a legkisebb olvasók a szórakoztató irodalom mellett versesköteteket is kölcsönöznek majd.

Lendvai Bianka - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A teljesen elektromos jármű várhatóan tavasszal áll szolgálatba, és hatékonyabb lesz, mint a jelenlegi.
 
Három és fél hónap alatt átlagban napi 82 bérlést regisztrált Keszthelyen az üzemeltető cég.
 
A Híradó Plusz vendége: Dr. Szabó Zoltán egyetemi docens
 
Az akció célja elsősorban az, hogy megelőzzék a vasúti átjárón történő áthaladás szabályainak megsértését
 
A Katasztrófavédelem ellenőrizte a lakossági riasztó berendezéseket.
 
Több mint 300 helyszín csatlakozott már a Látás hónapjához.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus