+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / "Gondolj rám virág" foglalkozás a Gyermekkönyvtárban
2022. január 20. csütörtök 17:04 - Keszthely
"Gondolj rám virág" foglalkozás a Gyermekkönyvtárban
A télről, hóesésről, sportokról szóló versek hangzottak el a Fejér György Városi Könyvtár Gyermekkönyvtárában. A „Gondolj rám virág” nevű foglalkozásokon az általános iskolások számára állítottak össze feladatokat a könyvtárosok. Legutóbb a Család Iskola második osztályos tanulói élvezhették a játékokat. Idén Nemes Nagy Ágnes születésének 100. évfordulóját ünnepeljük, ehhez kapcsolódóan a költőnő tiszteletére szerveznek majd programokat az intézményben.

Több, az évszakhoz köthető verssel ismertette meg a gyermekeket Magyar Szilvia a Gyermekkönyvtárban. A „Gondolj rám virág” című foglalkozás egyik célja, hogy megszerettessék a fiatalokkal a költeményeket is. A felolvasások után mindenki elmondhatta, milyen télhez köthető momentumokat fedezett fel a versekben. Megzenésített darabokat is meghallgathattak a tanulók, ezek egy-egy verskötet címadó költeményei voltak. Ezeket is meg kellett keresniük. A foglalkozás több része is elnyerte a fiatalok tetszését.

„Amikor Szilvi néni mesélte ezeket a verseket, felolvasta, az nagyon tetszett." - osztotta meg Horváth Réka.

„Volt egy dal, amiről ki kellett találni, hogy mi volt a könyv. És akkor így mindenkinek volt esélye, hogy kitalálja, ezért tetszett nekem nagyon.” - tette hozzá Szálteleki Dávid.

A foglalkozáson kiemelt szerepet kapott Nemes Nagy Ágnes. A költő idén januárban lett volna 100 éves. Számos nagyszerű költeményt köszönhetünk neki, melyeket már az óvodások is könnyen tanulnak meg. Tavaly Lázár Ervin kapcsán lehetett beküldeni alkotásokat, 2022-ben Nemes Nagy Ágnes tiszteletére szerveznek programokat a gyermekkönyvtárban.

„Készítünk egy olvasópályázatot, amit bízom benne, hogy minél több kisgyermek meg fog oldani. Kisebb és nagyobb, mert bárkit várunk majd a megoldásra. Ez egy ilyen kis füzetecske lesz, amiben keresztrejtvény, szókereső, rajzolás mellett ismerkedhetnek, illetve mutathatják meg a kreativitásukat a gyermekek. Ezenkívül még tervezünk egy rajzkiállítást is, ahol biztatjuk majd a gyerekeket, hogy Nemes Nagy Ágnes verseket olvasva ők legyenek a kis illusztrátorok és készítsenek rajzokat.” - ismertette Magyar Szilvia, a Gyermekkönyvtár vezetője.

A feladatgyűjtemény már készül, a pályázatot is hamarosan kiírják a Gyermekkönyvtárban. A bibliotéka munkatársai bíznak abban, hogy a legkisebb olvasók a szórakoztató irodalom mellett versesköteteket is kölcsönöznek majd.

Lendvai Bianka - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Hagyományos sárgulási ünnepséggel köszöntek el a végzős hallgatók.
 
Halálának 100. évfordulóján kiállítással emlékeztek Mary Hamiltonra.
 
Ötszázötvenen tekertek a sereggel május 14-én.
 
A sárgulási ünnepség az egyik legrégebbi hagyománya a 225 éves intézménynek.
 
Somogyi András kezdte meg ajánlásgyűjtést.
 
Ma délelőtt vettek végső búcsút Keszthelyen Cservenka Györgytől.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár