Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Kultúra / Sikeres évet zárt a Goldmark
2022. jan. 13. csütörtök | Keszthely
Sikeres évet zárt a Goldmark
A körülményekhez képest sikeresnek értékeli a 2021-es esztendőt a Goldmark Károly Művelődési Központ vezetése. A koronavírus miatt az online térben szólította meg közönségét az intézmény az év első felében, de nagyon készültek a nyitásra is. Májustól beindultak a programok, a szabadtéri rendezvényeken nagy érdeklődést tapasztaltak. A beltéri programokat is megszervezték, itt több esetben érződött a közönség óvatossága.

Az online térben kezdte a 2021-es évet a Goldmark Károly Művelődési Központ. A járvány miatt bevezetett korlátozások nem tették lehetővé, hogy vendégeket fogadjanak, ezért a közösségi médiában zenés-verses produkciókat osztottak meg, de tornával, stílustanácsadással és virtuális maszkabállal is kedveskedtek a online tér közönségének.

A kommunizmus áldozatainak emléknapján, március 15-én és a költészet napján is a Keszthelyi Televízióval készített ünnepi műsort az intézmény. A vezetés célja az volt, hogy ha személyes részvétellel nem is lehet rendezvényt szervezni, méltó módon tisztelegjenek a nemzeti ünnepeken, emléknapokon. A zárva tartás alatt karbantartásokat és előkészületeket is végeztek a Goldmark munkatársai.

Májusban ismét kinyithatta kapuit az intézmény. Az első kiállítás Gécseg András és Györei Roland közös tárlata volt. A programokat védettségi igazolvánnyal lehetett látogatni. Május végétől beindultak a szabadtéri rendezvények. A gyermeknap és a város napja is sok érdeklődőt vonzott.

Egy év kihagyás után újra dallamok, ízek töltötték meg a belvárost a keszthelyi nyár legkiemelkedőbb programján. A KeszthelyFesten négy színpadon, több mint húsz produkcióval várták a közönséget. Bor- és sörfesztivál is volt a nyáron, illetve zenés-, szabadidős és gasztronómiai programokra várták a vendégeket.

Osvlad Bálint igazgatóhelyettes: „Ez a lendület tovább folytatódott az őszi időszakban is, hiszen jó pár olyan rendezvényünk maradt el – pont a tavasz miatt és a tavasz kapcsán – amit pályázati és más okokból pótolnunk kellett. Szerencsére az idővel a szabadtéri rendezvények szempontjából nagyon nagy szerencsénk volt és egészen október végéig tudtunk mozogni a város közterületein vagy a Balaton-parton, vagy a Rerto nap itt a belvárosban, verkli fesztivállal összekötve, illetve a szezonzáró, vagy az őszi családi hétvégék október négy hétvégéjén.” 

A szabadtéri rendezvények sorát a keszthelyi advent zárta. November 26-tól egészen január 9-ig volt vásári forgatag, zajlottak ünnepi programok, koncertek. A keszthelyiek mellett számos vendég érkezett más településekről.

Szeptemberben nyithatták a színházi évadot. Csökkentett előadásszámmal hirdették meg a felnőtt, az ifjúsági, és a gyermek bérleteket. A felnőttek a korábbi kettő helyett idén egy bérletet vásárolhattak. Emellett a szakkörök, kiscsoportos foglalkozások és előadássorozatok is megkezdődtek.

„Itt a beltéri rendezvényeknél érezzük azt, hogy picit úgy vannak az emberek, hogy ide azért nem biztos, hogy olyan bátorsággal jönnek. A különböző szabályokat is folyamatosan változtatgatja az ország vezetése, tehát azokhoz is alkalmazkodniuk kell, azzal sincsenek mindig képbe. Hogy ha valamiféle félelemérzet, vagy nehezített körülmény van, az a zárttéri rendezvényeknél van, hogy hogyan, miképp lehet jönni, kell-e védettségi, de a szabadtéri rendezvényeknél én azt mondom, hogy majdnem látogatószám csúcsok voltak az esetek többségében és nagyon jól fogadták, nagyon jól működtek” - mondta tapasztalatait Osvlad Bálint. 

A Goldmark Károly Művelődési Központ munkatársai dolgos és szorgos éven vannak túl. A vezetés a körülményekhez képest sikeresnek értékeli a 2021-es esztendőt, bíznak abban, hogy a közönség is így látja a munkájukat.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2023. feb. 6. hétfő 11:21 | Keszthely
Oroszország szépségeit mutatták be a Világjáró Klub februári programján. Szijártó Zsófia.
| 2022. dec. 15. csütörtök 17:18 | Keszthely
December 15-el a dolgozók átköltöznek a Kossuth Lajos utcai épületbe.
| 2022. aug. 19. péntek 18:17 | Keszthely
Pénteken tartottak utoljára közös kikapcsolódást a táborlakók.
| 2021. szep. 27. hétfő 10:45 | Keszthely
Októbertől a Fő térre költöznek a Goldmark Művelődési Központ rendezvényei.
| 2021. jún. 4. péntek 18:09 | Keszthely
A programok Gécseg András és Györei Roland közös kiállításával kezdődtek meg.
X. évfolyam 11. szám
Megjelenés: 2024. június 14.
19:15
Objektív
19:45
Természetvédelem határok nélkül
20:08
Göcsej Filmfesztivál
20:57
Savaria Filmfesztivál
21:00
21:30
Hittel,lélekkel
21:40
Savaria Filmfesztivál
22:00
Híradó
22:15
22:45
Természetvédelem határok nélkül
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.