+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Sikeres évet zárt a Goldmark
2022. január 13. csütörtök 14:17 - Keszthely
Sikeres évet zárt a Goldmark
A körülményekhez képest sikeresnek értékeli a 2021-es esztendőt a Goldmark Károly Művelődési Központ vezetése. A koronavírus miatt az online térben szólította meg közönségét az intézmény az év első felében, de nagyon készültek a nyitásra is. Májustól beindultak a programok, a szabadtéri rendezvényeken nagy érdeklődést tapasztaltak. A beltéri programokat is megszervezték, itt több esetben érződött a közönség óvatossága.

Az online térben kezdte a 2021-es évet a Goldmark Károly Művelődési Központ. A járvány miatt bevezetett korlátozások nem tették lehetővé, hogy vendégeket fogadjanak, ezért a közösségi médiában zenés-verses produkciókat osztottak meg, de tornával, stílustanácsadással és virtuális maszkabállal is kedveskedtek a online tér közönségének.

A kommunizmus áldozatainak emléknapján, március 15-én és a költészet napján is a Keszthelyi Televízióval készített ünnepi műsort az intézmény. A vezetés célja az volt, hogy ha személyes részvétellel nem is lehet rendezvényt szervezni, méltó módon tisztelegjenek a nemzeti ünnepeken, emléknapokon. A zárva tartás alatt karbantartásokat és előkészületeket is végeztek a Goldmark munkatársai.

Májusban ismét kinyithatta kapuit az intézmény. Az első kiállítás Gécseg András és Györei Roland közös tárlata volt. A programokat védettségi igazolvánnyal lehetett látogatni. Május végétől beindultak a szabadtéri rendezvények. A gyermeknap és a város napja is sok érdeklődőt vonzott.

Egy év kihagyás után újra dallamok, ízek töltötték meg a belvárost a keszthelyi nyár legkiemelkedőbb programján. A KeszthelyFesten négy színpadon, több mint húsz produkcióval várták a közönséget. Bor- és sörfesztivál is volt a nyáron, illetve zenés-, szabadidős és gasztronómiai programokra várták a vendégeket.

Osvlad Bálint igazgatóhelyettes: „Ez a lendület tovább folytatódott az őszi időszakban is, hiszen jó pár olyan rendezvényünk maradt el – pont a tavasz miatt és a tavasz kapcsán – amit pályázati és más okokból pótolnunk kellett. Szerencsére az idővel a szabadtéri rendezvények szempontjából nagyon nagy szerencsénk volt és egészen október végéig tudtunk mozogni a város közterületein vagy a Balaton-parton, vagy a Rerto nap itt a belvárosban, verkli fesztivállal összekötve, illetve a szezonzáró, vagy az őszi családi hétvégék október négy hétvégéjén.” 

A szabadtéri rendezvények sorát a keszthelyi advent zárta. November 26-tól egészen január 9-ig volt vásári forgatag, zajlottak ünnepi programok, koncertek. A keszthelyiek mellett számos vendég érkezett más településekről.

Szeptemberben nyithatták a színházi évadot. Csökkentett előadásszámmal hirdették meg a felnőtt, az ifjúsági, és a gyermek bérleteket. A felnőttek a korábbi kettő helyett idén egy bérletet vásárolhattak. Emellett a szakkörök, kiscsoportos foglalkozások és előadássorozatok is megkezdődtek.

„Itt a beltéri rendezvényeknél érezzük azt, hogy picit úgy vannak az emberek, hogy ide azért nem biztos, hogy olyan bátorsággal jönnek. A különböző szabályokat is folyamatosan változtatgatja az ország vezetése, tehát azokhoz is alkalmazkodniuk kell, azzal sincsenek mindig képbe. Hogy ha valamiféle félelemérzet, vagy nehezített körülmény van, az a zárttéri rendezvényeknél van, hogy hogyan, miképp lehet jönni, kell-e védettségi, de a szabadtéri rendezvényeknél én azt mondom, hogy majdnem látogatószám csúcsok voltak az esetek többségében és nagyon jól fogadták, nagyon jól működtek” - mondta tapasztalatait Osvlad Bálint. 

A Goldmark Károly Művelődési Központ munkatársai dolgos és szorgos éven vannak túl. A vezetés a körülményekhez képest sikeresnek értékeli a 2021-es esztendőt, bíznak abban, hogy a közönség is így látja a munkájukat.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
A térségbe 39 gázüzemű és 8 dízelmotorral felszerelt jármű érkezett, ezek a hónap végétől közlekednek.
 
Március 25-e Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe.
 
Tudományos diákkonferenciát rendeztek a Keszthelyi Közgazdasági Technikumban.
 
A Híradó Plusz vendége: Keserű Gábor informatikus
 
A megelőzés ebben az esetben is az egyik legfontosabb.
 
Kiosztották az Év Balatoni Háza díjakat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus