+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Jó évet zárt Vonyarcvashegy
2022. január 7. péntek 19:04 - Vonyarcvashegy
Jó évet zárt Vonyarcvashegy
„Akkor tud jól működni egy település, ha nem rivalizál, hanem együttműködik a környező önkormányzatokkal”- mondta évértékelőjében Vonyarcvashegy polgármestere, Pali Róbert. A Balaton-part ismert üdülőhelye jó évet zárt 2021-ben. Jelentős beruházásokat valósítottak meg. Saját és pályázati forrásból folytatódnak a fejlesztések, elképzelések.

Pali Róbert Vonyarcvashegy polgármestere a 2022-ben induló fejlesztések egyikét, az új családbarát pihenőhelyet mutattta meg évértékelője előttt. Folyamatosan fejlődik a balatoni turizmusban aktívan résztvevő 2600 lelkes nagyközség. Pali Róbert elmondta: a pandémia idején, 2021-ben  is minden lehetőséget megragadtak a fejlesztésre, megújulásra.

"Nagyon embert próbáló, tanulságos időszakon vagyunk túl, ahol az ésszerűségre és a fenntarthatóságra tettük a legnagyobb figyelmet. A 2022-es évben is ez lesz a fő mottónk, ill. én személy szerint a csapat munkára, hogy minden egyes kollégámmal –akikkel együtt tudok dolgozni-  hogy a tudásunkat osszuk meg. Mindenki valamiben kiváló, valamiben jó és ezt szeretném továbbra is erősíteni. A tavalyi évünk a pandémia okozta elvonások vagy nem befolyt összegek kapcsán, így a csapat munka révén ill. a különböző átszervezés végén nagyon jónak és kiválónak mondható."- mondta el Pali Róbert.

Vonyarcvashegyen elsősorban a meglévő értékek megőrzésére törekednek. Az elmúlt évben közel 900 millió forintos költségvetés mellé pályázati forrásokból jelentős összeget nyertek, amiből a kötelezően ellátandó feladatok mellett több beruházást is megvalósítottak. Hat utcát aszfaltoztak le részben támogatásból, részben a költségvetés átcsoportosításával önerőből.  A legnagyobb bevételt biztosító Lido Strand is jelentős fejlődésen ment át. A vendégek és a lakosság kényelmét szolgáló egységek épültek meg. Pihenőhelyeket alakítottak ki, új hulladéktárolók és padok kerültek a strand területére. Az idegenforgalomra való jó felkészültséget és működést igazolják az elismerések. Az ötcsillagos Kék hullám zászló elismerés mellett három különdíjban is részesült a fürdőhely. A strand fejlesztése az idén is folytatódik egész éves programnak helyet adó elemek megvalósításával. Többgenerációs, rekreációs centrumot terveznek. Vonyarcvashegyen 2022-ben is több projekt valósulhat meg: többek között további utcák aszfaltozása és a közvilágítás korszerűsítése, valamint a két csoportos bölcsőde megépítése. Az egyik legnagyobb projekt, a Szent Mihály kápolna megújítása is hamarosan elkezdődik. Az egyházközséggel közös pályázaton 80 milliót nyertek a megvalósításhoz. A kápolna alatti téren pihenőhelyet alakítanak ki vizesblokkal.  Egy közkedvelt üdülőhelyen nem állhat meg a fejlődés. Pali Róbert szerint a beruházások  mellé szükség van programokra is.  A hagyományos programokat mindig bővíteni kell, hogy vonzó legyen Vonyarcvashegy.

"A civil szervezetekkel együtt nagyon jó sikerült az együttműködésünk. Ennek jegyében tudtunk közösen pályázni és a programokra ill. az előbb említett Szent Mihály - dombi pihenőhelyre közösen tudtunk nyerni. Ezt legfőképpen a Polgárőr Egyesülettel és Szent Mihály-hegy Védő és Vendégváró Egyesülettel sikerült megnyernünk. Mellette az Art Alkotóközösséggel is sikerült több pályázatot nyernünk."- adott tájékoztatást a polgármester.

Pali Róbert nagyon fontosnak tartja a környező településekkel, intézményekkel való együttműködést is. Ezt is bizonyítja a településen megépülő gyermekorvosi szolgálati ház, melyet februárban adnak át a Vonyarcvashegy, Balatongyörök és Gyenesdiás település gyermekeit ellátó gyermekorvosnak.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

 

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Pályázati forrásból és önkormányzati támogatásból valósultak meg Zalaszántón a beruházások.
 
Az erős szél miatt ágleszakadásoktól tartott a strandüzemeltető.
 
18 pálya, 3 nap, több mint 50 induló – ez számokban a 26. Balaton kupa.
 
28 éve már augusztus első hétvégéje a balatoni halászok napja.
 
A Híradó Plusz vendége: Gyanó Szilvia néprajzkutató.
 
Ószandec és a lengyel-magyar barátság szószólójaként méltatták dr. Cséby Gézát.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár