Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Kisbéri félvér törzstenyészet lesz Keszthelyen
2022. jan. 5. szerda | Keszthely
Kisbéri félvér törzstenyészet lesz Keszthelyen
Kisbéri félvér törzstenyészet lesz Keszthelyen – derült ki a Georgikon vezetése és Keszthely polgármesterének mai találkozóján. Rózsa László campus-főigazgató mutatta be a fejlesztési terveket és a már megvalósult beruházásokat Nagy Bálintnak. Az egyetemi sporttelep és a burgonyakutatási központ mellett kiemelt fontosságú a Pethe Ferenc Kollégium fejlesztése. A találkozón elhangzott, hogy a városnak és a Georgikonnak is fontos a jó együttműködés.

A kisbéri félvér törzstenyészet leendő karámjának és istállójának a helyét mutatja Rózsa László campus-főigazgató. Nagy Bálint polgármesterrel járták be a lovarda területét, ahol ezt az 1700-as években épült takarmánytárolót is felújítják. Január végén 10 kanca érkezik Keszthelyre, ezek közül 5 már vemhesen. Ezek az állatok szolgáltatják az alapját a kisbéri félvér törzstenyészetnek. A bejáráson elhangzott, hogy a Festetics-örökség mellett a Georgikon ménesgazda képzése miatt is kiemelkedő ez a fejlesztés. Keszthely polgármestere szerint a város számára fontos, hogy olyan képzések legyenek a Georgikonon, melyek az idegenforgalmat szolgálják, ilyen például a lovas turizmus.

„Az egész város és az egész térség számára nagyon fontos az egyetem és fontos, hogy jó együttműködés alakuljon ki. Egyrészt azért, mert Keszthely iskolaváros és ezt a minősítését tovább szeretnénk erősíteni a jövőben is ebben fontos szereplő az egyetem, másrészt pedig azért, mert látjuk az, hogy az élet, a gazdasági élet hogyan változik, nem csak Magyarországon, az egész világban és fontos, hogy ehhez a képzés, az oktatás is alkalmazkodni tudjon” - nyilatkozta Nagy Bálint polgármester. 

A Georgikon hosszútávú célja, hogy Keszthely a ménesgazda képzés, a lótenyésztés és a lovassportok központja legyen.

A lovarda mellett több megvalósult, vagy folyamatban lévő fejlesztést is meglátogattak a Georgikon és a város képviselői. Zöldmezős beruházásként elkészült az új burgonyatároló. A hűtőház a korábbi kapacitás duplájával rendelkezik. Már majdnem elkészült a Festetics Imre Bioinnovációs Központ szomszédságában ez a klímakamra. A fejlesztés a kertészeti kutatásokat fogja segíteni a kampuszon. A küldöttség tartalmas megbeszélést folytatott az egyetem sporttelepénél. Hosszú távú cél egy sportkomplexum kialakítása a Pethe Ferenc Kollégium mögötti területen. A sportpályát a közeljövőben fejleszteni fogják az egyetem, a város és civil szervezetek együttműködésével. A hallgatói szolgáltatások mellett a Keszthelyen működő egyesületek sportolási lehetőségei is javulni fognak.

Szabó Péter - főigazgatói tanácsadó, MATE Georgikon Campus „Azt gondolom, mindenképpen közösen kell gondolkodnunk a fejlesztésekbe, hiszen vannak olyan különböző területek, akár itt a sportpályára is gondolva, ami egyrészről jó az egyetemistáknak, jó az egyetemi polgároknak,d e természetesen a város felé is szeretnénk mindenképpen nyitni. Azt gondolom, hogy egymásra vagyunk utalva. Mindenképpen fontos, hogy a fejlesztésekben, hosszú távon is egymásban gondolkodjunk.”

Szeptemberben kezdődött meg a hetedik emelet felújítása a kollégiumban. 18 szobában festenek, cserélnek szerelvényeket és fektetnek le új padlóburkolatot. A 418 férőhelyes épületben szintenként, folyamatosan zajlik évek óta a felújítás. Kereskedelmi szálláshelyként már több követelménynek is meg kell felelni, ehhez további fejlesztéseket kell eszközölni az épületben.  A kollégium tetejének felújítását is tervezi az egyetem. Várhatóan februártól kezdődnek meg itt a munkálatok. Az egyenetlen tetőszerkezet miatti beázást kell megszűntetni, új vízszigetelést kap az épület.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. júl. 4. csütörtök 19:15 | Keszthely
130-an végeztek az idei évben, többen közülük a campuson folytatják a tanulmányaikat.
| 2024. máj. 27. hétfő 19:15 | Keszthely
Újabb fejlesztések várhatók a MATE Georgikon Campusán.
| 2024. máj. 23. csütörtök 19:15 | Keszthely
Együttműködést kötött a MATE Georgikon Campus és a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum.
| 2024. máj. 17. péntek 19:15 | Keszthely
A két napos programon plenáris ülések, sport- és kulturális programok, termelői vásár várja az érdeklődőket.
| 2024. máj. 6. hétfő 19:15 | Keszthely
A hagyományoknak megfelelően a Festetics-kastély parkjában búcsúztak a georgikonosok az egyetemtől.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:50
Vajtó és a világ
19:41
Savaria Filmfesztivál
20:00
20:30
Határtalan
21:00
Savaria Filmfesztivál
21:50
Vajtó és a világ
22:41
Savaria Filmfesztivál
23:00
23:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.