+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Sok programmal várják idén is az olvasókat a könyvtárban
2022. január 5. szerda 15:30 - Keszthely
Sok programmal várják idén is az olvasókat a könyvtárban
A járvány ellenére is színes programokkal várták olvasóikat a Fejér György Városi Könyvtár munkatársai 2021-ben. A jelenléti események júniusban kezdődhettek el, de az év első felében sem maradtak rendezvények nélkül az érdeklődők, online formában oldották meg ezeket. Sokan kölcsönöztek könyvet, több mint 32 ezer példányt vettek ki az olvasók. Már az idei tervek is megvannak, ebben a hónapban is várnak mindenkit.

Online tudta ünnepelni a magyar kultúra napját a Fejér György Városi Könyvtár 2021-ben. Januárban egy videós összeállításban mondták el az intézmény munkatársai kedvenc verseiket, idézeteiket. Nagy sikernek örvendett a névadójuk tiszteletére készített, ugyancsak online előadás is, melyen dr. Csider Sándor nyugalmazott főiskolai docens ismertette Fejér György tartalmas életét. A járványügyi intézkedések miatt sok programot kellett csúsztatnia az intézménynek, hiszen csak júniustól lehetett személyes jelenléttel is eseményeket szervezni. Több könyvbemutatón is részt vehettek az érdeklődők. Többek között Németh István Péter, Ákody Zsuzsa, Iván Csaba vagy Bauer Barbara köteteit is megismerhette a közönség.

„Összességében sokféle rendezvényünk volt. Tehát a könyvbemutatón kívül volt a kiállítások, fotó, festménykiállítás, volt előadás. Csatlakoztunk a Csengey Dénes emlékévhez, a Bartók Béla-emlékévhez. A Bartók Béla előadás is teltházzal ment. De az adventi időszakban újra visszaesett kicsit a létszám. Ez a növekvő beteglétszámnak tudható be főleg.” - mondta el a könyvtár igazgatóhelyettese, Kocsondiné Eisenkorb Györgyi.

Ennek ellenére decemberben is számos programot tudtak megszervezni a bibliotékában. A Musica Antiqua Együttes ünnepi hangulatot varázsolt az első adventi hétvégét követően az olvasóteremben. Az elmaradhatatlan Csik Ferenc sporttörténeti vetélkedőt 13-dik alkalommal sikerült megvalósítani. Bemutatták a 2022-es Nyugat-balatoni Kalendáriumot, valamint dr. Petánovics Katalin közreműködésével az egykor Keszthelyen élő Németh Antalné tartalmas önéletrajzi művébe is betekintést nyerhettek az érdeklődők. Idén is tele van a rendezvénynaptár, ha a vírushelyzet is engedi, akkor minden hónapban érdekes eseményekkel várják az érdeklődőket.

„Gyakorlatilag kész van a teljes rendezvényterv, egy-egy dátumot kell még pontosítani, de nagyon kevés emberrel. Tehát 95%-ban már elkészült. Vannak visszatérő rendezvényeink, amiket évek óta tartunk, a magyar kultúra napja, az Internet Fiestához csatlakozunk, a magyar költészet napjához, az Országos Könyvtári Napokhoz, lesz évfordulós zeneszerzők nyomában, adventi hangverseny.”

A magyar költészet napjához kapcsolódóan ismét megrendezik a versírópályázatot, valamint számos könyvbemutatóra, író-olvasó találkozóra várják a közönséget, valamint kiállítások is szép számmal lesznek.

2021-ben 2256-an iratkoztak be a Fejér György Városi Könyvtárba. 1774 olvasó összesen 32.457 darab könyvet kölcsönzött ki, ezek mellett folyóiratokat, hangos könyveket és filmeket is vettek ki. A könyvtár dolgozóinak megítélése szerint a járványhelyzetben ezek jó statisztikai adatok. A rendezvények mellett idén is folyamatosan érkeznek az új olvasmányok, de a régi kedvencek is rendelkezésükre állnak az olvasóknak.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A teljesen elektromos jármű várhatóan tavasszal áll szolgálatba, és hatékonyabb lesz, mint a jelenlegi.
 
Három és fél hónap alatt átlagban napi 82 bérlést regisztrált Keszthelyen az üzemeltető cég.
 
A Híradó Plusz vendége: Dr. Szabó Zoltán egyetemi docens
 
Az akció célja elsősorban az, hogy megelőzzék a vasúti átjárón történő áthaladás szabályainak megsértését
 
A Katasztrófavédelem ellenőrizte a lakossági riasztó berendezéseket.
 
Több mint 300 helyszín csatlakozott már a Látás hónapjához.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus