+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Fergeteges újévi koncertet adott a Happy Dixieland Band
2022. január 3. hétfő 10:53 - Keszthely
Fergeteges újévi koncertet adott a Happy Dixieland Band
Táncra invitáló dallamokkal szórakoztatta közönségét az év első napján a Happy Dixieland Band. A Helikon Kastélymúzeum Nagy báltermében telt ház előtt léphetett fel a hévízi zenekar. A hagyományos újévi koncerttel vette kezdetét a kulturális intézmény 2022-es programsorozata.

Louis Armstrong dallamait is felidézte az újévi koncerten a Happy Dixieland Band. Charlestone, dixie, boogie-woogie és átdolgozott operettslágerek is felcsendültek a Helikon Kastélymúzeum Nagy báltermében. Az intézményben hagyomány, hogy az új év első napján koncerttel köszöntsék a vendégeket. Idén nem a komolyzenére esett a választás, ezért hívták meg a hévízi csapatot. A zenekar vezetője, Babos Lajos úgy fogalmazott, nagy megtiszteltetés, hogy ilyen impozáns helyszínen kezdhetik meg a 2022-es koncertsorozatukat. Ebben az évben ünneplik fennállásuk 10. évét, tavasszal egy lemezt is szeretnének kiadni, de a további terveik is megvannak már.

„Az elsődleges, hogy jelenjen meg ez az album. Illetve szeretnénk egy nagyszabású jubileumi koncertet is megvalósítani. Ennek a tervei jelenleg körvonalazódnak. És ezen felül minél több helyre elvinni ezt a zenét, amit mi képviselünk. És szórakoztatni a kedves közönséget.”

A Happy Dixieland Band teltház előtt léphetett fel az év első napján. Nagy volt az érdeklődés a koncertre, már december 22-én véget ért a regisztráció, gyorsan lefoglalták a helyeket. A zenekar vezetőjének tapasztalata, hogy nem csupán az idősebb korosztály élvezi a boldog békeidők zenéit, sok a fiatal a közönség soraiban. A 2016 óta Hévíz kulturális képviselői címmel rendelkező csapat 2011-ben a Boldog Békeidők rendezvényére alakult. Az azóta ismert és jól megszokott dalok mellett folyamatosan tanulnak újabb és újabb slágereket is. Az új évre pedig közönségüknek is szeretnének üzenni.  

„Legyen egy nagyon boldog , sikerekben gazdag és főként egészségben gazdag új esztendőjük. Reméljük, hogy túlleszünk ezen a most már évek óta tartó nehéz időszakon. És nagyon bízom benne, hogy nem csak a mi koncertjeinken, hanem minél több rendezvényen találkozunk személyesen. Hiszen a vizuális, interneten keresztüli jelenlét az azt gondolom, hogy egy kényszermegoldás. Az, hogyha az ember normálisan jelen van, az élő találkozásokat nem lehet pótolni ezzel. Úgyhogy mindenkinek azt kívánom, hogy minél több legyen ebből.”

A zenekar folyamatosan tervezi a következő fellépéseit. A Helikon Kastélymúzeumban 2022-ben is egész évben zajlanak a programok.  

Lendvai Bianka - Keszthelyi Tv

 

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Az alkotás mellett felújítanak a táborozók.
 
Vendégünk: kérdezem Molnárné Riskó Erzsébet, a Zala Megye Népművészetéért Alapítvány kuratóriumi elnöké
 
Frontálisan ütközött két személyautó a 76-os főúton Zalacsány térségében.
 
A gyógy- és ivóvizek fontosságát hangsúlyozza a Zalakarosi Fürdő és a Freya Hotel összefogása.
 
Bódi Mária Magdolna születésének 101. évfordulóján rendeztek kerékpáros zarándoklatot.
 
Táborzáró koncertet adott a Dél-Dunántúli Regionális Fúvószenekar Keszthelyen.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár